Асансьор директно в апартамента

• 3 169
  • 25
  •   1
Отговори
  • Пловдив
Здравейте, набелязали сме си закупуване на жилище и асансьора влиза директно в апартамента. Бихте ли споделили опит за какво да разпитаме собственика и също се притеснявам малко от гледна точка на сигурността?

# 1
Здравейте, набелязали сме си закупуване на жилище и асансьора влиза директно в апартамента. Бихте ли споделили опит за какво да разпитаме собственика и също се притеснявам малко от гледна точка на сигурността?

Плюс - удобно
Минус - Ако спре тока си седите вкъщи,
Ако се повреди асансьора си седите вкъщи
Ако стане пожар или земетресение, или каквото и да е - си седивте вкъщи
Ако ви се наложи да ви посети лекар, но асансьорът не работи - седите си вкъщи
Вероятно ще има външна аварийна стълба, но не е добър вариант.

# 2
  • Пловдив

Плюс - удобно
Минус - Ако спре тока си седите вкъщи,
Ако се повреди асансьора си седите вкъщи
Ако стане пожар или земетресение, или каквото и да е - си седивте вкъщи
Ако ви се наложи да ви посети лекар, но асансьорът не работи - седите си вкъщи
Вероятно ще има външна аварийна стълба, но не е добър вариант.

Може би трябваше да уточня, че има и вход откъм стълбището към апартамента, но на етажа асансьора влиза директно в апартамента.

# 3
Нашия апартамент е така. Още преди години  сложихме чип за етажа, тоест само с чип може да се качи някой. Отделно сложихме още една врата пред асансьорната. Никога не сме имали проблеми.

# 4
Какви са тези асансьори?  Кооперация ли е? Стара/нова?
Само вие ли ползвате асансьора? Другите как го ползват?

# 5
Доста удобно. Разбира се, че ще има и стълбище. Може да си сложите втора врата с чип/ключ. Вече има доста добре защитени входни врати с кодове/ пръстов отпечатък/ вграден сот/ вградена аларма и пр.

# 6
Ако има стълбище , не виждам проблем.
Трябва обаче да се подсигурите с втора врата и чипове, вече са ви написали.
Живеех няколко години в апартамент с директен асансьор, но стълбите бяха външни - не беше приятно да се използват. Но щом има вътрешни стълби - всичко е ок.

# 7
Какви са тези асансьори?  Кооперация ли е? Стара/нова?
Само вие ли ползвате асансьора? Другите как го ползват?
Асансьора се ползва съвсем нормално от други хора. Просто за конкретния етаж, в който асансьора влиза, не се натиска нищо, а се поставя чипа върху копчето. Както са входните врати с чип.

# 8
Това ми звучи като да са ви сложили и коридорите и да ви ги продават като жилище. Сложи някакъв чертеж, снимка, обява, каквото имаш.
Не бих купила такова нещо. Купи си нормален апартамент с входна врата излизаща на площадка и там е асансьора.
Пространството около асансьора би трябвало да е 'обща част' а не асансьорът да влиза в частен имот. Но в БГ всичко е възможно, как са го узаконили това нещо, вземи си адвокат да прегледа нещата да не се вкараш в някой филм.

# 9
  • Пловдив
Прилагам обява на подобен апартамент.
https://www.alo.bg/penthaus-v-inovativna-energiino-efektivna-jil … D0%BD%D1%82%D0%B0
Не мисля, че е нещо ново за света, по-скоро е ново за България. Но доколкото знам луксозните сгради и апартаменти са с директно влизащи асансьори. Просто апартамента е сам на етаж.
Но пък мен ме притеснява сигурността. Явно има доста решения в тази насока, благодаря за мненията и идеите.

# 10
Това ми звучи като да са ви сложили и коридорите и да ви ги продават като жилище. Сложи някакъв чертеж, снимка, обява, каквото имаш.
Не бих купила такова нещо. Купи си нормален апартамент с входна врата излизаща на площадка и там е асансьора.
Пространството около асансьора би трябвало да е 'обща част' а не асансьорът да влиза в частен имот. Но в БГ всичко е възможно, как са го узаконили това нещо, вземи си адвокат да прегледа нещата да не се вкараш в някой филм.

Съвсем нормално се узаконява- продава се част от общите части след съгласие от всички собственици. Узаконяваш изграждането на  една стена, каквото е в нашия случай и толкова, не е висша математика. Ако трябва по- сложно преустройство вече не знам.

# 11
  • Пловдив
Освен сигурността мен би ме притеснила и хигиената.
Например човек от сервиз за асансьори винаги може да отвори вратата и всички боклуци от асансьора си ги вкарваш направо вкъщи.

# 12
Може ли снимка? Аз не съм виждала асансьор директно в апартамента.

# 13
На мен ми е странно и ми се вижда ненужно. Колко апартамента са на етажа и другите как ползват асансьора, не ми е много ясно.
Иначе знам за случай, в който собственик на 2-ри етаж (асансьора не спира на етажа) си е разширил апартамента "завземайки" асансьора. И съм убедена, че не е узаконено.

# 14
На мен ми е странно и ми се вижда ненужно. Колко апартамента са на етажа и другите как ползват асансьора, не ми е много ясно.
Иначе знам за случай, в който собственик на 2-ри етаж (асансьора не спира на етажа) си е разширил апартамента "завземайки" асансьора. И съм убедена, че не е узаконено.

На всеки етаж по апартамент. Това се прави за лукса, не е панелка в Люлин с преградени общи части 😀

Общи условия

Активация на акаунт