Асансьор директно в апартамента

• 3 174
  • 25
  •   1
Отговори
# 15
Това изобщо не е ново за България, нито е кой знае колко странно.
Аз, обаче не виждам смисъл от асансьор в апартамента, след като ще се слагат допълнителни врати. То си е като да излезеш и вземеш асансьора от площадката.
А и не бих купила такъв апартамент. Основно, заради сигурността.
Понякога, ако извикате асансьора с човек в него, ще си имате и случайна компания в къщи😃

Последна редакция: пн, 25 авг 2025, 00:22 от red soul

# 16
На мен не би ми било комфортно, или поне със сигурност ще ми трябва време да свикна. Тази част от апартамента бих я чувствала някак "омърсена", предвид че попринцип не стъпваме с обувки вътре, а ги събуваме пред вратата и после ги вкарваме вътре. А какво остава да има обща част вътре..
Ок, лукс добре, но виждам масово съвети за втора врата. Тогава не се ли губи смисъла от това удобство?

# 17
Понеже не всеки ден се купува жилище, преди да купя, мисля, за всякакви варианти. Утре, ако ти се наложи да го продадеш, ще има ли много клиенти да желаят подобно нещо? По-скоро не.
Ако ще си правиш  нещо като вътрешна площадка около асансьора, губиш си от квадратурата, за която прескъпо плашаш.
Наистина сигурността е под въпрос. Чипове лесно се фалшифицират.
 Вероятно строителят е имал по чертеж някаква площадка (обща част), но после е разширил жилището. Ако така е било по първоначален проект, то това говори зле за архитекта, Може да е проектирал и други бомби със закъснител в тази сграда.

Асансьорите вече ги правят безшумни, но щом ще е директно вътре, може би ще чуваш тряскане на врати, шум от движението му, все пак не е в коридора, у вас е.
Има ли статут на жилище това нещо или е ателие? За офис по-върви    това с асансьора.

Купи си нещо без проблеми.  На хубаво място. Да е проектирано  за жилище. И не купувай последен етаж, вземи предпоследен със същата гледка.

# 18
Втората врата се затваря докато сме вкъщи. Тоест няма да ползваме асансьора.
Отваря се вратата когато излизаме и си пускаме СОТ-а, чиито датчик обхваща и входната врата и асансьорната.
Нашия апартамент конкретно беше ателие, сменихме му статута.
Относно фалшифицирането на чипове- ако сме стигнали до там да искат да влизат вкъщи, то могат да влязат и без да има асансьор вкъщи. Затова и СОТ-а обхваща и двете врати.
Никой в нищо не се опитвам да убеждавам, просто споделям като човек, живеещ в такъв имот 13-та година. Единствените кусури за нас са, че имаш 1 врата повече в коридора и в нашия случай се занимавахме да сменим статута. Но и без асансьор пак щеше да се води ателие.
При двата ремонта, които се случиха в този апартамент асансьора беше от голяма помощ и на нас, и на майстори, доставчици и тем подобни.

# 19
  • Бургас
Аз също не бих купила такова жилище и не намирам това за лукс.
Ако се ползва само от моето семейство този асансьор, ок. Обаче се ползва от всякакви хора, това е влизане, излизане, плюене, разливане, изсипване на боклуци, прах и какво ли още не в асансьора. И всичко това влиза вкъщи. Едва ли останалите собственици в сградата и техните гости имат перфектни хигиенни навици, всички знаем как изглеждат асансьорите дори и в нови сгради.
Сигурност, както вече са казали.
Шум. Колкото и да е безшумно, това се движи у вас в хола, а не отвън.
Ако чак толкова много ми харесва жилището и вече не мога без него - бих изолирала асансьора с нещо като вътрешен коридор и втора врата, което ще отнеме пространство от апартамента.
А откъде се излиза на вътрешните стълби? Друга врата ли има?

# 20
Аз бих купила,хареса ми как изглежда ,добих представа.

# 21
Такава асансьор е + само ако е за лично ползване( частен), а не общ за входа  т
Това с общия асансьор се опитват да го пробутат като някакъв невероятен лукс .Всеки месец при нас профилактиката се извършва на последна спирка на асансьора.

# 22
Такъв апартамент е идеален за офис, представям си със стъклени прегради или леки стени да се оформят някакви кабинети, зали, клиентите ще слизат с асансьора, и ще видят само рецепцията и след това секретарката ги насочва накъде да вървят.

И все пак си е последен етаж, че и скосявания. Този от обявата, даже няма хубава гледка, ще се гледат със съседната кооперация. Локацията няма да обсъждам.

# 23
  • Бургас
Само си представям някой да повърне в асансьора и това да дойде у нас... Sad

# 24
  • София
Същото е като да влезете и в обикновен асансьор. Обикновено са луксозни кооперации с по един апартамент на етаж. Сигурността си е добра. Без чип не може да се отвори вратата. Няна тряскане, защото са безшумни.
Просто си е входна врата.

# 25
Като ползвател ... бих помислил за сигурността в жилището .. евентуално за СОТ и сейф .. защото повечето евтини устройства за контрол на достъпа .."чипове" ,карти и други разни и разнообразни винаги могат да се заобиколят .. стига човека който иска да влезне у вас да има елементарни познания по електроника .. особено когато у-вото е в асансьора и може да бъде маниполирано ... и то
необеспокоявано .. след като спре асансьора м/у етажите .. ..
Сега ... като асансьорен техник .. това би ми било огромно неудобство .. и таксата за подръжка би била доста по скъпа от нормалното .. която също си е разход от ваша страна ...
И сега описвам ситуация от моя страна като асансьорен техник .. Качвате се в асансьора .. той потегля от вашия етаж посока на долу .. след 40 см. се поврежда .. аз трябва да дойда и да ви изкарам от кабината .. как става това ако не мога да влезна у вас .. !! и ако повредата е такава че немога безопасно да преместя кабината в посока надолу ? или ако отстраняването на дадения проблем отнеме часове ? това се все хипотези .. но са доста неудобни
 Съжелявам за дългия отговор.. ! Grinning 

Общи условия

Активация на акаунт