Обсъждане на имотни обяви-26

• 43 506
  • 756
  •   1
Отговори
# 480
  • София
АМи пуснах го през кредитен калкулатор и ми излиза около 2к лева вноска за 30 години. Като сметнем че банките винаги си вкарват инфлацията, общо взето ще плащате 3 пъти над наемното ниво при база 360 наема (завишено). С четири думи - според мен е надценен.

# 481
Няма ли апартамент за тотален ремонт наоколо? Там има едни симпатични стари блокчета на 5 етажа, с простор и градинка пред тях, все нещо се продава.

# 482
  • София
Таванът на хола е в много плашещ вид - на вълни , което веднага светва лампичката за качеството на строителството. А фасадата е като на 40 годишен панел, съдейки по това мръсно сиво на терасата.
Аз бих пасувал със сигурност.

# 483
АМи пуснах го през кредитен калкулатор и ми излиза около 2к лева вноска за 30 години. Като сметнем че банките винаги си вкарват инфлацията, общо взето ще плащате 3 пъти над наемното ниво при база 360 наема (завишено). С четири думи - според мен е надценен.

Аз като го смятах малко по-рано ми излезе ~1 650лева месечна вноска за 25 години, с 20% самоучастие, без застраховка живот. Ние реално търсим тристаен, този изглежда като да има потенциал за преустройство.
В кой хубав квартал в София, в момента, сметките вноска спрямо пъти годишен наем излизат предразполагащо? Аз гледам цените и ми се плаче, а наемите си стоят на същите нива.
Само за справка, в квартала, в момента, 2-СТАЕН, тухла, според имот.бг средната офертна цена е 2 808 евро. Същото търсене за 3-СТАЕН резултира в средна офертна цена от 2 577 евро.

Няма ли апартамент за тотален ремонт наоколо? Там има едни симпатични стари блокчета на 5 етажа, с простор и градинка пред тях, все нещо се продава.

Аз не съм видяла, а търсим активно Confused

Таванът на хола е в много плашещ вид - на вълни , което веднага светва лампичката за качеството на строителството. А фасадата е като на 40 годишен панел, съдейки по това мръсно сиво на терасата.
Аз бих пасувал със сигурност.

Не бях обърнала внимание, дали не може да е визуална заблуда или просто крива мазилка? Ужас

Последна редакция: сб, 22 яну 2022, 22:47 от fancystacy

# 484
За ап на Янко забунов, минавам често и.сградата не ми харесва, доста овехтял вид има, но мястото е супер.  По мои мнение, идете и го вижте, ако можете да преглътнете цената, и ще добиете представа. Такива размери ва помещенията ми се струват малки, но на място ще прецените дали.ви устройват.

ЧС, там рядко излизат стари нормални ап и държат цени въпреки състоянието си. Така че.според мен си струва роне да го видят, пък после ще го мислят.

# 485
ЧС, там рядко излизат стари нормални ап и държат цени въпреки състоянието си. Така че.според мен си струва роне да го видят, пък после ще го мислят.

О, нека ходят, аз само предложих друг вариант. А го предложих, защото лично знам за един двустаен апартамент, който предстои да излезе в продажба към края на годината. За основен ремонт е, но иначе в много хубаво блокче. Та си мислех, че и други може да има. Само това.

# 486
Аз със сигурност бих предрочела СС в малко тухлено блокче на Бурел, например, стига да има. Но цените им не са по-различни на кв реална площ. И.често се продават,.без да стигнат до обява. Интерес има предостатъчно, предлагане оскъдно. Но ако знаеш за такова, дай им на хората информация, да сравнят.

По повод цената - ап с подобни размери на помещенията е пряко сили 65 кв, не знам как го докараха този на 80. И цената съвсем не е 3000 е/кв, а доста повече.

Последна редакция: сб, 22 яну 2022, 23:27 от Анонимен

# 487
  • София
Хора, то аз себе си съм оправила, но не купувайте по възможност ателиета, последни етажи със скосяване и т.н. Ходим по огледи и така, както не съм специалист, такъв имот не е за всеки. Има доста минуси, които трябва да преглътнете. И ходете по огледи. Снимките са едно, като отиде човек на крак, е съвсем друго. Вижда място, квартал, всичко. Ние така тръгвахме обнадеждени към някои имоти и като пристигнеш на място, нещата са съвсем, съвсем различни. Факт е, че коства много, много време.

Последна редакция: сб, 22 яну 2022, 23:32 от missence

# 488
Аз със сигурност бих предрочела СС в малко тухлено блокче на Бурел, например, стига да има. Но цените им не са по-различни на кв реална площ. И.често се продават,.без да стигнат до обява. Интерес има предостатъчно, предлагане оскъдно. Но ако знаеш за такова, дай им на хората информация, да сравнят.

По повод цената - ап с подобни размери на помещенията е пряко сили 65 кв, не знам как го докараха този на 80. И цената съвсем не е 3000 е/кв, а доста повече.

Ние мислихме 30 години по-нова сграда (спрямо старо блокче [от 70те] на Бурел) за нещо положително, а като чета по форума, общото мнение е, поне засега, че на този блок не му е хубаво строителството.

https://i.postimg.cc/KvWNt80W/Screen-Shot-2022-01-22-at-11-21-47-PM.png - не е ли точно това терасата, вярно снимката е на 10 години, но как може само по това да кажете, че е по-зле от СС?

Иначе на Бурел има някаква обява https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c16381904042350 … mp;f1=1&fe7=1 но е на последен етаж, без асансьор на 3 000+ квадрата без баня/ кухня/ обзавеждане, което според мен е още по-безумно

Относно квадратите по принцип за такива размери жилище - ние питахме - имало голямо антре, 3кв тоалетна, отделно 4.5 квадрата баня с тоалетна + те вкарват и терасата между 3 и 4 квадрата. Като сложим и стените, според мен излизат - бил 79.86 по нотариален акт

Последна редакция: сб, 22 яну 2022, 23:35 от fancystacy

# 489
  • София
Интересно ми е, дали някой е запознат с казуса на к-с Фонтаните с Младост 4? Питам от любопитство. Разбрахме, че има проблеми с документация и някакви други неразбории и се отказахме от огледи, но там се продават доста апартаменти, което ме навежда на мисълта, че е започнало масово "освобождаване" от имоти от страна на собствениците.

# 490
Както казах, на мен лично сградата ми изглежда по-вехта от доста по-стари блокчета наоколо. Отделно, че е огромна за мястото и захлупва цялата околност с големината си. Но пък си на 1 крачка от Кучкарника и на 5 от същинския парк, и отсреща са озеленени междублокови пространства. Минавала.съм.стотици.пъти край нея. Освен другото, сграда от периода 1990-2000 е за мен много по-зле от което и де е соц строителство, по обективни причини, обсъждани са назад, няма пак да откривам топлата вода. Но който мисли.друго, действа според убежденията си и това е. Идете и я вижте, и тогава решавайте, компромиси не се правят само с неограничен бюджет.
За квадратите - в тухлените блокчета на Бурел двустаен 63 кв по нот акт има подобни размери на помещенията.

Последна редакция: сб, 22 яну 2022, 23:51 от Анонимен

# 491
  • София
fancy, ако 2001 е взел акт 16, то спада към строителството от 90те ( най-вероятно ) на което не се гледа с добро око. И всички имаме примери за което. Чувал съм от хора в бранша, но в лични разговори, че след 2005-2006 се затяга контрола и строителството се избистря. Аз не съм твърдял, че е по-зле от СС. Казах, че фасадата изглежда зле и ме притеснява тавана. Но аз и СС и това не бих купил, ако разполагах с 3000Е на метър.
София е в земетръсна зона, а антиземетръсните изисквания тогава са били съвсем други спрямо днес. Те и през 2001 са били други, но тогава страхът ми идва от това да не би да са приложени само на хартия.
с 3000Е ще купя само и единствено топ строител дори ако се наложи някакъв компромис с място, желан етаж .. Тоест не ми е супер важно да съм до Южния парк ако имам удобен транспорт да стигна до там за 15 мин / ако е метро - най-добре /.

# 492
Земетръсните норми са едно, оразмеряването и преоразмеряването при проектиране е второ, а изпълнението трето. Ако не си притиснат от пазарните закони, както е при соца,  е нормално да преоразмериш при проектирането сградата и да я изпълниш според проекта, особено ако е за номенклатурата. Ако си, е нормално обратното, стига да намериш възможност. Лични наблюдения на живяла и при двете.
А.компромисите са си личен избор на всеки.

# 493
Няма да коментирам цената, но за строителството смятам, че много потребители са в грешка. 10-20 г, както  са минали в случая е чудесен момент за проверка, просто може да направите оглед с инженер конструктор и съм почти сигурен,че строителството ще е с нормално качество и отговарящо на всички изисквания за безопасност. Никога в България не е имало добър контрол на строителството.

# 494
Факт е, че през последните 5 г цените са двойни! Имахме късмета да купим няколо жилища къде с ипотечен, къде с изплащане за 3 г на зелено. Сега пак се оглеждам, но центе са други...За справка големият апартамент 4 стаен за тотал ремонт 60 000 Евро, но стана бижу. Който иска, ще кача снимки.
За район мога да препоръчам конкретно Надежда 1, 3 и 4 (близост на парк, свестни училища и градини, 4 метростанции), също Връбница и Свобода. Надежда 2 е калчище като Ливадите, много е презастроено, лоша инфраструктура и усещане за бетон. Живяло сме на няколко места в София - Дружба, Редута, Слатина, мъжът каза категорично Надежда и се радвам, че избрахме. За нас цената е плюс да инвестираме в бъдещето (не може да разчитаме на адекватна пенсия). С годините привлялохме приятели от други райони, цените според мен са достъпни дори с увеличаването. За 8 г тук не сме имали нито 1 кражба, няма клошари, има блокови котки, улични кучетата са дефицит, като цяло е много зелено и уредено в гореизброените подрайони. Аз съм пешаходец и колоездач и много ценя тази  инфраструктура и зеленина. Ето малко снимки.
Успех, който и район да сте харесали!

Общи условия

Активация на акаунт