Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 74

• 45 198
  • 773
  •   1
Отговори
# 540
Много благодаря за отговора, за щастие няколко часа по-късно се нормализираха нещата Simple Smile
Зарекох се докато съм жива боб да не ям 😂

# 541
Ее не, избягвай го само докато си бременна. Просто по време на бременност се появяват подобни проблеми заради хормоналните промени, а и заради нарастването на матката и е добре да се избягват някои дразнещи, стомаха и червата, храни.

# 542
  • гр.Пловдив
Това с кръвотока и яденето на месо доста се набляга, т. Е ниският хемоглобин е кофти за кръвотока ли? Свързани ли са нещата?

# 543
Привет, не знам дали е обсъждано досега, но някоя знае ли как стоят нещата с училищата за родители? Има ли такива, които са ги посещавали, присъствено ли са, заслужава ли си?
Чудя се дали ако са само онлайн не е излишно, защото има доста канали в YouTube, които са прилично описателни.

Мисля, че основно са онлайн. Декември месец имаше и присъствено платено училище в Надежда, мисля, че и Майчин дом имаха присъствено, но пак е лекционен тип. Вероятно има и други платени форми или консултации, ако искате да сте на място.

Аз лично съм много доволна и следя лекциите онлайн(ФБ или платформа) на няколко училоща - 1 Наум, Ма-ма, Надежда, Училище Бебе. Също онлай училища и качени лекции имат Училището на София мед, МЦ Афродита, списание Кенгуру.

# 544
Момичета, някоя знае ли дали Хербитусин е ок при бременност? Никъде не е упоменато, няма данни за бременни и кърмещи… Rolling Eyes

# 545
Момичета, някоя знае ли дали Хербитусин е ок при бременност? Никъде не е упоменато, няма данни за бременни и кърмещи… Rolling Eyes
Ако е това билковото за смучене, в него няма нищо опасно.

# 546
Това с кръвотока и яденето на месо доста се набляга, т. Е ниският хемоглобин е кофти за кръвотока ли? Свързани ли са нещата?

Не знам каква е пряката връзка с кръвотока, но може би това което ще напиша обяснява защо препоръчват да се увеличи протеина.

Основната роля на хемоглобина е да пренася кислород.
Хемоглобинът на един зародиш е различен от този на майката. Те се отличават както по свойства (хемоглобинът на зародиша се денатурира по-лесно и по-лесно се разпада), така и по формата на кристалите си.
По-малко кислород по-бавно развитие. Затруднен метаболизъм. Недохранване. Трудно възстановяване, бърза умора, сънливост.
И като се вземе предвид това представете си какво става при бременни пушачки с нисък хемоглобин. Бебето буквално се задушава защото хемоглобинът се свърва с въглеродния диоксид. И вместо да носи кислород на бебето му носи вглероден диоксид.

# 547
  • Sofia
Не знам дали имат връзка двете неща. Моят кръвоток досега винаги е бил добър, но бебето все пак изоставаше малко. Затова ми препоръчаха да ям повече месо и да пия протеини за бременни. В последствие засякохме нисък хемоглобин и ми изписаха желязо, но кръвотокът пак беше ОК.
Така че едва ли са свързани.

# 548
Яденето на месо се изписва заради протеините, за да наддаде плода. Няма общо с  кръвотока.

# 549
Имайте предвид и че някои жени просто правим малки бебета… За това има бебенца, които се раждат 4 кг и такива 2.500 - доносени и здрави.

# 550
Здравейте много съм притеснена. Пазих се до сега но днес кучето ми скочи на корема със засилка  6 кг е. Дано не е станало нещо. На преглед съм чак на 14.02 .В 13 г.с съм

# 551
Здравейте много съм притеснена. Пазих се до сега но днес кучето ми скочи на корема със засилка  6 кг е. Дано не е станало нещо. На преглед съм чак на 14.02 .В 13 г.с съм
Моето куче е 30+ кила и ми скача всеки път като ме види . Вече съм в 20гс. Не е имало проблемм.

# 552
Някаква болка има ли? Толкова ли силен беше удара. По принцип не би трябвало да има нещо притеснително, но ако усещаш дискомфорт или нещо подобно сподели с АГ.

# 553
Някаква болка има ли? Толкова ли силен беше удара. По принцип не би трябвало да има нещо притеснително, но ако усещаш дискомфорт или нещо подобно сподели с АГ.
Не , нямам болки.

# 554
Разбирам притеснението ти,затова ще те успокоя,че по време на бременността (сега съм почти 37г.с.)  не еднократно ми се е случвало котките ми (по 8кг) да скочат или минат през корема ми. Колкото и да се пазим се случва.Ако нямаш болки, кървене или друг дискомфорт, значи всичко е наред.

Общи условия

Активация на акаунт