Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 74

• 45 270
  • 773
  •   1
Отговори
# 375
Доста отдавна спя на ляво като само за малко лягам на дясно като се схвана хубаво. Та дали е само това проблема?

Момичета моля за мнения. Правих втора фетална морфология и малко се притесних за някои показатели свързани с това изследване с пулсов доплер и кръвотока. Като цяло се оказва, че в ляво     кръвотока явно е по добър отколкото в дясно. Някоя да знае нещо повече по темата или да се е сблъсквала с подобен казус.

Те не напразно карат бременните да лежат на ляво.
Левия съд е по-голям и тежестта на бебето му влияе по-слабо. Когато си на дясно и то притисне по-малкия съд кръвотока намалява значително.

Ама то реално няма проблем. Просто кръвоносния съд е по-тесен и затова пропуска по-малко. То ако беше с лоша пропускливост доктора веднага щеше да вземе мерки.
При мен миналата бременност единия от съдовете в пъпната връв беше с по-лошо движение на кръвта. Изписаха ми лекарства и всичко си дойде на мястото.

# 376
Аз не мисля, че кръвотокът е зле, но не съм специалист. По спомен PI над 2 и под 0,5 е влошен кръвоток. И пак се гледа средното PI защото едната вена може да компенсира другата. Най-добре да е близо до 1, което виждам в случая е точно така.
Аз не разбрах докторът е казал, че е зле или вие така мислите?

# 377
Благодаря за отговорите. Поне малко се успокоих. Реално правих 2 морфологии. На първата дори не са ми споменали проблем. Но имах час при Сигридов и той ме наплаши и на говори куп неща. Даже ми назначи изследвания за тромбофилии.

# 378
Благодаря за отговорите. Поне малко се успокоих. Реално правих 2 морфологии. На първата дори не са ми споменали проблем. Но имах час при Сигридов и той ме наплаши и на говори куп неща. Даже ми назначи изследвания за тромбофилии.

Не се впрягайте на думите му. Аз иначе спя само на дясно, защото левият ми крак е опреран и ако спя на него ме боли. Така че .. Не винаги може да се спи само на ляво.

# 379
  • София
Не знам в кой месец сте, но аз сега влезнах в 8-мия и ако спя или лежа дори закратко надясно, получавам спазъм малко над пъпа от дясната страна. Миналата седмица мъжа ми ми каза, че съм се въртяла през нощта и съм спала и на двете страни и на следващия ден цял ден лежах, защото ме болеше корема на същото място вдясно и едвам се движех.
В началото на бременността бях чела някъде да се спи наляво и питах доктора и той ми каза: спи както ти е удобно без по корем разбира се, това със спането наляво се отнася за последния триместър. Сега разбрах защо. Лошото е, че от спане само наляво започва да боли тазобедрената става, защото тежестта пада върху нея. Затова може би ще бъде по-удобно с възглавница за бременни. На мен ми се струват много обемни и аз ползвам декоративни възглавнички - една под корема и една между краката и откакто слагам тази между краката мога да се наспя, иначе ставах 4-5ч от болки в ставата и не лягах повече.

# 380
Аз влязох в 6 месец, но тази болка в таза е ужасна наистина. И аз се въртя наляво, надясно но напоследък май повече наляво. То е ставане лягане 😀
[i][/i]
Не знам в кой месец сте, но аз сега влезнах в 8-мия и ако спя или лежа дори закратко надясно, получавам спазъм малко над пъпа от дясната страна. Миналата седмица мъжа ми ми каза, че съм се въртяла през нощта и съм спала и на двете страни и на следващия ден цял ден лежах, защото ме болеше корема на същото място вдясно и едвам се движех.
В началото на бременността бях чела някъде да се спи наляво и питах доктора и той ми каза: спи както ти е удобно без по корем разбира се, това със спането наляво се отнася за последния триместър. Сега разбрах защо. Лошото е, че от спане само наляво започва да боли тазобедрената става, защото тежестта пада върху нея. Затова може би ще бъде по-удобно с възглавница за бременни. На мен ми се струват много обемни и аз ползвам декоративни възглавнички - една под корема и една между краката и откакто слагам тази между краката мога да се наспя, иначе ставах 4-5ч от болки в ставата и не лягах повече.

Последна редакция: ср, 12 яну 2022, 16:43 от Fustu4ka29

# 381
  • София
Пробвай с възглавничките под корема и между краката или с възглавница за бременни ако не си досега. При мен има ефект 😃

# 382
Аз съм много доволна от спането с възглавница за бременни.

# 383
така и не си взех такова нещо
като дойде време да лягам започвам да изпитвам един малък ужас Grinning  
не знам как в при вас, но на мен ми е много трудно да си намеря място. Понякога като легна настрани, без значение ляво или дясно, започва една придърпване от пъпа и докато не се наглася удобно не изчезва. Установих, че като си подложа нещо под корема ( в моя случай малко от завивката ) ми е най- удобно. Често се събуждам през нощта и по гръб Grinning

# 384

Момичета, аз също имам страхотна болка нощем и само ако си намеря нещо да си го сложа между краката се наспивам. Сега видях, че възглавница за бременни и кърмене в последствие е с намаление във Вис Виталис до 08.02 имат 20% намаление, идва към 22 лв. И тия дни направо отивам на живо да я пипна и видя и дано ми хареса да си я взема. Има и доста други неща във Вис Виталис до -50% намаления до 08.02. 🌷😇❤️❤️

# 385
На мен днес не са ми ок данните за кръвотока при едното бебе, но то беше в много лоша позиция, ниско долу предвид напредналата бременност, и аз по гръб. Докторът каза, че не вижда поводи за притеснения предвид цялостните показания. Мисълта ми е, че ако нямаш квалификация на акушер-гинеколог, няма особен смисъл да четеш цифри на парче, или да ровиш за инфо в Гугъл. Нали затова имаме наблюдаващи лекари, да обсъждаме с тях.

# 386
https://babylifemalechko.com/pillows-for-pregnant-and-nursing-mo … s-Green-B27?_gl=1*1ptl1i5*_up*MQ..&gclid=EAIaIQobChMIwYj47uis9QIVkpBoCR3yWgLcEAAYASAAEgIMxfD_BwE  Аз ползвам ето тази, наистина е по-скъпичка, но е много удобна и пълнежа е много приятен.

# 387

Здравейте, бях на преглед, в начална бременност съм горе долу 5-6 г. с, видя се на ехограф плоден сак, но ембрион все още не. Нормално ли е? или да сменя доктора

# 388
Здравейте! Бременна съм в 13г.с и днес трябваше да протече поредния ми преглед при АГ, който ме следи. Оказа се че е в отпуск и ще се върне към края на месеца. Трябва ли да я изчакам или мога да се прегледам при друг специалист?
Записана ли сте на ЖК ?
Попринцип за ваше спокойствие може да отидете и при друг специалист, ако нещо ви притеснява.
 Кога е бил последният ви преглед ?

На 22.12.21

# 389
Симона, аз май ви писах вече, но правиха ли ви БХС? Около 12та седмица се прави изследване на кръв+ехограф за Синдром на Даун, Едуардс и Патау.
Ако не ви е направено, то трябва много бързо да го направите, защото срокът за изследването ще изтече.

Общи условия

Активация на акаунт