Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 74

• 45 263
  • 773
  •   1
Отговори
# 390
Според мен можете да изчакате вашия гинеколог. По мои сметки предишния ви преглед е бил в 11 г.с., края на януари ще сте 15 г.с.
Освен, ако няма някакъв проблем, не виждам нужда на ходите по-рано.
Да, ако не сте ходили на БХС, то трябва да отидете възможно най-бързо. Той се прави между 11 и 13 г.с., не по-късно.

# 391
Скрит текст:
img width=338 height=600]//cdn.bg-mamma.com/uhUm/cUUri.jpg[/img]
Здравейте, бях на преглед, в начална бременност съм горе долу 5-6 г. с, видя се на ехограф плоден сак, но ембрион все още не. Нормално ли е? или да сменя доктора

Да, нормално е. На толкова ранен етап се вижда само плоден сак. Важно е през първия триместър да те преглеждат с вагинален ехограф за да се вижда по-детайлно и точно. Лека бременност!

# 392
Здравейте,с Мм решихме да правим опити за бебе ,като този месец е за първи път ,преди 4 дена опитахме по време на овулацуя  (според календара,не съм тествала) и още на следващия ден получих болки ниско долу,подобни на цикъл и на овулационните,но по постоянни и леко по силни ,от колкото при обичайната овулация,плюс болки в кръста,леко гадене.Точно симптомите, които имах първата бременност,само че след 24 часа изобщо възможно ли е ?!?Днес сутринта обаче с ЦС имам и прокървяване,за първи път ми се случва,според вас може ли да е бременност с толкова ранни симптоми, или е друг проблем.Възможно най-скоро разбира се ще се срещна с гинеколога.Благодаря предварително

# 393
Здравейте,с Мм решихме да правим опити за бебе ,като този месец е за първи път ,преди 4 дена опитахме по време на овулацуя  (според календара,не съм тествала) и още на следващия ден получих болки ниско долу,подобни на цикъл и на овулационните,но по постоянни и леко по силни ,от колкото при обичайната овулация,плюс болки в кръста,леко гадене.Точно симптомите, които имах първата бременност,само че след 24 часа изобщо възможно ли е ?!?Днес сутринта обаче с ЦС имам и прокървяване,за първи път ми се случва,според вас може ли да е бременност с толкова ранни симптоми, или е друг проблем.Възможно най-скоро разбира се ще се срещна с гинеколога.Благодаря предварително

По този календар точно днес ти е О. А при О това са нормални симптоми.

# 394
Да,до колкото разбрах опитите се започват няколко дни преди О,през 1-2 дни.Аз календара много не гледам, усещам си я по леки кратки ниско долу и Цс за 1-2 дена ,но никога не съм имала кървене.Може би е нещо моментно...

# 395
  • Sofia
Здравейте,с Мм решихме да правим опити за бебе ,като този месец е за първи път ,преди 4 дена опитахме по време на овулацуя  (според календара,не съм тествала) и още на следващия ден получих болки ниско долу,подобни на цикъл и на овулационните,но по постоянни и леко по силни ,от колкото при обичайната овулация,плюс болки в кръста,леко гадене.Точно симптомите, които имах първата бременност,само че след 24 часа изобщо възможно ли е ?!?Днес сутринта обаче с ЦС имам и прокървяване,за първи път ми се случва,според вас може ли да е бременност с толкова ранни симптоми, или е друг проблем.
Дори тогава да е била овулацията и да е имало оплождане, няма как да има толкова рано симптоми на бременност. Симптомите започват да се появяват чак след имплантацията, която сигнализира на тялото, че има бременност. А на имплантацията й трябва 7-10 дена след овулацията.

# 396
Да,до колкото разбрах опитите се започват няколко дни преди О,през 1-2 дни.Аз календара много не гледам, усещам си я по леки кратки ниско долу и Цс за 1-2 дена ,но никога не съм имала кървене.Може би е нещо моментно...

Това всеки месец е доста относително. Аз съм имала зацапване в деня на О. А започнем ли опити за бебе при нас жените стават аномалии. Аз лично даже не разбрах кога е била О в месеца в който забременях (по принцип я усещам, а бях започнала и с лентички, ама започнах от 12 ден, очаквах я на 14-16 и така и не я оцелих, защото е била на 11-12ден).

# 397
Има ли мами приемали витамин Д през цялата си бременност с к2?

# 398
Има ли мами приемали витамин Д през цялата си бременност с к2?

Аз

# 399
  • Враца
Аз си купих възглавницата за бременни от Лидъл, тази, която е дълга и права, бях скептично настроена, но за 20лв реших да пробвам. Направо съм супер доволна, много е мекичка, слагаш я и между крака и под корем, че даже стига и главата да си сложиш на нея 😊

# 400
  • София
Има ли мами, които са ходили на очен лекар преди раждане да даде становище дали може да роди нормално? За София става въпрос. Преди време, когато не бях бременна, ми бяха препоръчали Очна клиника “Ден”, но там явно не попаднах на подходящ лекар и не бях доволна. АГ ми препоръча МЦ “Зора” на Цариградско. Искам да отида при лекар, който работи с бременни, че не ми се ходи на сляпо.

# 401
Аз си купих възглавницата за бременни от Лидъл, тази, която е дълга и права, бях скептично настроена, но за 20лв реших да пробвам. Направо съм супер доволна, много е мекичка, слагаш я и между крака и под корем, че даже стига и главата да си сложиш на нея 😊

От минала промоция ли е или сега я има? Simple Smile

# 402
  • София
Няма значение кой доктор ще те прегледа, прегледа е един и същ и за не бременни. Аз трябва да ида и съм си записала час в очна клиника Акад. Пашев, намира се в 18ДКЦ. Там всички доктори са добри. Имат онлайн записване на часове. Но трябва да идеш с някой, защото на прегледа разширяват зениците и после е трудно да се прибереш сам.
Има ли мами, които са ходили на очен лекар преди раждане да даде становище дали може да роди нормално? За София става въпрос. Преди време, когато не бях бременна, ми бяха препоръчали Очна клиника “Ден”, но там явно не попаднах на подходящ лекар и не бях доволна. АГ ми препоръча МЦ “Зора” на Цариградско. Искам да отида при лекар, който работи с бременни, че не ми се ходи на сляпо.

# 403

Аз днес си взех от Вис Виталис с намалението идва на 23 лв- и нямам търпение довечера да си легна да я пробвам Innocent

# 404
Здравейте, днес изследвах TSH и резултатът е завишен - 3.41 - 18 г.с. Един лекар ми препоръча Л-тироксин. Друг каза, да не пия нищо. Вие как мислите?

Общи условия

Активация на акаунт