Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 74

• 45 218
  • 773
  •   1
Отговори
# 480
Аз си взех електрическата помпа, предварително стерилизирана от къщи. Ползвах я за облекчение само, иначе детето го мъчех да яде от гърда, така че я миех само с вряла вода без да мисля стерилизацията. Според мен е безсмислено да се купува и ръчна.
За колектора Пистачип е казала. Аз сега го ползвам активно вкъщи.

# 481
Тези ръчните изглеждат много неудобни. Безсмислено е да се купува такава, когато имаш електрическа. Ако толкова искаш да носиш помпа в родилното, вземи електрическата. Какъв е проблема?

Иначе, аз имам две раждания и не ми се е налагало да ползвам попма в родилното. Но и моите раждания са нормални и съм стояла по-малко от 3 пълни дни в болницата, така че и това е от значение. При секцио престоят е 5 дни, така че тогава предполагам може да се наложи изцеждане, ако гърдите започнат да се пълнят твърде много.

# 482
Може би идеята на gigi91 е да не носи скъпа помпа в родилното или ако е от по-големите да не заема много място. Simple Smile

Моето предложение е тази в случая. Simple Smile
https://www.baby.bg/product/cangaroo-glow-xn-d220/

# 483
Момичета, чета Ви и от коментара на fiffy91 за сещам  да Ви споделя случката на моя приятелка от миналата година.
След раждането на бебчето й (секцио) , изписали "съквартирантките " й с естествено раждане на 3тия ден и тя си останала , но дошли нови 2 момичета от малцинството и докато си взимала душ и преджобили дамската чанта и й откраднали всичките пари около 200 лв... Естествено не могло да се докаже ,че са те. Да си имате едно наум и да не носите пари кеш повече от 20тина лева за магазина.

# 484
С първото си дете не носих помпа в болницата. Тогава родих в частна болница. Наложи ми се да ползвам тяхната, електрическа, защото ми се запушиха каналчетата. В съседната стая имаше една друга мама, която през цялото време се мъчеше с една ръчна помпа на Авент и нищо не се получаваше, гърдите й станаха на буци. Както са ти казали няма вариант за стерилизиране, но аз също миех с вряла вода и изхвърлях събраното количество кърма. За мен по-важно беше да се отпушат гърдите ми. Сега ми предстои второ раждане, близнаци и ще раждам в държавна болница. Този път със сигурност ще си нося електрическата помпа и моята е на Медела. Ако имам късмет да се родят живи и здрави и не се наложи да ги сложат в кувиози ще си ги кърмя. Леко раждане и дано сме ти помогнали със съвет

# 485
Аз предварително не купих помпа, но понеже бебето не успя да засуче в началото, мъжът ми ми донесе ръчна и цедях и хвърлях и аз. Като се прибрахме взех електрическа и изкарахме няколко седмици така, докато успя да засуче.

# 486
Вариант за стерилизация са:
- течен препарат за тази цел от бебешки магазин. Не съм ползвала и не мога да предложа марка.
- стерилизиращи таблетки за чене - разтварят се във вода и нещата престояват там. Според цената варира дължината на стерилизация. Има такива и бебешки.

Моята съквартирантка си беше взела Ел стерилизатор и си го ползваше в стаята без да се обяснява.

По-добре да се вземе ръчна помпа от олх или базар. Предлагат се нови, неползвани и на тази цена като колектора. Помпата на Камера едвам създава някакъв вакуум. Със същия успех ще се изцеждаш сама на ръка.

# 487
Моята ръчна е на Кикабу и ми свърши чудесна работа първите дни. После взех Авент електрическа.

# 488
Аз купих препарат за измиване на бебешки съдове на бебо и за болницата ще си пресипя в едно малко шишенце. Надявам се, малката да успее да засуче и да не ми потрябва помпата, но за всеки случай ще нося електроческа.
Скрит текст:

# 489
Момичета, днес бях на БХС. Доктора нищо не каза. Някой ако разбира нещо може ли да ми помогне.❤

# 490
Искам да попитам мамите, ползвали ръчна помпа за кърма за препоръка. Имам електрическа Медела, но не ми се иска да я взимам в болницата, а за всеки случай да си имам една ръчна. Гледах една инфлуенсърка каза, че си е взела вакуумна помпа в началото, което изглеждаше като мек силикон, тип колектор за кърма. Тези на Лансинох колекторите стават ли за такава цел или ми трябва друга. Ще ми се нещо бюджетно за 3 дни за всеки случай, предвид цената на Меделата или е по-добре да си взема нея, но не знам как стои въпроса със стерилизацията в болницата.
Имах ръчна помпа на Philips Avent щ, взех я в болницата, не ми свърши работа щ. Стигнах до бучка и добре, че в болницата имаха електрическа двуфазна на Медела.

# 491
Аз в болницата не съм използвала. Вкъщи имах ръчна cangaroo и ръчна на авент. На външен вид бяха едно към едно, но на кенгуру дърпаше 5 пъти по-добре.

# 492
А електрическите помпи Cangaroo добри ли са? Цените им са ниски.

# 493
  • София
Благодаря за отговорите! Ще си взема електрическата тогава за болницата, че не искам да ползвам от болницата, а и може да се налага да се чака за нея.

# 494
Здравейте. Бих искала да намеря тук отговор на въпроса си и малко подкрепа. Чудя се дали съм бременна.

Последният ми нормален цикъл беше на 16.11. След това цял декември месец нямах цикъл. На 1,2,3 януари ми дойде за 3 дни. Свърши бързо и изведнъж. Беше червено, до тъмно кафяво но като нормален цикъл. Всеки ден си меня температурата, която се държи от 37,1 до 37,4. Това в продължение на месец и половина вече. Коремът ми е видим. В рода на бащата има близнаци, ако е причина за по-бързото напълняваме.

Страх ме е да се направя тест за бременност, за да не видя отрицателен резултат.  Не съм ходила все още на преглед. Имам чувството, че ще отида само ако някой ми каже, че със сигурност съм бременна.

Гадене и повръщане нямам. Боли ме кръста. Гърдите ми са се увеличили, но не са болезнени. От време на време леко главоболие. Ходя по малка нужда на всеки час.

Моля, кажете мнението си. Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт