Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 74

• 45 236
  • 773
  •   1
Отговори
# 465
На мен ми ги дадоха в началото на 9 месец, когато вече се очаква, че може да започне раждане. Направление за хоспитализация, карта с данните от проследяването, последния амбулаторен лист, копие на кръвната група и изследванията за сифилих, хепатит и каквото там са правили. Освен това в болницата си носиш после и картона, ако че ползваш болнични. Аз си изисках копие на всички изследвания, тъй като имах разни отклонения и искам анестезиолога да ги види, а не да гледа само последните. Но АГ или акушерката би трябвало да знае какво точно да даден, изискуемия минимум съм описала.

# 466
Момичета, има ли такива от вас, които са отрицателен резус фактор, а бащата - положителен? Кога пускахте кръвни изследвания за евентуално наличие на антитела? Чета тук-там, че трябвало в 12та седмица за пръв път, но моя АГ ги изследва чак в 21ва, очаквам резултати до дни.

# 467
Момичета, има ли такива от вас, които са отрицателен резус фактор, а бащата - положителен? Кога пускахте кръвни изследвания за евентуално наличие на антитела? Чета тук-там, че трябвало в 12та седмица за пръв път, но моя АГ ги изследва чак в 21ва, очаквам резултати до дни.

Вие отдавна сте минала 12та седмица, та дори и на някой да са му пускали тогава, не виждам с какво ще помогне в момента. Ако не се лъжа, скоро питахте същия въпрос?
Както вече отговорих, по стечение на обстоятелствата на мен ми пуснаха чак към 28ма седмица.
Имате ли предишни бременности/аборти?
Ако не, то най-вероятно няма от какво да се притеснявате и няма да имате антитела.

# 468
Пия всеки ден по 2-3 чаши чай от шипка, това дали е проблем? смисъл нали не може да предозира?

# 469
Neli91s Не искам да те стряскам и разочаровам , но моят опит сочи , че този пулс не е много добре.Предната ми и неуспешна Б ембриона беше с пулс 60 ,когато трябваше да е над 130 .Успех!
Момичета , аз искам да ви попитам имате/имали ли сте болка в корема при сядане / ставане повреме на Б ?

# 470
Neli91s Не искам да те стряскам и разочаровам , но моят опит сочи , че този пулс не е много добре.Предната ми и неуспешна Б ембриона беше с пулс 60 ,когато трябваше да е над 130 .Успех!
Момичета , аз искам да ви попитам имате/имали ли сте болка в корема при сядане / ставане повреме на Б ?
Да, азпонякога като стана рязко ,сякаш корема ми подскача и той тръгва нанякъде и ме заболява изведнъж. Но е за кратко. Опитът ми от първата бременност е,че вечно нещо боли,придърпва ни,разтяга се и така до последно,когато и ходенето става трудно.

# 471
Здравейте, момичета! Съвсем нова съм сред вас - в 5 г.с., първа бременност и много неща все още са непознати и неясни за мен. Вече бях на преглед и се установи, че има точица, плоден сак около 6-7мм, който е вътре в матката. До сега нямах кой знае какви симптоми освен напрегнати гърди, нервност и леки болки в корема вечер за около 30 мин., но вчера през целият ден ме болеше корема и не се чувствах добре цялостно, имах чувството, че всеки момент ще ми дойде (почти като в първи ден от МЦ, а обикновено мен винаги много ме е болял коремът преди МЦ, без Нимезил/Аулин не минава), та общо взето много гадно изкарах вчерашният ден като на всяко пишкане си мислех, че ще ми дойде. Вечерта изпих едно хапченце Но-шпа и болката понамаля, после заспах, а днес вече не ме болеше. Преди 15 мин. ме заболя отново, но както другите вечери, т.е нищо общо с вчера.
Исках да ви попитам, като по-опитни, такива болки нормални ли са?

# 472
Добре дошла Darling*.
Тези болки са типични за бременността и ще ги усещаш често сега в началото. По-късно ще са по-рядко и на моменти по-различни, но през цялата бременност има болка, опъване, придърпване, пристягане, разтягане и всякви подобни.
Нош па можеш да пиеш.

# 473
Fillme, ти си ми от другата темичка 😀🌸
Мен не ме притеснява самата болка, мога да я изтърпя през всички месеци, но ме притеснява дали е нормална такава по-силна като при МЦ и продължителна, но щом казваш, че е нормално, се радвам.
А понеже съм чела, че изписват Но-шпа на някои момичета (не знам за какво), но се чудех всеки път когато ме заболи ли да го пия, тоест само за болката ли помага или е по-добре когато е лека болката да не се товаря с хапчета?
Питам вас, защото АГ сигурно забрави да ми даде номерът си, а съм на преглед чак след седмица, пък и си мисля, че това не са толкова важни неща, а аз не обичам да притеснявам хората за щяло и нещяло.

# 474
Когато е лека не е нужно да се пие. Ако го усещаш силно можеш да пиеш хапче.

П.с. радвам се, че тестовете за О са помогнали.

# 475
Честито, darling Simple Smile Но шпа може да се пие до 3 по 2 таблетки поне до 3-тия месец, след това само при нужда. Аз бях инвитро и си пиех профилактично в началото. Все пак се консултирай с АГ на следващия преглед.

# 476
  • София
Искам да попитам мамите, ползвали ръчна помпа за кърма за препоръка. Имам електрическа Медела, но не ми се иска да я взимам в болницата, а за всеки случай да си имам една ръчна. Гледах една инфлуенсърка каза, че си е взела вакуумна помпа в началото, което изглеждаше като мек силикон, тип колектор за кърма. Тези на Лансинох колекторите стават ли за такава цел или ми трябва друга. Ще ми се нещо бюджетно за 3 дни за всеки случай, предвид цената на Меделата или е по-добре да си взема нея, но не знам как стои въпроса със стерилизацията в болницата.

# 477
Помпа в родилното е почти сигурно, че не няма да ти трябва. Но повечето имат помпи които могат да се използват от родилките.
Иначе за вакуума аз си взех такъв от аптеката за 6.50 лв.

# 478
  • София
Точно защото ако се наложи не искам да ползвам тази от болницата, търся други алтернативи. По-скоро ме интересува това нещо и подобни на него става ли за помпа както гледах в клипчето, защото някъде го пишат колектор, на други места помпа. Или да си взема ръчна нормална помпа.
https://visvitalisbg.com/product/lansinoh-kolektor-za-karma-1045

# 479
Не е помпа, колектор е.
Най-много работа върши, докато бебето суче от едната гърда, да събира каквото тече от другата.
Само така, ако го сложите, едва ли кой знае какво количество ще съберете.

Общи условия

Активация на акаунт