Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 74

• 45 239
  • 773
  •   1
Отговори
# 450
Днес влизам в 7-ми месец. Възможно ли е корема да стане за постоянно твърд, как да разбера какво са контракции? Пия магнерот 3 по 1, но просто не мога да се ориентирам кое е нормално и кое не, чудя се дали не ми е твърде твърд от вчера, 2 пъти ходих по голяма нужда, ако има значение и това, иначе болка няма, само неприятно усещане от втвърдяване.
След като се чудиш, едва ли е твърд. Втвърдяването е съпроводено с неприятно чувство за стягане, ако си права трябва да седнеш, тежест или дори болка. Не е никак приятно, така че няма просто да стоиш и да се чудиш има ли нещо или не.

Последна редакция: сб, 15 яну 2022, 15:01 от Radeva-87

# 451
Контракциите са втвърдяване и отпускане на корема, а не постоянно твърд корем. Това не прилича на контракции.

# 452
И на мен не ми звучи като контракция, може би бебето си е сменило позицията?

# 453
  • до най-прекрасния мъж
Едва ли е контракция. Аз имах от 5ти месец постоянно подготвителни, които са си точно втвърдяване и отпускане на корема, но без болка. В началото на 7ми пих за кратко Магнерот, който ми беше предписан от лекар, при който си следях кръвосъсирването. Но АГ-то ми беше твърде против да го пия и ми го спря. С него, без него, беше ми все едно и също, все си имах втвърдявания. Родих в 37+6 г.с., спукаха ми се водите и извадиха бебето чрез секцио, защото беше седалищно. Така че, нека лекар прецени, но Магнерот не е панацея. Аз слагах Утрогестан до 36 г.с, той може би повече помогна да износя и родя здраво и доносено бебе.

# 454
Магнезият малко го изписват като бонбонки. Някои лекари са против. По принцип е нормално да има подготвителни контракции, чрез които матката се подготвя за раждане. И наличието им не означава преждевренно раждане. Хубаво е да се следи шийката периодично и ако няма скъсяване, значи контракциите са безобидни.

# 455
Момичета, някоя да е пила Микомакс по време на бременност против гъбички?

# 456
Здравейте искам да попитам .. бременна  съм 5 г.с по изчисления на доктора съм 8г.с и бебчо има слаб пулс  Л тероксина, ната спин, циклогест,витамин Д смарт и Естрофем, неoфoлиk мета искам да попитам тези лекарства възможно ли е да пречат на развитието на бебчо

# 457
Здравейте искам да попитам .. бременна  съм 5 г.с по изчисления на доктора съм 8г.с и бебчо има слаб пулс  Л тероксина, ната спин, циклогест,витамин Д смарт и Естрофем, неoфoлиk мета искам да попитам тези лекарства възможно ли е да пречат на развитието на бебчо

Не, няма как да навредят. аз приемах всичките, тъй като забременях инвитро, а това е стандартна терапия в този случай. Ако наистина сте 5 г.с. Тогава пулс все още не се улавя..при мен чак в 8-ма установиха. най-важното е да се разбере наистина в коя седмица сте, за да може да ви се аде и адекватна терапия и да се следи развитието на ембриона.

# 458
Кога е бил трансферът? Дано да се е объркал нещо докторът и да се развива нормално

# 459
Кога е бил трансферът? Дано да се е объркал нещо докторът и да се развива нормално
На 07.12.21г беше трънсвера

# 460
Не са ми ясни процесите много при трансфер,но сякаш наистина за това време ембрионът трябваше да е по-голям. Пулс 64 също не звучи много добре. Дано пък да е наваксал до следващия път.

# 461
Щом сте с инвитро, то най-вероятно бременността ще приключи, за съжаление. Разминаването е прекалено голямо.

# 462
  • София
Аз имам следния въпрос, кога се издава направление N7, когато се издава 45дневния болничен ли? И още какви документи трябва да даде следящият аг на жената, за да иде в родилното? Питам защото искам да родя без избор на екип.

# 463
Направление номер 7 мисля е за хоспитализация

# 464
Аз имам следния въпрос, кога се издава направление N7, когато се издава 45дневния болничен ли? И още какви документи трябва да даде следящият аг на жената, за да иде в родилното? Питам защото искам да родя без избор на екип.
Документите, които се издават са едни и същи без значение дали ще избирате екип или не. Следящият АГ следва да издаде направление за хоспитализация, обменна карта, в която са описани всички изследвания през бременността. На мен ми ги даде документите когато влязох в 9ти месец, т. е около 37 г. с.

Общи условия

Активация на акаунт