Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 74

• 45 118
  • 773
  •   1
Отговори
# 600
Пускате ли музика на бебетата си докато сте бременни? Бях чела, че ако се пуска дадена музика на бебето докато още е в корема на майка си, после ще може по-лесно да заспива на същите мелодии. Чудя се обаче дали има някаква алтернатива на Ютюб видеата, където все изкача някоя реклама...Все си мисля за диск примерно, но така и не намирам такъв, дори не държа да е с български песнички, даже най-добре инструментал...
И после как им пускате музиката - на моя телефон бързо-бързо му пада батерията като се пусне някаква мултимедия, а и знам, че не е полезно да стои близо до бебето.

# 601
Има приложения с класическа музика, аз ползвам още от раждането. Детето сега е на 2.7м и е свикнало, но лятото в блока имаше супер много ремонти и пусках от приложението и приглушаваше звука от къртене и чукане. Пускала съм докато заспива и така свикна с тях и ги свързваше със сън дълго време.

# 602
Това с музиката според мен е абсолютна измислица или поне при моето бебе, което днес става на 1 месец, не действа. По време на бременността всеки ден по едно и също време дори слушах музика и точно с тази цел си пусках всеки ден определени песни (не класическа...), които обожавам. Като се роди започнах да й ги пускам и на нея. Всъщност всеки ден освен в болницата сме слушали музика. Joy Изобщо не реагира на песните ,,от корема" по някакъв специален начин, дори няки от тях я изнервят май. Има обаче песни, които не съм слушала тогава, и наистина я успокояват. За справка- песни на немски или детски песнички. Joy  Та...пробвайте, но според мен това не е вярно с музиката.
Аз имам приложението на Ютюб (премиум май се казваше, платено е) и е без реклами.

# 603
И на мен не ми се вярва да подейства, но не пречи да пробваш. Но имай предвид, че ако кърмиш, всички други методи на приспиване почти ще отпаднат, защото бебето ще заспива след или още по време на кърмене. Много е удобно, защото поне докато кърмиш, няма да се чудиш как да приспиваш бебето си.

Иначе, прочети за четвъртия триместър. През първите 3 месеца бебето се успокоява от всичко, което му напомня за утробата. И според тази теория, белия шум (прахосмукачка, абсорбатор, сешоар) ги успокоява, защото в утробата е много шумно. Затова и много родители ползват такива шумове за успокоение, когато бебето има колики ило е неспокойно.

# 604
  • sofia
Аз сутрин си пускам Меджик тв и си мисля, че не би навредило.

# 605
Слушам Vanilla radio smooth всеки ден докато работя.

# 606
Абсолютно съгласна с Ана-Мария. Един ден реших на обяд са сготвя ориз и ме беше страх, че няма да се получи, защото ще се разреве като я оставя. Е, разрева се докато сложа водата, но в момента, в който включих абсорбатора о, чудо. 😅 Сега баща й като трябва да ме отмени малко редовно е на едно столче до печката... 😅 И за кърменето съм съгласна-директно заспива катосе е нахранила. Но нямам опит с по-големи бебета и не знам за напред как ще е.

# 607
Моите две деца съм ги кърмила до 1 годинка и дотогава съм ги приспивала с кърмене. Удобство си е отвсякъде.

# 608
Anna Maria, а като приспиваш как успяваш да уригнеш бебето без да го разбудиш? Малката е на 1 месец и кърменето много я унася действително. Проблемът е, че не знам кога да вместя смяната на памперса и уригването. Тя е от бебетата, които като се събудят и трябва веднага да ги чакаш с цица пред лицето 😂 Иначе побеснява. Ако тръгна да сменям памперс преди ядене се съдира от рев, след ядене пък ѝ наддидам коремчето и се е случвало да повърне или започва да хълца. Освен това смяната на памперса я разбужда. Вечер прескачам един памперс за да спи по-добре, но даже и от уригването (което понякога отнема 10-15 Мин), се разбужда 😰 Търся съвет.

# 609
  • Пловдив
Явно наистина всяко бебе е различно, нашата бял шум не отразяваше изобщо и не сме разчитали на него.
Но тя нямаше и колики, мина спокойно този период в нашия случай.
Много често ползвах хибридна раница на Ерго бейби, като трябваше да правя нещо, а малката плачеше и искаше на ръце. До към 3-4 месец ми беше незаменима тази раница.

# 610
Райли, уригването не е задължително според акушерката ми, особено ако бебето суче спокойно и не гълта въздух. Аз не уригвам и нямаме проблеми. Сменям памперс винаги преди хранене (съответно на 2-3 часа, независимо ден или нощ, макс на 4, защото тогава най-късно пак яде..) или преди да предложа втора гърда. Тя не иска и да яде често, ако я дразни памперса. Може да пробваш пърео да дадеш едната гърда, сменяш памперс и после втората.

# 611
Сноу и на мен ми казаха, че не е задължително уригването при кърмени бебета, ноооо на нас ни създава проблеми. Ако не се е уригнала, започва да се гърчи като дъждовен червей и не заспива дълбоко. Всеки път като я оставя уж да спи без да се е уригнала и след 30 Мин. се друсаме отново, като се уригне и ѝ олеква и се отпуска и заспива. Вероятно е тих рефлукс, педиатърът препоръча даже между двете гърди да я уригвам. Така де, по-драматичното за мен е смяната на памперса 😂 Какво е това дете не знам, като е гладна и наистина е бясна! А аз не я чакам изобщо, тоест започне ли да мрънка, давам ѝ.

# 612
Аз също в началото пробвах да сменям първо памперса, за да си заспи после на гърда, обаче много плачеше. Затова първо го хранех, уригвах и после сменях памперса, а той си заспиваше сгушен в мен. После спрях да уригвам и да сменям памперс след всяко хранене и си заспиваше, докато суче.
Наистина това е най-лесното и приятно приспиване за мен.

# 613
Ясно, нека и по-опитните се изкажат. : )
Не знам дали когато бебето ползва гърдата като биберон :Д, тоест не преглъща мляко, а само си я смуче или държи в устата също трябва да се уригва, но ако не е нужно, е вариант за приспиване след уригването. Аз така успявам да я успокоя примерно (биберони мрази и не приема), като я оставям в бейбибей легълцето й. Практически не е гладна вече, сменен е памперса, но понякога се разбужда като я оставиш в легълцето й. Тогава заставам максимално близо до нея докато е легнала, давам гърда за минута (леко неудобно е...) и пак заспива, като през това време не чувам да преглъща, само си я държи в устата и това яуспокоява и приспива. Не знам дали би проработило при вас. Само като идея...

# 614
Да, това е вариант, бебето вече да е нахранено и спокойно, и после да посуче за приспиване.
На мен не ми се е налагало, защото си заспиваше върху мен и си го оставях в леглото първите месеци.
После както казах, спрях да уригвам и да сменям памперс и заспиваше точно със сукане на празно.
При всеки е различно, но в нашия случай явно асоциацията му беше доста силна, будеше се на час-два по цяла нощ и искаше да суче. Започнах постепенно първо през деня само да лежа до него, да го гушкам и галя и да му пея, и така се научи да заспива без гърда през деня. През нощта отлагах доскоро, защото не ми се рискуваше да се разбуди, а се будеше все още доста пъти, но както и други майки споделят, когато махнах нощното кърмене и кърменето за приспиване като цяло, сънят значително се подобри. Та понякога, колкото и по-лесно да е това приспиване, може да се окаже нож с две остриета. Но пък има и деца, които сами си спират нощното кърмене по някое време и спят по цяла нощ, та тогава бих си продължила така да приспивам, много е хубаво ❤️

Общи условия

Активация на акаунт