Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 74

• 45 142
  • 773
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте! ❤
В коя седмица разбрахте пола на бебето?

Аз бях на преглед в 12 г.с. Доктора не беше сигурен. Дали ще ми потвърди следващия преглед когато съм в 16 г.с ?

# 586
Предположения в 12та седмица, официално в 16та.
Ще се види, ако бебето е за станало добре и не се крие. Ако се види момче, то най-вероятно наистина ще е момче. Ако се види момиче, то има по-голям шанс за грешка.

# 587
Здравейте! ❤

Аз бях на преглед в 12 г.с. Доктора не беше сигурен. Дали ще ми потвърди следващия преглед когато съм в 16 г.с ?

Не помня точно коя седмица, но бях в 5 календарен месец (между 18-22 г.с.). Много зависи бебето как е застанало, ако имате късмет ще разберете пола. Blush

# 588
Здравейте! ❤

Според мен трябва да се потвърди, макар че оставам много изненадана, че някои майки разбират пола чак в 20г.с. При мен се разбра още в 12г.с., но явно и бебето е било застанало по разпознаваем начин.

# 589
  • София
С новите неиванзивни тестове (пренатест,верасити и др.) още в 9г.с можеш да разбереш пола по днк-то. По принцип на 3д се разбира най-точно, между 4и 5 мес. 19-23 г.с.
Здравейте! ❤

Според мен трябва да се потвърди, макар че оставам много изненадана, че някои майки разбират пола чак в 20г.с. При мен се разбра още в 12г.с., но явно и бебето е било застанало по разпознаваем начин.

# 590
На някои майки им казват, че ще имат момиче, а се ражда момче.
В 12та седмица половите органи не са достатъчно развити, добрите лекари могат да дадат точно предположение, но гаранция не.
Към 16та седмица вече има много голям шанс да се разбере правилно, но само ако бебето е в подходяща поза. Ако е скръстило краката, и до края на бременността може да не разберете.
В 16та седмица аз сама познах на ехографа, че ще имам момче, още преди лекарят да беше казал.

# 591
В 13 гс на 3д/4д ми казаха момче, после до 30 гс не се виждаше заради положението на бебето и в 30 г.с. казаха момиче, както си се и роди после. :Д На ранни ехографи не бива да се вярва.

# 592
Казвала съм и преди, аз изпратих снимка на един сайт, използват the nub theory, което и лекарите мисля, че гледат в 12-13г.с. Мерят някакви ъгли и градуси, не се виждат полови органи все още.
Познаха, че е момче, но сигурно можеше и да не познаят, направих го от любопитство, но не съм ги приела като окончателен пол в никакъв случай.

Ето така изглежда

# 593
  • Sofia
Зависи от класата на ехографа и от задапаратното устройство.

С първите две, следящото АГ не позна и двата пъти. Разбрах пола чак в 19гс на ФМ.
Сега с третото отидох при специалисти по ФМ в 12гс. И тримата АГ казаха, че ще е момиче още тогава. ПренаТестът го потвърди след няколко дена.

# 594
Здравейте бременна съм в 32г.с от около 1 седмица се събуждам със силно главоболие като посефя права понякога минава понякога не. Днес може да се каже че цял ден съм с главоболие опитах да поспа на обяд и съм спала около 40 мин. Събудих се с още по-силна болка. Това нормално ли е. Меря кръвното по някого но ми се струва че е добре 110/70.усещам и че пръстите на ръцете са ми поддути дали има нещо общо. Другата седмица съм на преглед

# 595
Не съм добре запозната, но понякога главоболие, подуване на ръцете и високо кръвно (макар че вашата стойност не е висока, бих го следила по-често), може да са симптоми на прееклампсия. Аз бих се обадила на лекар, за да се направят изследвания, ако е необходимо.

# 596
Трябва консултация с кардиолог, според мен. Не я отлагай.

# 597
Имате ли представа Емил Начев ендокринолог къде работи в момента? Частен кабинет има ли? Евентуално някакъв телефон негов за връзка?
Благодаря предварително!

# 598
Имате ли представа Емил Начев ендокринолог къде работи в момента? Частен кабинет има ли? Евентуално някакъв телефон негов за връзка?
Благодаря предварително!
Последно преди месец ходих при него в МЦ Панацея. Записах си час по телефона на центъра.

# 599
Начев работи всеки ден и в клиниката по едндокринология към Майчин дом от 8 до 12. Там не могат да се записват часове обаче - отивате и изчаквате. Винаги има хора, но бързо минават. Преглед без ехограф е 60 лв. Имам и негов телефон, в случай, че ви трябва, но както казах не може да запишете час. В Панацея е следобед, и също една събота месечно преглежда в Надежда(но там аз все не успявам да хвана час, защото се записват със седмици предваротелно).

Общи условия

Активация на акаунт