Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 74

• 45 178
  • 773
  •   1
Отговори
# 570
Моят пулс също е висок - стига до 125 на моменти и то докато лежа. В началото на бременността правих консултация с кардиолог, той каза, че е нормално, защото обемът кръв е увеличен. АГ на последния преглед каза, че може и да не родя нормално, а със секцио, защото по време на раждане пулсът се ускорява и сърцето ми може и да не издържи.

# 571
При мен на последната ЖК пулсът ни беше 120, сега докато си лежах се присетих да си премеря кръвното и е 100.

# 572
  • Sofia
И аз съм с висок пулс и то в състояние на покой. Направо се плаша. Питах АГ, било нормално. Да съм взимала хапченце валериан!

# 573
На мен кръвното ми е ОК, но имам ускорен пулс. При мен и по принцип преди бременността си беше доста висок. Мислите ли, че е необходима консултация с кардиолог?
Зависи от пулса, но да, не е зле консултация с кардиолог, защото е важно сърцето да може да издържи самото раждане. Защото тогава оше се ускорява пулса. При някои момичета е предпоставка за секцио 🙂

# 574
Много ви благодаря за споделените мнения  😊

# 575
При прием на хормони за щитовидната жлеза, също може да се получи висок пулс. Поне на мен така ми каза ендото и да си го следя. Над 100 в покой не било нормално, ако се повтаря редовно.

# 576

От два дена имам и цикъл
Бременна ли съм или правя спонтанен аборт

# 577
Само преглед с ехограф може да покаже какво се случва. Съветът ми е да отидете в спешното веднага.

От два дена имам и цикъл
Бременна ли съм или правя спонтанен аборт

# 578
При тази стойност ще се види бременност. Щом им кървене, потърсете лекар спешно, за да ви изпише лекарства.

# 579
Днеска бях на ехограф и нищо не се виждаше затова ми дадоха да си направя тест кръвен . Спонтанен аборт може ли да е това

# 580
Къде бяхте на преглед? С тази стойност трябва да може да се види, направете си кръвни отново 24 часа след първите, за да проверите дали не спадат стойностите. И в двата случая бягайте обратно в болницата, защото може да е аборт, може да е извънматочна бременност, може да е и бременност, която не са видяли.

# 581
Здравейте момичета. Да попитам един бърз въпрос - бременна съм в 25 г.с и тази сутрин като станах, подчертавам бях седнала в леглото и ми се виеше свят. Трябваше изключително бавно да стигна до банята. Не е някакъв силен световъртеж, но се усеща, че не ми е много в ред. Кажете ми че е нормално в една бременност да ти се вие свят от време на време. Поне на мен за първи път ми се случва сега, докато съм бременна. Пия вода, витамините и пр...
Благодаря и слънчев ден от мен ☀️☀️☀️☀️

# 582
Вероятно ти е било ниско кръвното. Не звучи като нещо много страшно да се е случило. Дишай спокойно. Simple Smile

# 583
Ако сте станала по рязко от легнало положение е нормално. Как ви е кръвното ?

# 584
Ако сте станала по рязко от легнало положение е нормално. Как ви е кръвното ?
Ами мерих кръвното беше 104/70 вече може и да се е дигнало малко - пих вода, кафе, закусих

Общи условия

Активация на акаунт