🐑 ''Фермата 7: Време за пробуждане'' - тема 14 (05.12 - 12.12) 🐄

• 57 793
  • 1 102
  •   1
Отговори
# 990
И аз започвам да се чудя дали наистина има толкова кандидати за участие във Фермата. Това би обяснило подбора. Кой човек ще си зареже семейството /децата най- вече/, работа, бизнес и т.н. за три месеца и то безплатно? Защото все пак един печели. А да не забравяме, че трябва и добра физическа подготовка и все пак представа от селски труд.

# 991
  • София
Иван и Андрей нещо ще се обясняват по БТВ.

# 992
  • София
Ваня едва ли е много по-различна в реалния живот - личен и служебен. Тя просто не се справя, самата й история я показва. От една зависимост е залитнала в друга, смятайки, че втората я е освободила от първата и ще й донесе пари и слава. Е, няма как да стане, защото тя вътрешно си остава все същата, но е решила пари да печели от това. С Теодора са много сходни, но едната реве, за да манипулира, а другата е агресивна, за да манипулира.

Според мен хора с реална работа и реални ангажименти няма как да отделят два месеца, за да се забият в един телевизионен формат. На никого нищо не му е наред там, иначе нямаше да влезе. При Ралица беше за реклама, при това откровена реклама. При останалит е по-вероятно икономически всичко да се е закучило.

# 993
100 000 не са кой знае какво, факт, но не прави чест да обясняваш, че парите са хартийки. Ако за мен и Ванчето са, има хора, които се чудят децата на зъболекар ли да заведат или да им купят обувки този месец. И тъжното, както каза Пламен е, че това е стандарт.

Относно рекламата - трябва да си луд да идеш на уроци при Ваня. Че тя на себе си неможа да помогне  и беше най-мразения човек във фермата, та на друг. Но пък с такива, като нея е пълно, така че няма да остане без клиентела.
Всички са там за реклама или “да намерят себе си”. Как точно намираш себе си в комерсиален формат, като фермата за мен е загадка. Ако идеш да пасеш овце сам по баирите може би по би помогнало, но може и аз да не ги разбирам нещата.

# 994
И на мен не ми хареса омаловажаването на парите. Едва ли Ванчето изкарва много често тая сума,че да са толкова незначителни. Но още по-не ми хареса опитът на Кирил да се направи на супер скромен. Той , милият, толкова скромно живее, не се интересува от нищо .Ами ловът изобщо не е евтино хоби,драги ми треторазряден.
   Аз си мисля , че и за милионерите сто хиляди си е сума.Въпросът е ,доколко ще се фокусираш и фиксираш именно в тази сума ,като нещо супер хипер важно в живота си.
   Относно Пацо- изобщо не смятам изборът му за втори дуелист за  недостоен.Ама тия все едно революционен комитет създават - достоен, та достоен.За какво??? Всеки от тях,стигнал до този етап може да иде на финал.

# 995
  • София
Хора, които едвам свързват двата края не участват в подобни продукции. Не им и хрумва даже.
Три месеца не са кой знае колко време. Участниците си имат своите мотиви и надали са само парите. Може би Живка и Марина калкулират, от мъжете смятам, че са по-скоро за шоуто и реклама.
Дяволо може да обясни, какво го кара да иска да участва.
Аз никога не бих.

# 996
А, да, достойнството си го връткат, както им изнася всеки път. Голямо достойнство да тикат Коцьо с неговата ферма до финал, че накрая може и да спечели - видяхме какво стана с Георги, никой не е застрахован. Коцьо трябваше отдавна да сме го забравили, а не да виси до последната седмица.

# 997
Не, не, моля Ви! Ваня е под 30 и се е справила с наркотиците! Само тази й победа да остане като послание от предаването не е никак малко!
Не защитавам поведението й, не казвам, че е по - добра от другите но и по - лоша не е, а доказва, че има сила в кризисна ситуация да се събира и да мисли.
Дали проповядването на светлина е крайност няма да вземам страна. Само ще питам проповядването на агресия и на лошото с лошо добре ли ви се струва?
Освен това както и Жоро каза в интервюто не всеки е роден за работа (пак се има предвид тази тежка физическа работа, в която резултатите са видими сега и веднага, и може да се оценят по обективни критерии).
В днешно време работата с ума и интелекта все още се подценява по много направления. Работата с ума също включва усилия, инвестиции и би могла да е полезна на нуждаещи се.

Последна редакция: сб, 11 дек 2021, 15:07 от NOVA NADEJDA

# 998
  • София
Три месеца за човек, който има реална работа и реален бизнес, който трябва да управлява, са ужасно много време. Колкото и пчелички да има да работят за него, тези пчелички не могат да се самоуправляват три месеца, за да може шефът да търси себе си в телевизионен формат. А ако работи лично с клиенти, тогава за три месеца клиентите ще си намерят друг. Третият вариант е да са безделници, които не знаят какво да правят и гледат на формата като на терапевтична общност или просто да се саморекламират или нещо друго.

Ваня, като я слушам и гледам, с нищо не се е справила. Сменила е обекта на зависимост, но мисленето й е същото.

# 999
За Цоньо, Жиро и Киро мисля, че парите са най-важни. Цвети е влезнала да си направи реклама, за да инфлуенсърства и може би да си намери финансово красив мъж. Сия също смятам, че влезна за да срещне някой. Виктор и Чавдар са типични патриоти, влезнаха заради българщината. Ваня, Ралица и Лора за реклама. Пламен от скука. Тедка, защото има сериозни дефиците у дома и в себе  си и вярвам, че е търсила себе си, а може и от скука също. Живка за парите, но и да играе играта. Мартина иска да се пробва колко е силна физическии може да ги смачка всичките на дуелите. Коце май също се рекламира като шоумен. Стефан иска да избяга от ежендевието. Ивайл да се прави на палячо и с това да стане известен. Любо ми е малко трудно да преценя - да се преоткрива, от спортна злоба, да си постели основите за бъдещ фитнес канал.. Така ги виждам нещата АЗ, може и да съм далеч от истината. Може бу изпускам някой...

Но да, хора, дето едвам свързват двата края са прекалено заети да оцеляват и не би им хрумнало да участват за някаква евентуална награда, защото три месеца без доход може да са фатални за тях.

# 1 000
Ммм Киро да се изказва, че живеят скромно и едва свързват двата края. Какво прави във Фермата? Всички сте казали, че който е в такова положение, не би влязъл във Фермата и да лиши от доход семейството си. Или пък Кирил се надява, че може да спечели 100 000 лв.?

За мене 100 000 лв. са много пари. Бих си осигурила бъдещото си преживяване. За апартамент да си купя, не става. Не само да си купиш жилище, но има нужда да се ремонтира, обзаведе и т.н. Нямам тези пари да обзавеждам апартамент. Парите се оценяват от тези, които трудно преживяват всеки ден.

# 1 001
  • Sofia
Но още по-не ми хареса опитът на Кирил да се направи на супер скромен. Той , милият, толкова скромно живее, не се интересува от нищо .Ами ловът изобщо не е евтино хоби,драги ми треторазряден.

Какво хоби, ловува за прехрана. Толкова скромно живее,  помогнете му да зарадва семейството си и му дайте наградата!

Из визитката:
"Кирил е интелектуалец, творец, работяга и философ. Забавен и остроумен. Обича да спори, но само с опонент на неговото ниво" Joy Joy Joy

# 1 002
Ммм Киро да се изказва, че живеят скромно и едва свързват двата края. Какво прави във Фермата? Всички сте казали, че който е в такова положение, не би влязъл във Фермата и да лиши от доход семейството си. Или пък Кирил се надява, че може да спечели 100 000 лв.?
Киро видяхме, че не обича правила, че винаги той е прав, че знае всичко, че всички са му под нивото. Може да е работяга, но трябва и умереност в отношения с колеги/ шефове. Ако така се дзвери на всеки шеф и сменя работни места, не се учудвам, че свърза двата края...

# 1 003
  • при късмета
И водещите от началото наблягат на интелигентността на пианката. Интелигентния човек обаче, за да спори, говори, общува с някого, последното което използва е обиди и агресия. Всеизвестно е, че това са похвати именно на ниско интелигентни хора, а пианката блести само с това Joy

# 1 004
Ми то вътре няма участник, който да му опонира на нивото на Кирчо! Хванали сме се за тоя лешпер, ама много ми боде очите . Нали казва,че е  майстор на покриви.Даже един човечец, представен като съдружник го подкрепи.Обаче, какво правиш във формата точно по време, по което се ремонтират покриви?Август,септември,октомври /когато е хубаво времето/  са благодатни месеци за тая работа. И по-скромно ще му се наложи да живее,след блестящото си представяне! Даваха майка му - дали е доволна от отношението на сина си към Ваня. Тя, каквато и да е, не заслужава обидите,които понесе.Никой не ги заслужава.

Общи условия

Активация на акаунт