ЮНЧЕТО обръща се в захлас-мамо виж порастнах аз

• 10 796
  • 286
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте!
Честит пети месец на Любчо на мама Peppita,Любима на мама lida,Александър на мама Deb и Christina Elisabeth на мама megan79!
И на Марти на Ива78,честито със закъснение....

ние напук на дъждовното време и днес излизахме и не съжелявам,щото по едно време и слънце даже се показа....Бяхме на среща с едно от форумските майски гаджета и сме много доволни от нея...Дано скоро да можем да се видим и с други мами и бебоци..защото ,като се замисля,аз с вас повече общувам и споделям,отколкото с повечето си приятелки/най-вече с тези дето са на работа и нямат време за нищо/
За захранването-не се шашкайте толкова.....няма нищо страшно...важното е да сте уверени в това което правите...и без престараване.не мисля,че има голямо значение дали водата за кашата е 45 или 60 радуса/макар,че ако е много топла става на гранулки,предполагам и няма голямо значение каква точно е кашата или пюрето...Всеки си преченява според разбиранията и споредсредствата....Единственото което аз лично бих предпочела,е да давам поне в началото готови пюрета,щото може и там да няма кой знае какъв контрол,но поне големите фирми предполагам че държат на качеството,`щото ние собствена продукция нямаме,пък като знам ,че на пазара сие продава какво ли не.... SickИ за кашите-взех Фризокрем,щото беше най-голям грамаж,на най-добра цена....и след първоначалното мрънкане,вече се приема добре...но почнах да я правя по-рядка и с кърма.

# 271
  • на брега на Дунав
Еха, че много празнуващи днес. Много, много радост да носят на мама и тати, малките месечинки. Да са ви честити маминки   bouquet
Честито макар и  със закъснение на Марти на Ива78.    bouquet
Радвам се, че филмчето на Сами ви е харесало Mr. Green. Явно при нас сукателния рефлекст все още е доста засилен щото той тоя номер със смукането на устенцата много често си го прави, ама тоя ден просто ме уби от смях, та нямаше как да не го снимам  Joy.
Няма да ви досаждам много тази вечер. Отивам да приготвям манджарето, че мъжо ще се върне всеки момент озверял от глад. До утре милички.

# 272
Здравейте. И да ви покажем(нали вече можем Mr. Green) с какво се занимавахме днес:

За захранването Ето го и нашето. Като стана на два месеца Йоана започна да яде АМ. Док каза да давам сок от ябълка и морков първоначално по десетина грама и да увеличавам всеки ден. Имахме обаче колики още и забавихме соковете. После почнах да давам 50мл сутрин и толкова следобяд. тя пак плачеше ама по-малко. Споделих с док и му казах че и слагам по един нов плод на два три дни> Той ми се понакара и каза нов плод на 20-3о дни. И така, захранихме се със сок. После към средата на тртетия месец започнахме плодовите пюрета малко по малко и се стигна до половин сутрин и толкова следобяд. След 4 месец почнахме зеленчуковите пюрета. Йоана много се разсърди за тях . Дадох и домашно и тя пищя като заклана. Затова постепенно я захраних с купено пюре а сега с радост хапва моите. оТ 5 МЕС ПОЧНАХМЕ Ккашата-на слънчо, захраних с пшенична. Тя не харесва кашата и по съвет на док правя само половината порция и добавям плодово пюренце. Така хем тя не дебелее хем се засища, Сега вече яде и месни пюрета и много и харесват. Очаквам на следващата консултация да каже попара със сухари. Е това е горе долу нашето захранване. Да допълня че сега и давам да опита всичко което ние ядем но по много  малко. Днес и дадох да си близне кроасан. Беше очарована.
Извинете ме за дългия постинг

# 273
Честити месечинки на Любо, Любима, Сашко и Кристина Елизабет!
Честита половин годинка на Марти на Люта Чушка!!!
Корнелия, Сами е страхотен чаровник! Simple Smile
Относно кашите, такова вкусно нещо скоро не съм срещала:)Simple Smile Знаете ли как си я хапвам с охота Simple Smile Не разбирам нещо, защо някои от вас купуват безмлечни каши и ги разреждат с АМ. Млечните каши са със АМ. Та аз купих  млечна на МИЛУПА, макар, че бях тръгнала за безмлечна на ФРИЗОКРЕМ с ориз и царевица Simple Smile Другия път ще купя втората. Хайде, нека първия път се поглезим. Ще захранвам 3 седмици с кашата и после минаваме на картофи. Освен това кашите се приготвят толкова лесно.
Имам идея за ново заглавие: Зима скоро наближава - малко Юнче мама, тате и близките роднини разпознава!
Другите идеи за заглавие са също много сполучливи, но пълзенето и сядането в заглавието нека отложим за след 10 дни, когато ще запълним тази тема. Една тема пълним горе-долу за 10 дни.
лека и спокойна вечер   bouquet

# 274
  • Велико Търново
Не разбирам нещо, защо някои от вас купуват безмлечни каши и ги разреждат с АМ. Млечните каши са със АМ.

Педиатърката ми препоръча като захранвам да разреждам кашата с вода,за да не натоварвам стомаха на детето.Като се замести хранене тогава с АМ,но то си го пише и на кутията.

Мимик,Йоана невероятна хубавица ,омагьосаха ме очите и.

Спокойна нощ на всички! Hug

Последна редакция: пн, 13 ное 2006, 22:27 от siska79

# 275
  • София
Здравейте, момичета!

Честито на всички празнуващи! Да са здрави и усмихнати!

Мари-анна, млечните каши са със сухо мляко, а не с АМ. Препоръчва се в началото да се започва с безмлечни каши заради евентуални алергии, които може да предизвика кравето мляко давано на толкова малки бебета. Безмлечните каши се разреждат с АМ или с кърма, за да е по-познат вкуса им на бебето, а и за да са по-вкусни, защото с вода са блудкави.
Много майки подценяват проблема с алергиите и си казват "е, едно време са давали на бебетата кисело мляко, пък са оцелели" - да, вярно е. Но има и едни други майки (на деца с алергии), които съжаляват, че не са изчакали няколко месеца и са въвели млякото по-рано. Никой не е застрахован, но аз съм решила да направя поне това, което зависи от мен, за да предпазя детето си от евентуални проблеми.

Аз гласувам за тези заглавия, най-подходящи ми се струват за момента:
Пъстра есен вън жълтее, малко ЮНЧЕ с глас се смее (adi_5)
Мъчи се да сяда вече малкото ни ЮНСКО буболече (Mucunka)

Спокойна нощ за всички!

# 276
Мерси, Таталина! Не знаех, дано не съм подвела някой. Въобще не съм и разбрала за разликата. Тогава ще купя безмлечна на Фризо и ще смесвам с кърма. А тази млечната оставям за себе си Grinning
лека пакSimple Smile  bouquet

# 277
Включвам се да кажа че днес Нана не успя да ме слуша за кой ли път вече то пищя то крещя , то не спа изяде една играчка , хвърля си дрънкалката на пода около сто пъти:shock: Анита благодаря за съвета за спането и мисля да я номинирам за изгонване от къщата край  smile3521Абе и баща и малко съм се замислила за номинация пък и си я заслужава , ама хайде тази вечер ще си помисля за кого да гласувам  че и двамата са гушнати и много сладко спят и колкото и да ме ядосват  newsm78 newsm78 newsm78се размеквам
Лека и спокойна нощ и хубав сънчо! smile3524

# 278
  • София
Здравейте! Само да кажа, че на Милупа Бананова и Ориз- Царевица каши са със адаптирано мляко. На гърба наопаковката пише:"......млечните каши на Милупа съдържат адаптирано мляко за деца  и достатъчно количество желязо и йод". Не би трябвало да има проблем. Аз в момента давам бананова, приема я много добре. След няколко дни започвам с " Ориз- царевица". Само да споделя, че днес захраних и с червена пиперка, смесена с картоф и тиква ( приготвено лично от мен)   chef. Дребосъка ми се караше непрекъснато, че бавя следващата хапка  Grinning

# 279
  • София
andy06, щом пише, че са с АМ, значи не би трябвало да има проблем.

Вили1, само внимавай те да не се съюзят срещу теб и да те номинират с 2 точки  Wink Но аз обещавам да гласувам за оставането ти! А голямата награда вече си я получила - милата гледка на сладко спящите любими твои същества, нали!?

А моята мома нещо се обърка и заспа в количката така сякаш е за цяла нощ.... а ние с татко й я чакаме да се събуди вече 3 часа, за да я къпем...  Simple Smile

# 280
Мерси, Таталина! Не знаех, дано не съм подвела някой. Въобще не съм и разбрала за разликата. Тогава ще купя безмлечна на Фризо и ще смесвам с кърма. А тази млечната оставям за себе си Grinning
лека пакSimple Smile  bouquet
Mari-Anna ,само за информация,но и безмлечните са много вкусни...аз сериозно се замислям да мина на каши...така сладко си ги дояждам.... Embarassed/поне на "Фризокрем",пък тия дни ще ви кажа и за "Милупа"-та/
Вили,ама ще мине време и ще ти липсват тия моменти...така,че отложи номинацията....и им се радвай...
Е аз гласувам за:
Пъстра есен вън жълтее, малко ЮНЧЕ с глас се смее (adi_5)
Е,лека и непробудна от мен.....и цунки по малките муцунки...

# 281
  • Русе
Благодаря за пожеланията на всички! Честити месечинки (странна дума  Thinking ) на всички, който празнуваха вчера с нас и на тези, който празнуват днес!!!    bouquet

По повод заглавието на следващата темичка: на мен много ми харесва Мъчи се да сяда вече малкото ни ЮНСКО буболече (Mucunka)

А за кашите:
Аз до сега съм давала само бананова и праскова на Слънчо (те са без глутен), но ми се струва, че от прасковата повръща. Той Алекс по принцип си повръща заради незатварянето на стомашния отвор, но каша и пюре не ми е връщал. Обаче като му дам от прасковата повръща 5-6 пъти до следващото хранене. Затова за сега давам само банан, като разнообразявам от към сокове, с които замествам водата. Става много хубава и той си я хапва добре.
Аз така като гледам май най-рано захранвам от всички тук  Blush Ама да чукна на дърво няма проблем и той добре си понася всичко. Та затова си следвам стандартната схема на захранване. Днес мисля да дам пюренце с пилешко...  Thinking Да видим дали ще му хареса...

А да ви се оплача каква я свърших  Tired
Мислех да не започвам от днес с месото и сложих да сваря картофки с моркови. Това към 8 часа... Та седнала съм си на компа, ровя си из форума, говоря си с един познат дето не сме се виждали от 100 години и към 10 часа решавам да отида да взема 1 душ. Леле като излязох от стаята каква миризма на загоряло ме трясна  ooooh! И апартамента задимен... ужас  #Crazy Тичайки към кухнята се опитвам да си спомня какво готвя. Изобщо бях изключила, че съм сложила нещо на котлона  ooooh! Всичката вода беше извряла, картофите и морковите бяха станали на въглени и не знам дали изобщо някога ще мога да ги изстържа от тенджерката
 smile3506

Хич ми го няма акъла напоследък  smile3555 До кога така, не знам  smile3502

# 282
Здравейте и от мен днес купих на Дени бънджи гащи и незнам дали не е раничко за тях но той много им се кефи?Вие как мислите дали му е раничко?

# 283
Камбанска,доколкото разбрах ти даваш каша на Фризокрем,но аз днес проверих в магазин и ми казаха че няма само оризова а има ориз +царевица.Ти каква даваш  newsm78 че на мен ми се иска да започна само с оризова,но незнам дали има такава на Фризо newsm78
ЗА ТЕМИЧКАТА СЪМ ЗА -МЪЧИ СЕ ДА СЯДА ВЕЧЕ МАЛКОТО НИ ЮНСКО БУБОЛЕЧЕ

# 284
 ninani ,аз в момента давам царевица на Фризо,но мисля,че имаше и чист ориз..има  зърнена с плодове,която също става за над 4 месеца,но аз се въздържах..
Оризова взех на Милупа...обаче чак сега забелязах,че в кашите на Физо има захар,явно затова са по-вкусни newsm78...ама и аз четох,четох и накрая май съм се  #Crazy

Последна редакция: вт, 14 ное 2006, 22:08 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт