Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема X

• 36 187
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
Надявам се Амазон да не пипат повече фентъзи романи.Всъщност...да не пипат никакви романи.

# 556
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Diavolo, страхотен и точен разбор на това нещо.
Съгласна съм с всичко, с изключение на оценката. Аз им давам 2+, повече не заслужават.

# 557
Много интересно - щом 25 милиона души са гледали премиерата на сайта на Амазон и щом повечето от тези милиони са я харесали (според тях), защо са изключили ревютата?
Нали по тяхна логика трябва да има милиони положителни оценки и ревюта и тук-там по някое хейтърско, което ще се загуби в морето от позитивизъм? Тогава от какво ги е страх? Thinking

# 558
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Прокламираме новаторство, равенство, либералност и зачитане на различията. Но само да посмеете да имате различно мнение и да не харесате сътвореното от нас, тежко и горко ви! Ще ви заглушим, обявим за хейтъри и ненапредничави останки от миналото. Триене на мнения? Моля, моля, мнения са само ахх и охх колко ми хареса, нов прочит  щот авторовия не става, Толкин няма въображение и евала на Амазон. Всичко останало се замита.

Последна редакция: пн, 05 сеп 2022, 13:03 от Jess!

# 559
  • Пловдив
Не е директно за сериала, но може би ще е интересно да се научи, че през месец ноември предстои да излезе официално The Fall of Númenor .Тази книга е по записките на Толкин.Пресъздава се втората епоха и най-епичното събитие през нея, а именно възходът и падението на великото кралство "Нуменор".Със сигурност и сериала ще се завърти в един момент около него.
https://www.tolkiensociety.org/2022/06/new-tolkien-book-the-fall … -to-be-published/

# 560
Убийствена критика Simple Smile За пореден път главният герой бил жена, хобитите и те били момичета, джуджетата били чернокожи, елфите не били руси, дългокоси и красиви. Иначе уж обсъждаме художествени стойности, идеи, послания, тинтири-минтири. За Толкин силната жена била такава, жената-войн била онакава, пък накрая защо имаме женски образи за главни герои? Расовото разнообразие било важно, ама ако може отделните раси да са само в един цвят. И любимото ми, което наблюдавам и във фейсбук-групите, и в замунда - не съм го гледал, ама го оценявам с 1 Simple Smile  Хубавото на всичко това е, че ще накарат да четат и хора, които досега не са чели. Което смятам и че е основната причина да не се предоставят авторските права върху всички текстове. Накрая дано всички са доволни - кеф ти съвременна интерпретация, кеф ти оригинал в книга. И за двата влака ще има пътници.

# 561
  • Русе

Хубавото на всичко това е, че ще накарат да четат и хора, които досега не са чели. Което смятам и че е основната причина да не се предоставят авторските права върху всички текстове. Накрая дано всички са доволни - кеф ти съвременна интерпретация, кеф ти оригинал в книга. И за двата влака ще има пътници.
  Първо явно не схващате, че  - Няма нищо общо с оргинала, чието име обаче си лепва.
Второ критикувате оценката на другите с тезата - че всеки има право на оценка. Противоречите си. Ако ви харесва, може просто да кажете че ви харесва, а не да ни обяснявате че неоснователно не ни харесва.

# 562
  • София
Дори към трилогията на Питър Джаксън имаше критики, че някои неща са пропуснати или променени. А тук са изпозвали само името на творбите на Толкин и имената на героите. Оттам насетне наистина е свободно съчинение и нищо общо с неговия свят.

# 563
Точно де, щом няма нищо общо с оригинала, това ще накара хората да прочетат книгите след целия шум, който се вдигна.

# 564
Аз обсъждам всичко в сериалите - от каста, до посланието.
Не ми е без значение дали актьорите са добре изглеждащи или не. Не е и най-важното, но все пак е важно. Това се отнася за абсолютно всички сериали, които следя.

# 565
Именно, елфите са описвани като грациозни, високи, ефирни същества с голяма красота и респектиращо поведение. Дори не искам да подхващам други физически белези, че няма смисъл. Костюмите също не ми харесват, а Мери Сю-Галадриел де реши маратонски да преплува по нощница морето е абсолютен нонсенс.

# 566
  • Русе
Точно де, щом няма нищо общо с оригинала, това ще накара хората да прочетат книгите след целия шум, който се вдигна.
Не ви разбирам!Ако някой не е прочел книгата след първите филми, не виждам защо да го прави сега. Явно по логиката на нездравия журналистически интерес - ако нещо предизвиква негативизъм, то трябва да се разрови. На мен ми жълтее логиката, но явно си работи някъде.Не искам и да знам къде.

Оставам с впечатление че подценявате аудиторията. За протокала, ако си водите бележки - имаме доста различни мнения за филмите и сме толерантни по принцип. Имахме диаметрално противоположни оценки за Фондацията.
Има филми, които са отдалечават доста от оритинала, но все пак имат качества. Но този за мен лично не е такъв, заради лоша игра на голяма част на актьорите.

# 567
Цитат
Ако някой не е прочел книгата след първите филми, не виждам защо да го прави сега.
Помня, че книжарниците се напълниха с Толкин и Джоан Роулинг след екранизациите на Властелина и Хари Потър. И с Вещерът беше по същия начин.

# 568
Тези, които ще им се появи желанието да прочетат книгите, като го направят и ще плюят също по създателите на тази измишльотина.
Толкин сигурно се обръща в гроба си.

# 569
И все пак не разбирам защо да не е важно как изглеждат елфите - аз дори ютубърите които следвам, избирам по това дали ги харесвам на външен вид (не е задължително да са красиви, но трябва да са ми симпатични) и по това дали намирам тембъра им за приятен.
Зарязах поне 5 канала през последната година, само защото нещо във външния вид или гласа на създателите им ме дразни.

П.п. снимката на Трандуил и новите елфи още е сред най-популярните постове в Редит и вече е с над 6 000 лайка и над 600 коментара. На двамата актьори едва ли им е приятно да четат колко са грозни. Дано поне гласовете им са приятни!

Последна редакция: пн, 05 сеп 2022, 16:11 от pppqqq

Общи условия

Активация на акаунт