Пазаруване от Amazon - тема №100

• 83 350
  • 754
  •   1
Отговори
# 225
  • на Мелмак
Аз от немския амазон чакам три неща, поръчани около 10 този месец, може и по-рано, с директна доставка. Два пъти ми удължава срока, единия изтича днес, другия утре. Със същия текст - ако не ги получа да искам рефънд. Яд ме е.

# 226
Аз от немския амазон чакам три неща, поръчани около 10 този месец, може и по-рано, с директна доставка. Два пъти ми удължава срока, единия изтича днес, другия утре. Със същия текст - ако не ги получа да искам рефънд. Яд ме е.
Ами то да поръчаш точно в най-голямото струпване на почивни дни и в най-голямата навалица, най-голямото забавяне на производства и доставки, дори двойна е навалицата защото много повече хора сега предпочитат да си седят вкъщи и да поръчват онлайн вместо да търчат в магазина, няма как да е другояче. Плюс това доколкото се сещам е един месец срока за обикновена доставквка, освен ако не е платено допълнително за нещо по-експедитивно.

# 227
  • на Мелмак
Ами не е един месец. Срока на доставка с обикновенна поръчка е 7-9 дни, календарни. Бързата е 3-4. От години редовно поръчвам директно до България. Изключително рядко ползвам превозвач. Това, което поръчах, го нямаше налично в магазините, в онлайн бг сайтове, само в Амазон. Много е лесно да се избълва един ферман иначе. А и е много удобно да се поръчва от леглото между впрочем. И когато има забавяне винаги сме уведомени Grinning
Прекрасен ден ви желая!

# 228
С изпращането на всяка стока ти се казва кога да очакваш пристигане, по това се мери, няма стандартно.

# 229
  • на Мелмак
Явно вие ми правите поръчките, а не аз Grinning
Вече ви желая приятна вечер!

# 230
Здравейте и Честита Коледа!
Трябва да върна един дефектен телефон до Германия. Етикетът, който ми генерираха от френския амазон е предплатен уж. В указанията пише да оставя пакета в най-близкия "DHL store". Само че това не е етикет нито за български пощи, нито за DHL, нито за Спиди (и на трите места не съм сигурна че попаднах на най-компетентния служител). Някакви идеи кой може да обслужва тези пратки. Според DHL и БП това са били Рапидо, т.е. сега трябва да са Спиди.

# 231
Май няма безплатно връщане с етикет. Вероятно са имали предвид немските пощи,от Германия да е връщането.

# 232
  • на Мелмак
И аз съм опитвала така, накрая с бг пощи и те ми върнаха разходите. Само веднъж ми беше генериран етикет през бг пощи, безплатен.

# 233
Май няма безплатно връщане с етикет. Вероятно са имали предвид немските пощи,от Германия да е връщането.
На етикета е написан адреса, на който го получих (в България). От темата и аз имам спомен, че не ставаше от тук, но реших че нещо се е променило, щом директно ми генерираха етикета

# 234
  • София
Проверете Спиди. Имат някакви адреси на Амазон, до които изпращат безплатно. Връщах веднъж и ме попитаха дали трябва да е безплатно, но етикета ми беше за друг адрес. Ако трябва да платите, Амазон ще ви върнат разходите. Споделете после как са се развили нещата.

# 235
На етикета е написан адреса, на който го получих (в България). От темата и аз имам спомен, че не ставаше от тук, но реших че нещо се е променило, щом директно ми генерираха етикета
Помислих,че сте го поръчали от Германия. Не съм запозната . Дано има начин,споделете после.

# 236
Днес ще връщам и аз. Еконт ми казаха, че връщат с генерирани етикети на ДХЛ.

Аз влизам да попитам, тъй като за първи път ще връщам, не  мога да принтирам фактура за конкретната стока. Трябва да сложа разписка/фактура за стоката в пакета, аз обаче не я пазя. Влязох в минали поръчки, но за тези стоки, които ще връщам няма активен бутон. Проблем ли би било ако няма приложена разписка в пакета?

# 237
  • Майничка
Не може ли да се принтира от сайта?

Последна редакция: чт, 30 дек 2021, 10:57 от gargamela

# 238
Здравейте и Честита Коледа!
Трябва да върна един дефектен телефон до Германия. Етикетът, който ми генерираха от френския амазон е предплатен уж. В указанията пише да оставя пакета в най-близкия "DHL store". Само че това не е етикет нито за български пощи, нито за DHL, нито за Спиди (и на трите места не съм сигурна че попаднах на най-компетентния служител). Някакви идеи кой може да обслужва тези пратки. Според DHL и БП това са били Рапидо, т.е. сега трябва да са Спиди.

Имах подобен казус скоро. Етикетът за връщане беше от немския амазон. Трябваше да пратя мейл на Спиди на dhlreturn@speedy.bg с номера на товарителницата на DHL. Върнаха ми номер на товарителница на Спиди и с него ми приеха пратката за безплатно връщане. Амазон я получиха за около седмица и ми възстановиха парите. Тук е описано също - https://www.speedy.bg/bg/post/dhl-parcel-return

# 239
Точно влизам да пиша по темата с връщане. Пратих мейл на Спиди с товарителницата генерирана от Амазон и те ми върнаха номер за връщане съвместим с тяхната система.

Общи условия

Активация на акаунт