Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 19

 • 30 251
 • 552
 •   1
Отговори
 • Мнения: 7 434
Добре дошли в новата тема!

Линк към предишната:

Скрит текст:

# 1
 • София
 • Мнения: 224
Здравейте, имам 2 инжекции Фраксипарин 0.6 със срок на годност януари 2022. Някой ако има интерес, да пише.

# 2
 • Sofia
 • Мнения: 3 798
Здравейте!  Идвам с чуденка.
Беше ми се появил сърбеж от инжекциите фраксипарин. Слагам 0.3. Нищо непоносимо, появяваше се и изчезваше локално, само на мястото на убождането. От известно време като че ли понамаля и продължих с фраксипарина.

Днес обаче сърбежът пак се върна с леко порозовяване. Но най-вече това което ме притесни е, че се появи и една буца/подутина/втвърдяване на мястото на убождането, което беше нетипично доста болезнено. Досега буци не са ми се получавали заради инжекциите.

Та, тази буца дали има нещо общо със сърбежа? Дали иглата е попаднала на неподходящо място и съответно лекарството не е отишло където трябва? Или пък пак сме налучкали някоя вена, която не се вижда и се е получил хематом. Не мога да си обясня на какво се дължи тази буца.

На вас получвали ли са се такива твърди подутини. Мажете ли ги с нещо? Бързо ли се разсейват?

# 3
 • София
 • Мнения: 889
На вас получвали ли са се такива твърди подутини. Мажете ли ги с нещо? Бързо ли се разсейват?
Целият ми корем е в буци, трудно налучквам място, което да не е разположено върху буца. Не ги мажа с нищо, имам сържбеж по цялата зона, в която слагам инжекциите, за щастие не постоянно, а се появява от време на време. Нямам усещането буците въобще да се разсейват - предполагам, че трябва да бия инжекциите на друго място известно време, за да оставя буците да спаднат. При мен през първите два месеца от поставянето на Фраксито (0,4 бия) всичко беше съвсем безпроблемно и се чудех защо другите се оплакват във форума - сега си имам и буци, и синки, и трудно ми спира кръвта, и ме сърби - мисля, че е стандартна "програма", като се натрупат месеци инжектиране в една зона.

# 4
 • Замък сред облаците
 • Мнения: 3 082
Зачервена кожа (обриване), сърбеж и буци (калциране под кожата) са описани влистовката и се водят нежелана реакция. Може да се мине на клексан 0.4 (4000 анти Ха).

Последна редакция: пт, 10 дек 2021, 08:29 от АА

# 5
 • Мнения: 1 085
Заради сърбежите от Фраксипарин (които дълго време бяха поносими, докато в един момент не можех да спя по цели нощти) минах на Клексан. Сърбежи нямам, но буците си ги имам. И с двата препарата се получават. Някои малки, други големи. Почти всички момичета пишат, че им се получават.

# 6
 • Мнения: 767
АГ ми е написал на рецептата Клексан 0.4 или Фраксипарин 0.3 Thinking  Не са ли взаимозаменяеми и дозата би трябвало да е една и съща . Имам назначена терапия от генетик за Фраксипари 0.4 и досега си слагам само такава.
Като отида в аптека дали ще се заядат за тази рецепта Thinking

# 7
 • Замък сред облаците
 • Мнения: 3 082
И двете дози са профилактични, не терапевтични.

# 8
 • Sofia
 • Мнения: 3 798
Зачервена кожа (обриване), сърбеж и буци (калциране под кожата) са описани влистовката и се водят нежелана реакция. Може да се мине на клексан 0.4 (4000 анти Ха).
Да, по едно време мислех да мина на Клекксан 0.4, дала ми е рецепта. Но в този случай ще се получи увеличаване на дозата от 0,3 и не ми се искаше да го правя без изследвания. А при АГ съм този понеделник, при Паскалева чак на 21-ви, когато и ще ми пусне изследванията.
Ако сега мина на Клексан 0,4, това после няма ли да се отрази и на изследванията? Не знам доколко ще са достоверни.
Мислих да удържа фронта до 21-ви, ама сега не знам. Тези реакции дали биха били опасни за бебето или за мен? Аз досега не съм засичала да съм алергична от нещо и наистина не очаквах да имам нежелани реакции от фраксипарина. Но ако това е алергична реакция, може ми би не е добре да си я влача със седмици. Ще питам и АГ в понеделник, но до тогава...

# 9
 • Замък сред облаците
 • Мнения: 3 082
Ами повишават се хистамините в тялото, особено на фона на отслабената имунна система, оттам различни компоненти на белите кръвни телца (мисля че бяха еозинофилите при алергична реакция). Принципно знам от Лисичков, че при профилактична терапия не е от голямо значение дали ще е 0.3 или 0.4. Вече зависи и ти с кои мутации си, взимаш ли допълнително аспирин, натаспин и т.н. Ако можеш да се консултираш с хематолог по телефона ще е най-добре. Аз умишлено реших да не е Паскалева, ако се наложи бърза консултация, нямам намерение да чакам седмици да ме приеме. Ако поровиш назад в темата, има мнения от предни години където са минавали от 0.3 фракси на 0.4 клексан, но според мен все пак зависи от индивидуалния случай.

Ей тук има описан такъв случай: https://bg-mam.ma/p/1077261/37988194

# 10
 • Sofia
 • Мнения: 3 798
Аз съм с Протромбин + още 4 мутации (хомозигот ТАФИ, Хомозигот МТХФР 1298, хетеро АСЕ и хетеро МТРР). Пия и Акард паралелно с фраксипарина.
Кръвотокът е добър още от началото, та досега. Паскалева ми предписа НМХ на база Протромбин + д-димер и фибриноген на горна граница за моята г.с. + нисък Протеин S.
Мен точно добрият кръвоток ме притеснява, щом е ОК, а аз увелича дозата да не вземе да ми дойде в повече, както стана с Акарда. В началото ми беше 75 всеки ден. При добър кръвоток и след Аспи тест и АГ и Паскалева бяха единодушни, че ми е много - сега съм на 75 през ден.

Ще изчакам до понеделник и тогава ще питам и АГ какво мисли по въпроса. 10-11 дена до Паскалева не са много, но не са и малко.

# 11
 • Замък сред облаците
 • Мнения: 3 082
Да, изчакай за понеделник за АГ, мисля, че е ок. Паралелно с аспирина явно не е ок да правиш смени на собствена глава. Но виж паралелно в гугъл има снимки на тежки алергични реакции от фракси и просто се следи да не ги докараш до там. И все пак, пак тук съм чела за момичата, където седмици наред са имали неистов сърбеж докато установят, че е от фраксито, така че мисля че не е чак толкова притеснително засега.
Може да се обадиш и да питаш дали може да си преместиш часа за Паскалева за по-рано, знам че има момичета, които са ходили и без час по спешност и рецепционистките са ги вмествали.

# 12
 • Мнения: 204
Хора, не се мъчете с този фраксипарин, искайте си клексан. Не разбирам защо повечето лекари продължават да изписват него. Аз от половин година си бия клексан и не съм имала никакви проблеми, освен леко посиняване на мястото след някои инжекции, когато вероятно съм улучила кръвоносен съд, но за няколко дни изчезва. Иначе нито бучки, нито сърбежи и зачервявания. Да го търпиш това 9 месеца, си е голямо мъчение за мен.

# 13
 • Sofia
 • Мнения: 3 798
Хора, не се мъчете с този фраксипарин, искайте си клексан.
На мен Паскалева искаше да ми изпише Клексан, защото съм много бяла със светли очи. Обаче ми каза, че няма да намеря Кексан 0.3, затова ми даде рецепта и за двете. Започнах си с фраксито и нямаше проблеми в началото.
Ако намеря Клексан 0.3, веднага бих сменила фраксипарина.

Последна редакция: пт, 10 дек 2021, 13:53 от Brin de muguet

# 14
 • Мнения: 129
Аз пък от Клексана получавах невероятни синини все едно някой ме е бил + подутини с фраксипарина нямам никакви проблеми. Според мен си е индивидуално , също така и разликата в цената е драстична и за разфасофките. В 9ти месец съм, подутини рядко съм получавала(или хучки), а сърбежът е на моменти. Даже при мен беше по-скоро от растежа на коремчето

Общи условия

Активация на акаунт