Безсъние

• 52 704
  • 640
  •   2
Отговори
# 90
vl, аз съм на клонарекса вместо диазепам. Нещо не ми понася диазепам. Значи мога да добавя само геродорм. Ще опитам тази комбинация... А че причината за това е труден живот, пълен с неприятности, си права. Но това е и склонност на организма към безсъние. Има хора, дето изгубиха децата си, но спят много добре и дълбоко. Скоро имах случай да пренощувам с една такава жена дето ми е приятелка след полагане на детето й (първа събота). Аз не мигнах цяла нощ, гледах в тавана и никакви хапчета не ме накараха дори за половин час да се унеса. А тази жена е заспала до сутринта без валериана дори... Срещах много такива хора. До организма е.

# 91
И аз отново пиша тук, защото изброените от мен неща не ми помагат сега.
Не спя.
Пия Атаракс преди сън, но с него снощи спах около 3 чааса. Чувствам се зле.
Моля ви, някой , ако е пил Атаракс, да ми сподели има ли смисъл да пробвам различни схеми: по-висока доза, да добавя още половинка , след като се прибера от работа...
Знам ли. Ще съм благодарна на всякакви съвети. А и да споделите как сте към днешна дата. Simple Smile

Последна редакция: пт, 28 окт 2022, 08:04 от Gratsiela13

# 92
  • Швейцария
За Хлорпротикесена да, и двете не могат да те приспят. В комбинация с приспивателно го подсилват. Аз така комбинирам с флуанксол. И ние сме се събрали тук едни тежки случаи...
Изобщо не е вярно, че безсънието не вреди. Има сума ти изследвания, които показват сериозни вреди върху здравето. Аз и без да гледам часовника знам точно колко съм спала. Ако е под 8 часа съм като парцал. Изобщо не мога да си върша задълженията, камо ли да работя. Дори не съм в състояние да сготвя.

Последна редакция: чт, 27 окт 2022, 22:17 от JennyBG

# 93
Gratsiela13, безсънието е болест както пневмония и друго. Все едно да напишеш, че като имате пневмония, вземете и се поразсейте с някое занимание и организмът има възстановителен процес... Какво е било при теб, не знам. Но от безсъние, липса на почивка можеш да получиш тежка мигрена, инсулт, инфаркт, хипертонична, хипотонична криза, или просто да припаднеш... А и отделно ти влияе на мислене, работа, неадекватен си, уморен... Какъв мелатонин да взимаш. За приема му трябва да покаже кръвно изследване, че той липса. Аз изпих малка доза на своето усмотрение и ми се зави свят. Ние горе споделяхме, че който не е патил, не може да разбере... Как да не гледам в часовника, че е 4 часа сутринта, а аз не мигнах, как ще работя? Като парцал си без сън.

# 94
  • Швейцария
Писали сме едновременно, Емма, Напълно вярно. Има сериозна опасност от високо кръвно, инфаркт, инсулт и други "приятни" последици. Аз имах период, когато много работих и не спах почти. Ами стигнах до болница, имунната ми система се срина.

# 95
Gratsiela13, безсънието е болест както пневмония и друго. Все едно да напишеш, че като имате пневмония, вземете и се поразсейте с някое занимание и организмът има възстановителен процес... Какво е било при теб, не знам. Но от безсъние, липса на почивка можеш да получиш тежка мигрена, инсулт, инфаркт, хипертонична, хипотонична криза, или просто да припаднеш... А и отделно ти влияе на мислене, работа, неадекватен си, уморен... Какъв мелатонин да взимаш. За приема му трябва да покаже кръвно изследване, че той липса. Аз изпих малка доза на своето усмотрение и ми се зави свят. Ние горе споделяхме, че който не е патил, не може да разбере... Как да не гледам в часовника, че е 4 часа сутринта, а аз не мигнах, как ще работя? Като парцал си без сън.

Последна редакция: пт, 28 окт 2022, 08:04 от Gratsiela13

# 96
  • Швейцария
Оф, аз заради безсънието работя само почасово, ама ти си дошла да ни обясняваш как си внушаваме. Ми аз това съм учила, имам диплома и много добре мога да поставя диагноза. Има си диагностична система и диагностични критерии. Диагноза се поставя на база тях, а не по желание и предпочитания. И не, не всяка диагноза се лекува напълно. Всички тук си имаме лекари и не е нужно някой да ни обяснява какво имаме и какво нямаме. Обсъждаме си лечението. И мислиш ли, че хора с такова тежко безсъние не са ставали като не могат да спят и никога не са спирали лекарствата? Аз лично съм ги спирала и без тях изобщо не мога да функционирам, камо ли да работя дори и 1 час. Да не говорим, че никой мъж не би ме търпял вечно депресирана от преумора, заядлива и неспособна да сготвя една манджа.

Последна редакция: пт, 28 окт 2022, 08:14 от JennyBG

# 97
Здравейте,
От 6 месеца съм с тежко безсъние. Лекарствата напоследък не ми действат. Пия кветикон и лорапам, а през последните седмици-геродорм.
Въпросът ми е някой пробвал ли е иглотерапия. Дали би помогнала при проблема с безсънието?

# 98
  • Швейцария
Аз съм пробвала, не помогна. Само си дадох парите на вятъра.

# 99
И аз съм ходила на масажи, разни физиотерапии, които уж са успокояващи, масажи на вратни жили, иглотерапия...Това не помага. А може ли да пробвам геродорм с клоназепам, защото клоназепам  приемам редовно. Не мога да го спра. Или не са съвместими?

# 100
  • Швейцария
Може, Емма. Геродорма е слаб, не мисля, че има проблем. Съвместими са, и двете са бензодиазепини. Пробвай да добавиш първо половинка геродорм, за да не предозираш (единственото, което може да се случи, е да се понадрусаш и да спиш добре). Ако не ти стига, вземи и другата половинка. Всеки реагира различно на бензодиазепини и трябва да се действа внимателно. За мен това е нищо, но друг ще спи 3 дена с тази доза. Но ти си привикнала към тях, няма проблем.

Последна редакция: нд, 30 окт 2022, 23:00 от JennyBG

# 101
Здравейте! Изчетох цялата тема и искам да се присъединя към вас. Случаят ми с безсънието датира от повече от 20 години. Започнах с всякакви бабешки методи, доста уж по-леки лекарства от аптеката и стигнах до Зопиклон, който пия вече 15 години. И изобщо не виждам как мога да го спра. До преди няколко месеца в повечето случаи пиех половин таблетка, инцидентно една, но от известно време стигнах до цяла. И тя понякога не ми е достатъчна. Таблетките ги пия поне час и половина преди сън, иначе не усещам ефекта им. Замислила съм да посетя психиатър, който да ми предпише нещо, с което да заменя Зопиклона. Дано успея. Не мисля, че ще е лесно, но трябва да предприема нещо. Напълно ви разбирам JennyBG , emma1_ и всички други дами с тежка инсомния. От сърце ви пожелавам да намерите вашия начин за справяне с този проблем. Само който е минал по тоя път, може да ви разбере.

# 102
  • Швейцария
Мимоза, съжалявам, че и ти си с този проблем. Аз смених Зопиклона със Стилнокс, просто защото той вече не ми действа. Те са от една и съща група. Други варианти няма. Спокойно, 1 таблетка е нормалната доза, аз съм на 2-3, което в никакъв случай не препоръчвам. Много се притеснявам какво ще стане като привикна и към него. Подпомагам и с антипсихотик в много ниска доза. Опитах да го спра и въобще не спах 1 седмица. Психиатърът ми се скара и каза, че ще си живея с този проблем и го почнах пак. Предложи ми в хор с ЛЛ и да ходя в клиника за сън, но аз изобщо не искам. Те там ще ме оставят съвсем без сън, докато отвикна. Без спане обаче аз не мога, чувствам се ужасно и просто си пия лекарствата.
Емма, как си? Не съм те засичала отдавна.

Последна редакция: ср, 18 яну 2023, 05:22 от JennyBG

# 103
  • Чужбина
Здравейте,

Някой беше писал за Л- Триптофан и ГАБА. Имаше ли ефект и не се ли напълнява много от тях?

Доколкото знам, тези препарати произвеждат серотонин, който вечер се превръща/ произвежда естествен мелатонин и така се възстановява циркадния ритъм на сън и бодърстване.

Но не съм убеден колко са ефективни и какви странични ефекти имат.

В чужбина много се говори за медитации и awareness - терапии за осъзнаване, за живеене и мислене "тук и сега".

Доколкото разбирам, сънят зависи от някакво дълбоко лично удовлетворение, чувство за полезност, за известна значимост (за някого). Иначе лекарствата са си лекарства.

Последна редакция: ср, 18 яну 2023, 18:25 от Boris1177

# 104
  • Швейцария
Здравейте хора, отдавна не сте писали. Включвам се с една нова информация за лекарство за безсъние, което е ново и е одобрено тази година от Европейската агенция по лекарствата. Може на някой да му е от полза. Не знам дали вече се продава в България, на мен ми го изписаха в Швейцария. Даже психиатърката ми не беше чула още за него, но ми го изписа. Според публикациите е революция в борбата с безсънието и не прави зависимост.
https://www.ema.europa.eu/en/medicines/human/EPAR/quviviq

Общи условия

Активация на акаунт