Права на децата ни с ТЕЛК - 4

• 88 700
  • 1 216
  •   1
Отговори
# 1 065
А копие ли се носи или оригинала?

# 1 066
Копие. Аз нося и оригинала.

# 1 067
Копие. Аз нося и оригинала.

Много благодаря!

# 1 068
Копие. Те новите оригинали са без печати и подписи и нямат разлика от копието...

# 1 069
Здравейте, излезе решение на Телк, 44% за 2 години на детенце на 7 г., но така и не разбрах за под 50% дали ще получава нещо като помощ.

# 1 070
Здравейте, излезе решение на Телк, 44% за 2 години на детенце на 7 г., но така и не разбрах за под 50% дали ще получава нещо като помощ.
Под 50% не дават нищо.

# 1 071
Здравейте, имам питане и ще се радвам, ако ми помогнете. Телк на детето ми изтича на 1ви декември. Новият вече е излязъл, но все още нямам известие за получаване в пощата и не мога да започна подаването на документи за нов договор за ЛА (майка ми му е ЛА).Питането ми е, договора за ЛА автоматично ли се прекратява и при прекратяването изплащат ли сумата за натрупаният неизползван платен годишен отпуск? За първи път преосвидетелстват детето ми и затова, нямам идея каква е процедурата.

# 1 072
Прекратиха ми договора няколко дни преди изтичане на срока на стария ТЕЛК, защото било изтекло като срок направлението от социалните и нямало как автоматично да продължат договора за ЛА, въпреки,че новият ТЕЛК е излязъл. Впоследствие социалните, които в нашия град са много разбиращи и подкрепящи ми казаха, че е трябвало на тях да кажа за новия ТЕЛК и те са щели да се погрижат да не ми се прекъсва договора за ЛА на моето дете. Подавах всички документи наново и социалните направиха всичко което могат да ми издадат бързо направлението, за да подам в общината по-бързо и да ме назначат отново само с един месец прекъсване. Не знам дали навсякъде са толкова съпричастни и грижовни служителите от соц. служби, но поне може да опитате да ви съдействат да не се прекъсва договора за ЛА на майка ви. Успех!

# 1 073
Освен това, при прекратяване на старият договор се изплащат неизползваните дни платен годишен отпуск.

# 1 074
Така казаха, но получих само заплата, а за 10те дни отпуска (отрязаха 3 дни, заради прекъсването) нищо не платиха.

# 1 075
Здравейте, колко парички се полагат за дете с  "Детски аутизъм", 85 % с чужда помощ? Благодаря.

# 1 076
Извинявам се, права е потребителката след мен 570 лв. са.

# 1 077
  • Пловдив
570 парички на месец.

# 1 078
  • Пазарджик
Здравейте, колко парички се полагат за дете с  "Детски аутизъм", 85 % с чужда помощ? Благодаря.
Щом е с чужда помощ може да кандидатствате за личен асистент .Обърнете съм Дирекция социално подпомагане  по настоящ адрес за повече информация.

# 1 079
Благодаря ви много рових, нищо не намерих. Не знам дали ще търсим личен асистент има кой да ни помага. Не съм търсила чужда помощ за телка и се учудих, че са дали такава. Детето е доста самостоятелно, оправя се в много аспекти. Все пак ходим на частно на терапия, парите ще са от помощ.

Общи условия

Активация на акаунт