Медицински център "Св. Иван Рилски" - гр. Тутракан /тема 5/

• 49 331
  • 736
  •   1
Отговори
# 300
  • Русе
Пациентка съм на Л.Бойчев. Но той нещо пропуска. Винаги в 7-8 гс правим аборт, ембриона спира да се развива.
Сега се каня да ходя в Турция за една ин витро процедура. Но незнам трябва ли да кажа Л Бойчев, или пък по какъв начин да му кажа. И дай боже след ин витрото в Турция, ако и всичко наред , аз трябва да ходя при Бойчев за женска консултация. И ако тогава му кажа за Турция, но трябва да кажа, и той дали ще ме приеме. При Бойчев имам 6 трансфера и 5 аборта

Здравей, за съжаление и при мен е така.  Аз забременявам естествено , но за 4ти път се случва това в 8г.с. Правили сме всякакви изследвания . Имунологични,  хормонални, инфекциозни и гинетични. От Плевен доц. Конова беше казала при следваща бременност ,че трябва да се прави вливане за нк клетки,  те са в норма но в горната граница.  Обаче сега  като забременях, в Тутракан ми пуснаха наново за нк клетки и казаха, че няма нужда от вливания.  Случи се същото... отново спря сърдечната дейност.  Сега сме пратили абортивен материал в Геника, но още не са готови резултатите. Вече незнам какво да правя. Дори ме е страх да забременея, за да не се случи тая мъка отново.

Успех ви желая!

# 301
А спермограмите на мъжете ви,как са? Морфологията каква е? Бях говорила с едно момиче с няколко аборта след естествено забременяване,при нея се съмняваха,че е от некачествените сперматозоиди.

И ние ходихме при Конова след предпоследния аборт,имах леко завишени НК клетки. Правих вливане като забременях и пак аборт.
По това,което чета и разпитвам,и което установихме след последния аборт,се касае за проблеми в плода. Причината е или в некачествени яйцеклетки или сперматозоиди,или и в двете. Уж предимплантационната диагностика минимализира риска,но не го изключва напълно.
Трябва да се борим докрай,макар и да е много трудно след всичко това,но нямаме избор.

https://По същия начин съм и аз. Последните 2 бременности спира сърдечната дейност в 9 г.с. последният път пратихме материала в Геника и излезе,че има хромозомен проблем в плода. Питала съм и съм чела,какво ли не,единственото,което засега се надявам е при ин витро да се селектира здраво ембрионче,да му се направи предимплантационна диагностика и да се надяваме всичко да е наред.
Нямаме избор,трябва да пробваме,докато се получи. Много е тежко и не знам докога ще издържим,но се надяваме на щастлив край.

Пациентка съм на Л.Бойчев. Но той нещо пропуска. Винаги в 7-8 гс правим аборт, ембриона спира да се развива.
Сега се каня да ходя в Турция за една ин витро процедура. Но незнам трябва ли да кажа Л Бойчев, или пък по какъв начин да му кажа. И дай боже след ин витрото в Турция, ако и всичко наред , аз трябва да ходя при Бойчев за женска консултация. И ако тогава му кажа за Турция, но трябва да кажа, и той дали ще ме приеме. При Бойчев имам 6 трансфера и 5 аборта

Здравей, за съжаление и при мен е така.  Аз забременявам естествено , но за 4ти път се случва това в 8г.с. Правили сме всякакви изследвания . Имунологични,  хормонални, инфекциозни и гинетични. От Плевен доц. Конова беше казала при следваща бременност ,че трябва да се прави вливане за нк клетки,  те са в норма но в горната граница.  Обаче сега  като забременях, в Тутракан ми пуснаха наново за нк клетки и казаха, че няма нужда от вливания.  Случи се същото... отново спря сърдечната дейност.  Сега сме пратили абортивен материал в Геника, но още не са готови резултатите. Вече незнам какво да правя. Дори ме е страх да забременея, за да не се случи тая мъка отново.

Успех ви желая!

Последна редакция: вт, 31 май 2022, 07:13 от Aniem

# 302
  • Русе
Излезе ми резултата от ДНК анализа на абортивен материал в Геника. Има аномалия - тризомия 22. Обясниха ми че вместо 2 има 3 броя от тоя хромозома и това не е съвместимо с живота. Да видим сега доктора какво ще предложи. Правили сме гинетични на нас двамата и от там нищо не беше излязло като проблем. Дано с инвитро и проследяване на качеството на яйцеклетката и ембриона да се реши проблема ни.

# 303
При нас проблемът беше в хромозома 15 след изследване на материала в Геника.
И ние сме правили кариотип и всичко беше наред.
Обясниха ни,че подобни проблеми възникват от некачествени яйцеклетки или сперматозоиди,или и двете.
С ин витрото и предимплантационната диагностика се надяваме да ограничим риска.
Мъжът Ви правил ли си е спермограма?

author=deina_2@abv.bg link=topic=1393015.msg44840955#msg44840955 date=1653996775]
Излезе ми резултата от ДНК анализа на абортивен материал в Геника. Има аномалия - тризомия 22. Обясниха ми че вместо 2 има 3 броя от тоя хромозома и това не е съвместимо с живота. Да видим сега доктора какво ще предложи. Правили сме гинетични на нас двамата и от там нищо не беше излязло като проблем. Дано с инвитро и проследяване на качеството на яйцеклетката и ембриона да се реши проблема ни.
[/quote]

# 304
  • Русе
Да, правил е и казаха , че е наред. Дори в Русе го агитираха да става донор. Предполагам, че в мен ще да е проблема. Аз съм с поликистозни яйчници,  но успявам да забременявам естествено. Макар последния път да отне доооста време.

При нас проблемът беше в хромозома 15 след изследване на материала в Геника.
И ние сме правили кариотип и всичко беше наред.
Обясниха ни,че подобни проблеми възникват от некачествени яйцеклетки или сперматозоиди,или и двете.
С ин витрото и предимплантационната диагностика се надяваме да ограничим риска.
Мъжът Ви правил ли си е спермограма?

author=deina_2@abv.bg link=topic=1393015.msg44840955#msg44840955 date=1653996775]
[/quote]

# 305
Ще ви споделя скоро,как са при мен нещата,като имам някакъв резултат.

# 306
Аз очаквам с голямо нетърпение преглед следващата седмица при д-р Л.Бойчев и надявам се да определи протокола, по който да започне надеждата ми!!!

# 307
Здравейте момичета.След една извънматочна бременност и една неуспешна бременност,която имам в момента и предстои да завърши с празен сак,сме се насочили към клиниката в Тутракан.За начало бихме искали да пуснем една спермограма там,както и да поговоря с някой от двамата лекари,да прецени какви прегледи и изследвания да предприемем.Тъй като все още незнам кога ще се изчистя,дали ще правя аборт в болница или ще ми кажат да изчакам да се изчистя сама,незнам и кога да се обадя да попитам за часове в клиниката.От далеч сме и ще се пътува,но въпросът ми е много време ли се чака за часове,месец,два три.Моля тези от вас,които са наясно да споделят.

# 308
Здравей ,
Чака се... Звъни всеки ден.

Здравейте момичета.След една извънматочна бременност и една неуспешна бременност,която имам в момента и предстои да завърши с празен сак,сме се насочили към клиниката в Тутракан.За начало бихме искали да пуснем една спермограма там,както и да поговоря с някой от двамата лекари,да прецени какви прегледи и изследвания да предприемем.Тъй като все още незнам кога ще се изчистя,дали ще правя аборт в болница или ще ми кажат да изчакам да се изчистя сама,незнам и кога да се обадя да попитам за часове в клиниката.От далеч сме и ще се пътува,но въпросът ми е много време ли се чака за часове,месец,два три.Моля тези от вас,които са наясно да споделят.

# 309
При Богомил Бойчев записването става по бързо, можеби около месец два. Щом сте от далеч имайте предвид, че при който и от двамата да сте ще чакате доста пред кабинета докато влезете. Чсовете са следобед и ако искате да се приберете същия ден ще се наложи да карате вечер. Успех

# 310
Благодаря момичета🙂

# 311
Здравей! Относно чакането- чака се. Оня ден часа ми беше за 18 и 30, а влязох в 21 и 10. но чакането си заслужава! Аз също пътувам два часа до Тутракан, но всяко усилие надявам се да се върне.

# 312
Здравейте момичета моля спешно някой ако види дами пише бях при Любомир бойчев цветна снимка ми престои той видя че се страхувам каза ,че с опойка ще ми на правят вчера се обадих дами запишат час от там казаха че в болница ще ме изпратят за цветна снимка а  когато бях там аз разбрах че там в клиниката ще направят много съм тревожена момичета моля ви пишете ми ако някой е направил цветна снимка при тях дали в друга клиника са ви пратили  самите те ни правятли цветна снимса на 25.години съм

# 313
Здравейте момичета моля спешно някой ако види дами пише бях при Любомир бойчев цветна снимка ми престои той видя че се страхувам каза ,че с опойка ще ми на правят вчера се обадих дами запишат час от там казаха че в болница ще ме изпратят за цветна снимка а  когато бях там аз разбрах че там в клиниката ще направят много съм тревожена момичета моля ви пишете ми ако някой е направил цветна снимка при тях дали в друга клиника са ви пратили  самите те ни правятли цветна снимса на 25.години съм
Не се притеснявай няма нищо страшно, това е рутинно изследване за тях всички минаваме през него. Сутринта да си гладна и жадна първо в клиниката от там ще те изпратят в болницата (тя е на 200метра от клиниката). В болницата на входа ще кажеш за какво си и при кой лекър и вече те ще ти кажат какво да правиш. Като влезеш за снимката те преспиват за малко правят снимката и се събуждаш след 5-10мин. След това като се съвземеш те пускат отиваш в клиниката пак и казваш, че си минала и ще ти кажат кога да се върнеш за коментар с доктора. Успех

# 314
Благодаря ви много че ми отговорихте  успокоих те ме малко

Общи условия

Активация на акаунт