С какво ви дразнят свекървите? – 133

• 33 716
  • 779
  •   1
Отговори
# 120
Според мен пък темата е зададена много ясно: "С какво ви дразнят свекървите?", а после в коментарите някои хора я обръщат в "Снахите се дразнят от всичко в свекървите, значи са лоши".
Почва наистина да се търси дълбок смисъл и умисъл дори зад най-невинно споделяне на нещо дребно и незначително и пишещият се изкарва дзвер, живеещ в чужд апартамент и неспособен да завърже нормални човешки отношения заради грубиянщина и алчност. С една дума "снаха".
Ето например ако аз споделя, че ме дразни, че свекърите ми държат да се чуваме всяка седмица, даже и да са говорили с мъжа ми и да знаят всичко около нас и че сме добре. Интересно ми е какви измислици-премислици ще се напишат за мен и за отношенията ми със свеки. 😀😀😀

# 121
Според мен пък темата е зададена много ясно: "С какво ви дразнят свекървите?", а после в коментарите някои хора я обръщат в "Снахите се дразнят от всичко в свекървите, значи са лоши".
Почва наистина да се търси дълбок смисъл и умисъл дори зад най-невинно споделяне на нещо дребно и незначително и пишещият се изкарва дзвер, живеещ в чужд апартамент и неспособен да завърже нормални човешки отношения заради грубиянщина и алчност. С една дума "снаха".
Ето например ако аз споделя, че ме дразни, че свекърите ми държат да се чуваме всяка седмица, даже и да са говорили с мъжа ми и да знаят всичко около нас и че сме добре. Интересно ми е какви измислици-премислици ще се напишат за мен и за отношенията ми със свеки. 😀😀😀

Евала, жено, ама ще си остане глас в пустиня...

# 122
Luellis, знам, аз не за пръв път го пиша това. Ефект няма, пак всеки път пишат сценарии и разтягат локуми, и правят от мухата слон. 😱

# 123
Ами то темата е зададена с такъв наклон, все едно като е "свекърва" и по определение трябва да е някакъв дзвер. То с такъв подход зад всяко дребно прегрешение се търси дълбок умисъл и тенденция, а при такова отношение няма как да се видят нещата по-оптимистично и да е се постигне мир някога ¯\_(ツ)_/¯

Темата е за това с какво ви ДРАЗНЯТ свекървите, не по принцип за свекървите, какъв да й е наклонът?

# 124
  • Варна
Всяка втора тема е за оплаквания и дразнения. Явно има доста невротици в бг ширините. Темата е комплексна. Всяка свекърва е била и снаха.

# 125
Всяка втора тема е за оплаквания и дразнения. Явно има доста невротици в бг ширините. Темата е комплексна. Всяка свекърва е била и снаха.
Срещала съм фразата "Щастието обича тишината" на четири езика. Не е до ширина... нито пък до дълбочина.
И не всяка свекърва е била и снаха. За нещастие има хора, които са сираци или изоставени като деца.
Тази тема е проста - снахата просто казва с какво я дразни свекървата, без да е длъжна да се обяснява или да приема непоисканите ни съвети.
Комплексна я правим ние.

# 126
  • Пловдив
Тази тема е проста - снахата просто казва с какво я дразни свекървата, без да е длъжна да се обяснява или да приема непоисканите ни съвети.
Комплексна я правим ние.
Това е форум, тук се обсъжда.

# 127
Мда, ама в темата за свекървите се обсъждат предимно... снахите. Smiley
Интересно, ако има тема за снахите, какво се обсъжда там? Thinking

# 128
  • Пловдив
Мда, ама в темата за свекървите се обсъждат предимно... снахите. Smiley
Интересно, ако има тема за снахите, какво се обсъжда там? Thinking
Пак снахите. Поради демографската обстановка във форума. Това според мен ще се промени, но трябват поне още 15 години.

# 129
Ако държат да се чуват всяка седмица със сина си, за мен е съвсем нормално. Ако не сме се чули по конкретен повод със сина ми и са минали 7-10 дена, аз му пиша, за да проверя дали е ОК. Относно това, че държат да се чуят и с теб, не знам... Зависи какви да отношенията ви, колко дълъг и от какъв тип е разговорът. Ако е неангажиращ и любезен, имащ за цел да подчертае добро отношение към теб, ок. Ако не, все ще намериш начин да се измъкнеш.

# 130

Вероятността да те харесват и да им е приятно да си говорят с теб хрумвала ли ти е? Simple Smile
Има и такива снахи – с които да ти е приятно да си говориш за всякакви неща.
Другият вариант е да го правят от учтивост – за да не се чувстваш пренебрегната. Да ти покажат, че те приемат като дъщеря и са загрижени за теб.
На мен например ми тежеше когато бях бременна със сина ми, свекърва ми изобщо не се вълнуваше, нито питаше как съм (не заради самата мен, а дали всичко с бременността ми е наред, след два спонтанни аборта). То и как да попита, като се виждахме веднъж на 3-4 месеца, а живееха на 15 минути от нас. Бях в осмия месец вече, когато дойде да ме пита кога ще раждам, защото я срещали разни роднини и познати, колежките питали, а тя не знаела какво да им каже...
Ама млада бях и глупава. Вместо да се радвам на редките срещи, аз преживявах. Как може да не пита за златното яйце. Laughing

# 131
В случая на Боряна ми изглежда, че нейните само мрънкат, че нещо не им харесва, но отказват да съдействат за намиране на подходяща алтернатива. Е как да стане тогава, какво очакват тези хора?

# 132
Аз съм хвърляла само бебешка козметика от свеки. Беше ми дала 4 различни неща и един лосион с бадеми. Не смятам да давам обяснение на никой, ама защо, ама как и тн. 😀 А играчки не е подарявала никога, детето е на 2, дрешки - само един път едни панталонки, които й бяха супер малки. Бяха , без етикет, без торбичка, просто така захвърлени. Взех ги, не съм ги обличала на детето, не му ставаха и материята не ми харесваше.

# 133
А, защо е подарила бебешка козметика? Това обикновено родителите го решават.

# 134
А, защо е подарила бебешка козметика? Това обикновено родителите го решават.
Не знам , още след болницата я е дала на ММ. Един крем невен, една бебешка пудра , мисля че Ганчев пишеше и един лосион за тяло с бадеми. 😂
Детето ми е с АБКМ и на тема козметика съм много чувствителна. Те дори не бяха на една марка всичките, а миш - маш.

Общи условия

Активация на акаунт