С какво ви дразнят свекървите? – 133

• 33 234
  • 779
  •   1
Отговори
# 105
  • MI
А защо не искат пари те да изберат?! Изненадата е за децата, не за тях.

# 106
  • при късмета
Приемам, че не се оплакваш и се коригирам само на "обсъждаме го"

# 107
Но да си казал какво искаш, то да е достъпно за подаряващия, да си повторил, че не искаш еди си какво и накрая да го получиш защото подаряващия така си е решил..... ами хвърлям. Майка ми има навици да купи каквото тя си е решила за подходящо. Или да вземе нещо на внуците си през главата ми.
О, в такъв случай и аз бих изхвърлила подаръка.

# 108
Бе как ще изхвърляте подаръци!?
Аз уж съм от скандалджийките в темата, но реално май съм от най-добричките и отстъпчивите тук 🙄
И може би стисната 😂
Неудачните подаръци винаги могат да си намерят други стопани, които ще им се зарадват (като бурканите 😜)
Нищо не изхвърлям, още по-малко пък демонстративно. Защо!? За да обидя даващия!

# 109
Няма да изхвърлям демонстративно. Тихо, кротко, адиос.

# 110
  • при късмета
За да не се затрупваш с вещи, които не ти трябват и няма да ползваш. Какво значи 4да си намерят нов стопанин"? Преподаряваш непотребното ли? Още по-тъпо. Има риска да го "подариш" на далия ти го Joy

# 111
Случвало ми се е да дам на друг подарък, който не ми е нужен. Защо не, ако той е желан от този, на когото съм го дала? Не преподарявам, а просто казвам "Вземи го, аз няма да го ползвам, поне ти ще го използваш".

# 112
Във Варна има група "Между приятели". Продават се и се даряват детски стоки два пъти годишно, така че може ненужните ни детски стоки(дрехи, книги, играчки и др) да намерят нов стопанин. Май отскоро имат и он лайн продажби. Вместо "на боклука", направете си труда да зарадвате дете в нужда.

# 113
  • при късмета
Случвало ми се е да дам на друг подарък, който не ми е нужен. Защо не, ако той е желан от този, на когото съм го дала? Не преподарявам, а просто казвам "Вземи го, аз няма да го ползвам, поне ти ще го използваш".
Така да, и на мен се е случвало. Но говорим за подаръци по повод. Имаше пример назад, снахата подарила чехли на свекървата за Коледа и следващата ги получила обратно

За дарения на нуждаещи се, винаги купувам или давам пари, защото гледам да не задържам вкъщи ненужни неща. Не, че успявам с всичко де, винаги има нещо изостанало, забравено или по друга причина, но опитвам. Използвани неща дарявах един единствен път, на едно наводнение беше. На детето сменяхме легло и доста неща, та бебешки обиколник, спално бельо, разни аксесоари и дрехи и обувки разбира се, тъкмо се чудех какво да ги правя. Попаднах на тема и съфорумка каза, че ще пътува натам и за семейство се търси точно това, което аз се чудех какво да правя. И други неща приготвих и дойде направо да ги натовари.
Не само по кампании, винаги когато мога да помогна или зарадвам някой го правя, по един или друг начин, както мога в момента. Обаче в такива групи не членувам.

# 114
Именно!
Предлага се на приятели и познати. Може коледната покривка за мен да е кич, на някоя дружка обаче да е желаната, блузката за моето малка, за съседчето - точно, сешоарът да се дублира, а на приятелка точно се е счупил...
Има много начини една вещ да влезе в употреба. И да се приеме с усмивка и благодарност. Демонстративното отхвърляне или изхвърляне е признак на слабост и априори лошо отношение към подаряващия.
Разбира се, винаги е за предпочитане да се сондират желания и нужди предварително и човек да се съобрази с тях, но и при най-добро желание все се случват грешки и лоши попадения.
Добре е да сме добри!

# 115
  • при късмета
птица, това е съвсем различно. Никой не ти подарява сешоари на всеки РД, нали. Говорим за получаване на едно и също нещо системно, за всеки повод
Веднъж дрехата ще е малка, втори път, на третия ще кажеш "бързо расте, ние не можем да преценим кога и какво, по-добре нещо друго" и като на четвъртия път получиш пак дреха, вече е нещо съвсем различно. Точно това обсъждаме. Затова казах, че никой не хвърля първия получен подарък и особено, ако е за дете гледа да има някаква полезност и за двете страни. Като са разнообразни подаръците, макар и някой да не е уцелен понякаква причина, изобщо не е болка за умиране.
Много често имам чувството, че четеш някоя друга тема, а коментираш тук

# 116
  Тук много подскачат някои свекърви, обаче истината е, че има хора, които просто не искат да се разбирате. Част от тях са свекърви (темата е затова).  Независимо как се държиш, дали си възпитан и търпелив човек (особено много ги настървява), дали подаваш ръка за разбирателство. Искат война и туйто. Обикновено след дългогодишни опити за мир от страна на отсрещния я получават. И настава вой, каквато е и целта им. Има една много интересна тема за невъзможните хора в живота ни, както виждате не е замряла, въпреки, че никак не е нова. Така че е много повъхностно да кажеш "Каквото повикало - това се обадило". Да,  всеки реагира спрямо собствения си опит, ма се пак...

# 117
Не разбрах точно мисълта на Хапка, но невъзможни има И свекърви, И снахи!  Както и  много други, които ни заобикалят. Всеки човек е невъзможен за някой друг около него.

Проблемът с подаръците е , че повечето съвременни деца са презадоволени и самите те не ценят  нищо. Интересът им е  ден до пладне.
 Моите деца се радваха на всеки подарък, защото беше само за РД и за Нова година. Някога се радвахме и на по-малко и го ценяхме. Сега е голяма комерсиализация.

# 118

Защото жестовете към теб обикновено се правят от добро чувсто и е мега тъпо да нагрубиш някой, когото го е грижа за теб,
Скрит текст:
  само защото не харесва същите неща и/или мисли различно.   Когато някой близък те обиди боли повече. 
Нарича се емпатия.   Ако е пропусната през първите седем, може да се култивира в последствие. 
Репченето  и грубостта в случаите с подаръците  са признаци на емоционална слабост и невъзможност да се овладеят личните  нервни  изблици.
[/spoiler]
Леле, наистина имаш голямо въображение.
Къде видя грубост, репчене и нервни изблици в споделените дотук истории?
Прочети си обаче твоето мнение и може да забележиш, че то е грубо и обидно.
Не нагрубявам никого за това, че не харесва или не мисли като мен. Обяснявам в нормален разговор, че съм практична и не харесвам разхищението на време и пари. Също така аз самата се старая да не правя празни "жестове от добро чувство", а подаръкът наистина да значи нещо.
Харесва ми, че мъжът ми и сегашните ми свекъри мислят като мен.
Бившата ми свекърва правеше неподходящи подаръци, дори като ѝ се намекнеше. Ни се водеше, ни се караше.
А аз тогава бях по-млада и не бях узряла за мисълта да казвам истината. Още бях под влиянието на приказките, че жестът е важен, пък да не се обиди, пък възпитанието, пък уважението...
А може да си възпитан,  уважителен, откровен и съпричастен по едно и също време. Изпробвано е. 😊

# 119
  ---------истината е, че има хора, които просто не искат да се разбирате. Част от тях са свекърви (темата е затова).  Независимо как се държиш, дали си възпитан и търпелив човек (особено много ги настървява), дали подаваш ръка за разбирателство. Искат война и туйто.
Ами то темата е зададена с такъв наклон, все едно като е "свекърва" и по определение трябва да е някакъв дзвер. То с такъв подход зад всяко дребно прегрешение се търси дълбок умисъл и тенденция, а при такова отношение няма как да се видят нещата по-оптимистично и да е се постигне мир някога ¯\_(ツ)_/¯

Общи условия

Активация на акаунт