С какво ви дразнят свекървите? – 133

• 33 596
  • 779
  •   1
Отговори
# 345
Аз лично още след коледния венец щях да спра с подаръците, голямо неуважение.
Как пък не - аз щях да започна да и` правя още по-големи подаръци, ама които адски искам да имам и ми харесват. Така хем милото ще се радва, че дарявам нещо голямо и хубаво на майка му, хем лично ще си го ползвам след месец-два...
Всеки е различен, аз не харесвам лицемерието и като нещо не ми понася си го казвам. Не мога да играя такива игри и да театралнича пред мъжа ми.

# 346
Няма игри или театралничане.
Явно жената не иска подаръци, които сама не си е избрала. Както всяка от нас, всъщност.
Да хванеш какъвто и да е проблем и да го направиш такъв, че никой да не е обиден, а всеки до някаква степен да се чувства доволен не е лицемерие, а адаптиране към условията и мъдрост.

# 347
Ако беше обратното и снахата връщаше подаръците едва ли щяха да са същите реакциите. Обаче свекървата може да връща подаръци, а снахата ще е мъдра, ако си трае. Както и да го завъртиш все снахата е кривата 😃

# 348
Jane,
Аз разбрах поста на Ирис по следния начин. Пробвала с подаръците  - не става. Спряла ги и подаряват само шоколади, бонбони и цветя. Всички са доволни. И при теб с яденето е могло да стане така - свекърва ти да спре да дава ядене, което не искате. За съжаление свекърва ти не е толкова мъдра и така всички пак сте недоволни.

# 349
При мен има развитие, тази година по празниците си тръгнахме без допълнително чанти и буркани. Като да не повярваш след толкова години за първи път, надявам се да не е нещо инцидентно. 😃

# 350
Свекърва ти да не чете в темата?  Ха,ха,ха!

Най - вероятно мъж ти я е предупредил. Можеш да си доволна. Победителка си в тази  "голяма  война". Ама после да не почнеш да рИвеш, че  не дават нищо!

# 351
  • София
Защо да реве, че не дават храна, след като първоначално не я е искала?

# 352
Защото все за нещо трябва да се реве. Simple Smile

# 353
К. А. Г, аз две ръце си имам храна мога да си направя, не съм умряла да ми се дава престояла храна в буркани. И само да припомня за заглавието на темата, ще се оплаквам на воля, колкото си искам, ако трябва и ще рИва. Това е целта на подфорума. 😃

# 354
Ако беше обратното и снахата връщаше подаръците едва ли щяха да са същите реакциите. Обаче свекървата може да връща подаръци, а снахата ще е мъдра, ако си трае. Както и да го завъртиш все снахата е кривата 😃

Тя не ги връща точно, а ги дава обратно да си ги ползваме. Simple Smile

Няма нищо негативно и от двете страни, ние сме близки хора и нямаме лоши чувства за такива дреболии. Пък и те подаръците може и да и харесват, ама явно не и трябват.
Моята свекърва е много яка и в никакъв случай не бих правила драми, че не ми ползва подаръците, жената иска да си ползва неща, които сама си е избрала, окей.

# 355
Jane 122,  aми рИви си, колкото искаш. Ние затова пък сме тук.  Четем и коментираме според вижданията си.

Последна редакция: пн, 27 дек 2021, 19:25 от K.A.G.

# 356
Що не вземете и вие да си направите някаква тема за свекърви/тъщи или заядливи и там да се кълвете, колкото искате помежду си.

# 357
Защото няма да ви е интересно тука, ако няма с кого да се кълвете. 😁

# 358
Аз лично с никой не се кълвя, знам как да общувам, когато имам различно мнение от събеседника си, за разлика от няколко потребителки тук, които като отговор в репертоара им са обиди, ирония и заяждане.

# 359
Съжалявам, но определено още не знаеш как да не се хващаш на кукичката като шаран. Не го казвам с лошо и не с цел да те обидя. Безсмислено е това непрекъснато доказване на правота, подбирай си битките и се забавлявай във форума.

Общи условия

Активация на акаунт