Откъде късо дамско яке с гъши пух

• 1 476
  • 14
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте !

Моля предложете ми откъде мога да купя дамско късо яке с гъши пух  без изискване за сертификат.

# 1
Здравей,с гъши пух не ти препоръчвам!Имам силно яке с гъши пух,като го изпера мирише на мърша.Задължително се ползва сушилна ,защото става на топки или на химическо .Не бих си купила втори път!

# 2
При мен даже след пране оставаха жълти петна. В крайна сметка ,ако сте решила твърдо задължително в тъмни цветове.Не бих си купила и аз втори път 😇

# 3
  • София
Имам дебело пухено яке от близо 10 г. Пера го в пералнята поне 2 пъти в сезона. Суша го поне три дни - първо на закачалка до лирата в банята, после легнало на слънце. От време на време го разтръсквам. Нито мирише, нито има петна. Пухът се разпухва добре след всяко пране.

В Декатлон има, но ми се видяха много тънки. В този на Солунска не искат сертификат, а в големия до Бизнес парка има изнесена каса на входа.

# 4
От години имаме с мъжа ми, пера в пералня, суша в сушилня, като нови са. Нито пък миришат.

# 5
От едно 20+ години нося само пухени якета, включително и светли цветове. Имам и няколко елека с пухен пълнеж. Нито едно до сега не е миришело или оставяло петна по външния плат. След пране трябва да се "разпухват" и намества пухът, но това си е част от природата на пълнежа. Пускането на някое перце също.
Доволна съм от Бенетон, Есприт, Марк и Спенсър

# 6
Моето яке е от New Yorker,имам и елек който ми е подарък от Англия и той мирише.Незнам на какво се дължи при едни да миришат при други не..Може би зависи от производители?!

# 7
Яке и елек на фирма "H2О" в светли цветове, петна, миризма..С два пръста ги простирах, с пет ги въртях ,ту на сянка, ту на слънце. С юмрук в сушилня ...и тн 😂. С гъши пух и двете. ☝️След това за капак получих подарък ,яке парка "outdoor research "в маслен цвят.От пералнята на простора и никаво обгрижване като луд с картечница. 😆Според мен зависи какъв "пух "производителя използва. Дали е" гъши "само той си знае.

Последна редакция: сб, 11 дек 2021, 09:53 от Анонимен

# 8
Ами то първо от гъска до гъска има разлики, другото е че качествения пух е точно определен, а не просто наскубани пера отвсякъде. Сигурно зависи и от предварителната обработка.

# 9
Да,права си!Моето яке не беше много скъпо.

# 10
Не винаги цената е определяща или гаранция, но ако якето е необикновено евтино, рискът е по-голям. Заслужава си да се дадат малко повече пари и да се вземе нещо от марка с репутация. Не е задължително да е скъпо, просто да не е от неизвестен китайски производител.
Такива якета са инвестиция и удобството, лекотата и топлината която дават, води до желание за активно носене на дрехата, което значи изплащане на инвестицията. Каква е файдата да вземеш нещо евтино и да ти стои в гардероба, защото те отблъсква да го носиш.

# 11
  • Варна
Аз имам 4 якета с гъши пух. Всички са от секънд хенд- 2 черни,1 цикламено и 1 тъмно синьо. Не са си променяли цвета,нито са ми миришели.
Пера ги и суша в сушилня,доста добре се разпухват в сушилнята,като нямах ми беше мъка и съхненето им и разпухването. Най - добрите ми попадения са- леки и топлещи. От къде да си вземеш без сертификат не знам обаче.

# 12
  • София
Аз наскоро попаднах на едно страхотно яке Jan Mayen Adventures с гъши пух от втора употреба (магазин Zig Zag) и съм много доволна, защото е устойчиво на вятър и е едно от най-топлите, които съм имала. Покрай него разбрах, че тези якета се перат на 20 градуса на деликатна програма със специален перилен препарат за пухени дрехи (обикновеният прах за пране съсипва перата) и сушенето става само в сушилня, на ниски градуси за по-дълго време. Аз използвах 6 тенис топки по време на сушенето и периодично докато се сушеше го изваждах, за да го разтърся и разпределя пуха вътре. Стана много пухкаво след прането, но определено има някаква лека специфична миризма на мокри пера.

# 13
  • София
Перата съхнат много бавно. Особено ако якето е с ветроустойчив плат. Вчера и аз се сдобих с едно градско, пухено от ВУ. Прах го на 40 градуса и сега съхне до тръбите на парното в банята. От време на време го разтръсквам. Ще го оставя поне три дни да съхне и да се разпухне хубаво.

# 14
Без сушилня си е мъка сушенето и разпухването изисква повече усилие.

Те якетата като цяло не трябва да се перат прекалено често, освен ако не са силно замърсени и мръсотията не е проникнала през външния слой или пухът е започнал да се сплесква и якето не е така пухкаво както в началото. Особено тези с някакво климатично устойчиво покритие като водоотблъскване и подобни, когато се перат, идеално е да е със специални препарати, от сорта на тези.
Скрит текст:
Често, ако външния плат позволява и замърсяването е локално, може само са де забърсват хубаво с влажна, напоена с препарат кърпа.

Разбира се, зависи от цвета и типа на външния плат както и честотата на обличане и степента, и вида на замърсяването.

Общи условия

Активация на акаунт