Любители на котки - Тема 168

• 33 674
  • 765
  •   1
Отговори
# 450
Ади с брат си почти по нищо не си прилича, какво остава за цели породи. Още на по 30 дни бяха различни - единият гальовен и досаден, другият самостоятелен и темерут (без да е зъл). И от количеството любов и внимание не е, защото Ади и с Бени не се прилича, а и двамата са ми вкъщи. Късмет си е, отношение и предварително проучване като при Ноеми също работи явно.

# 451
Ето къде сме ние:
Тя, като стигна корниза, на малък отскок е отвореният прозорец - а гледа с жажда навън:
Като първа мярка изрязах ноктите, защото стига до корниза по завесите. Има комарник с магнитен клик. Привързах с тел към корниза - нямам друга стабилна опора, но при засилка  на наедряло коте не съм убедена, че ще държи. Дали ако има катерушка, ще се отклони от това изкачване? Мисля си за полета на Мюсли и тревогите на Ноеми. Всички маци ли са алпинисти?

Последна редакция: ср, 29 дек 2021, 05:45 от Шарлот

# 452
Ето го и нашия. Simple Smile

# 453
Рrecious*, бебе (тийн) е, нали?  По орнаментите на вратата ли се изкачва?
Мога ли да мисля, че ако много внимаваме още ...месеца и след евентуална кастрация, рисковете ще са по-малко? При нас таваните са високи. Съседка разказа как котето й, скачайки от корниз, си е травмирало гръбнака и после дълго са обикаляли клиники. Едва я свалихме днес - беше се вкопчила и не даваше да я вземем.

Последна редакция: ср, 29 дек 2021, 01:58 от Шарлот

# 454
Рrecious*, бебе (тийн) е, нали?
Мога ли да мисля, че ако много внимаваме още ...месеца и след евентуална кастрация, рисковете ще са по-малко? При нас таваните са високи. Съседка разказа как котето й, скачайки от корниз, си е травмирало гръбнака и после дълго са обикаляли клиники. Едва я свалихме днес - беше се вкопчила и не даваше да я вземем.
Да, Шарлот, на 7 месеца е. Има час за кастрация за 17 януари. На 10 ще го занеса за преглед преди това- безплатен е. Надявам се наистина да е период. Обикновено когато се качи върху шкафовете най-горе, го свалям аз, но вече няколко пъти скача сам долу, а е доста високо. Голям ми е хулиган.

# 455
Nedinka, моя съвет е да си вземеш коте от някоя организация, която спасява животни. Там ще ти кажат точно какъв е характера на котетата и рискът е почти никакъв. Виж тези колко са сладки:
https://www.facebook.com/LapichkitenaBG/photos/pb.10567751760025 … ype=3&theater

# 456
Тя каза, че не е в България.

# 457
Щом мирише на мен, все е подходящо за легло и сън..
А тези дни сме си лика - прилика. Вилнеем, спим, вилнеем:)
Но най вече така..

# 458
Весела Коледа на всички космати и некосмати Simple Smile

Ние се завърнахме обратно в София и равносметката е, че Фрея не пътува зле, е, поплака малко на отиване, на връщане първите 100 км глас не ѝ се чу, по някое време се обади, но нищо страшно. Смешното беше, че ѝ бях направила легло в клетката с възглавница, хавлиена кърпа, а тя се завря под тях и в 90% от пътя така го изкара. Другото, което ни направи впечатление е, че наистина бенгалите явно са социални много, защото на новото място изобщо не беше стресирана, по-скоро любопитна да разузнае всичко в апартамента на свекърите ми. С бившия ни котарак Румпи един ден си съскаха, после се гонеха за игра, а той е вече сравнително дърт на 10 години и половина и е 7-8 кила, огроооомен в сравнение с нея и по принцип доста мързелив Simple Smile Но тя никакъв страх нямаше нито от новото място, нито от непознатите хора, нито от другия космат собственик там.

Nedinka, аз досега само улични котета съм имала и няколко сиамци, но толкова любвеобвилно и "разговорливо" коте като това не сме имали, така че, ако искаш виж и за тази порода. Единствено не дава да я носиш на ръце (но просто бяга, никога не ни е одрала или ухапала, колкото и с каквото да сме я тормозили Simple Smile ), иначе обожава да я галиш, като спи все гледа да е залепена до краката на някой от нас Simple Smile

И най-накрая намерих суха храна, която да ѝ харесва - взех за проба от Стефанов 100 грама Essential Food The Jaguar и това го яде. До края на годината имат промоция 20%, та направо поръчах вчера 3 кг. Уж много ми я хвалиха в магазина им тази храна, дано наистина да е добра, а останалите, които преди купувах, ще идат за котките пред блока явно.

Весело изкарване на останалите празници на всички!

Последна редакция: чт, 30 дек 2021, 11:21 от ТришаР

# 459
  • Бургас
Хари фиксира хартиена торбичка:

И опитва да провери няма ли как да се намърда и той вътре...

Но нещо не се получава...
Много ме радва,винаги проверява така торбичките.

# 460
  • София
наистина бенгалите явно са социални много
Аш навън облизва всеки, който го погали. Харесва малки деца и им се гали. Аз винаги предупреждавам, че може да оближе детето, за да не се стресне от грапавият език.
В чужда къща все още не сме го водили и не знам как ще се чувства.
По зоомагазини се чувства като в роден дом, но там има интересни неща и още по-интригуващи миризми Joy

Пуснах поръчка в зооплюс и успях да си даря точките.
И уж консервите бяха достатъчни, ама нали са двама... та консерви ще има за две седмици Simple Smile
Камъчетата бяха спешни. Купихме някаква лавандулова постелка (ситни камъчета), докато дойде царевичната от зооплюса. Дъщеря ми не я харесва (царевичната).

С ММ бяхме ужасно скапани и заспахме в 8 Joy Аз се наспах към 2:30. И децата са се наспали.
Тичат и вилнеят в хола. С двама е весело. Ако един от двамата се замотае другият го вика. Играта не трябва да спира Simple Smile

# 461
  • Велики Преслав
AnMary, какъв е този ваш режим за сън Grinning
Аз ако се наспя в 2 и 30 такъва торбички ще имам под очите, че тежки работи ще мога да нося с тях Joy
Аз и Кара си лягаме към 12 часа и 5 вече сме кукуряци.

# 462
Тия дни изгърбихме дивана от лежане  🤣🤣🤣

# 463
  • Стара Загора
Голяма забава е тунела

# 464
Привет на всички!

Покрай празниците изпуснах нишката на разговора тук, но исках да споделя, че днес коледния подарък на котаците ни дойде! 😁😁😁

Много трудно, но все пак успях да намеря лазерчета-от онези обикновените с червената точка. Котките го О-БО-ЖА-ВАТ!
Докато си пия кафето - те правят кардиото с лазера и после са толкова изморени, че все едно няма 3 котки вкъщи!
Страхотно е! 😁😁😁🥳🥳🥳🥳
Също и мусчето със сирене, което бяхте ми предложили от ДМ се оказа "хайвера" в тяхното меню 😁

Весело посрещане и щастливи котешки празници!!!❤❤❤

Общи условия

Активация на акаунт