Любители на котки - Тема 168

• 33 653
  • 765
  •   1
Отговори
# 465
Тия лазерчета не са ли вредни за котките?

# 466
  • Бургас
Catlover21,и старият дядо ли прави кардио?
Аз вечер играя с моя котарак,гледам наистина да се измори,защото иначе рискувам към 03:00-04:00 да му стане скучно и да ме събуди да си играем.

# 467
Catlover21, и ние имаме лазерче и тя се побърква с него, дотолкова, че чак се усъмних и потърсих из нета - твърди се, че такава игра дори е вредна за котките, та го пенсионирах нашия. Препоръчват го само за дебели котки, които трябва да поотслабнат.

Като казах играчки, ясно, че кутиите-кашони са любимо нещо, но Фрея играе също и с всякакви други неща и след историята на Ноеми с Мюсли и гумичката почнах да се притеснявам. Например напоследък обожава да играе с една постелка, която бяхме извадили за упражнения и я оставихме да я ползва за тунел, но тя направо ѝ разказа играта с хапене и нокти, та само дебна и прибирам малки парченца да не ги глътне, но се чудя дали да не я скрием, ето видео (не съм сигурна успях ли успешно да го шеърна), вижда се по краищата как я е нахапала и надрала: https://photos.app.goo.gl/jikGn6zdAkdX8LPW8

Последна редакция: чт, 30 дек 2021, 12:39 от ТришаР

# 468
  • София, Лагера
Юхуу! Пристигна ни коледния подарък от зооплюс - шадравана за котки. Много е як и наистина е безшумен. Джинги още се страхува, но като ожаднее, ще се усети.

Триша, от кашон спациално нищо не може да им стане на мацките, той ще се разгради в стомаха. И моите обожават кашони.

Преди малко - паника! Изчезна Джинги! Къде ли не я търсиха децята - няма я! А аз излизах днес да взема пратката от куриера, отделно 2 пъти ми звъняха някакви комшии, параноясах да не е избягала при отварянето на вратата... Къщата обърнахме, няма котка! ... а кашонът от пратката седи до вратата, необезпокояван... познайте къде беше Джинги Smiling Imp Въобще не ми хрумна да погледна там Grinning

И аз знам, че лазерчетата не са добре за котките. Те обичат да ловуват, но трябва да успеят да "заловят" плячката. А  и когато дълго време не успяват, се депресират. Поне това съм чела.

Нединка, имам позната, която праща котки в чужбина (тя си знае процедурата). Кажи ми, ако се интересуваш от тази опция.

# 469
Да, и Меър подскача доволно като сърненце.
Не прекалявам, гледам просто като станат диви и им се играе малко да ги забавлявам.

Ноеми, всички котки с ограничителна каишка, акто се отдалечат да започва леко да бъзва ток Grinning Grinning Grinning

# 470
Триша, от кашон спациално нищо не може да им стане на мацките, той ще се разгради в стомаха. И моите обожават кашони.
Ама постелката не е от материал като кашон, а май е точно нещо като гумена, не знам до колко си личи на клипчето, абе, ще я скрия за всеки случай, нищо, че ѝ е любимото занимание напоследък Sad

# 471
  • София
И аз знам, че лазерчетата не са добре за котките. Те обичат да ловуват, но трябва да успеят да "заловят" плячката. А  и когато дълго време не успяват, се депресират. Поне това съм чела.
Това е случай от нашата тема. Беше започнала да хапе корема си и го беше оголила. Лекуваха кожни проблеми, алергии и какво ли не, докато д-р Бобадова не се сети, че е от депресия заради лазерчето.

# 472
Брей, много интересни неща научавам от вашата тема!
Депресия заради лазерчето? Никога не би ми хрумнало. Доста логично обаче.

Липсва ми моят Томи, който живееше в гаража /от лятото/. Едно такова ми е празно без него. Все още като се прибирам към къщи очаквам от някъде да изскочи, както преди. Все пак толкова години той беше част от ежедневието ми. Всичко е същото, но и ужасно, ужасно по-различно без него...

Сложих къщички за другите котки, които са наблизо. Навестявам ги. Хранят ги от борсата за месо и не е нужно и аз да ги храня. Само в празничните дни, когато не работят, им нося гранули.
Радвам им се, но не са ми като Томи...

Весели празници ви желая, момичета!
Да сте здрави вие, всички вкъщи и четирикраките приятелчета!

# 473
Когато нямаме кашони... Си намираме и други уютни местенца...

# 474
Нашият британец е много търпелив с детето! Доста разнасяне,гушкане, мачкане и скубане е видял но въпреки това в много рядък случай се е защитавал. Всичко си има граница а малкия определено я минава понякога. На моменти даже му се чудя на Арчи защо не бяга а си стои и понася "тормоза".И тази толерантност е само към детето. Мен ме хапе,дере когато играем, ръцете ми са в белези и прясни издрасквания. Само аз го храня и чистя но въпреки това съм му бойната ръкавица. Не е отмъстителен,поне за сега! На приятели британеца е много кротък, не хапе и дере при игра все си лежи но е отмъстителен. На няколко пъти препика матрака и то точно от страната на "виновника" който го е ядосал.
Ето едно сиво плюшено мече,търпящо любовта на едно джудже ♥️

п.п. Весело посрещане на 2022г🎉

# 475
Така де разпльокват някои маци от известно време Simple Smile

# 476
Coco’ Milk,  а шият е влачен по същият начин.  Направо му завиждам за търпението.

# 477
Дивчо отпуска зъби, но за него е игра и начин да покаже любовта си. Не знам дали има начин да го приуча да е по-гальовен. Но досега не е атакувал със зъби, нокти, когато съм отпусната или спя.

# 478
Снощи бяхме на гости. Пред блока - градинка, а в нея - невероятен котак - дългокосмест черно и бяхо - малък Феликс. Опашката вертикална - 15 см. диаметър. Идва в краката, гушка се и преде. Заоглеждах се и единствено ми хрумна да попитам в близко заведение. Оказа се, че са техни - котило на 5-6 месеца. Чудни котета. Гледат си ги. На полусвободен режим са. Готови са да дарят на сериозни хора.

Та, Утро, ако би взела подобен - ще му е добре в гараж. Доста порасли са, за да се приспособят към апартаментски живот. Опитах да снимам, но в тъмното, докато сработи светкавицата, той - на половин метър встрани. Ще кача най-неразмазаната снимка.

# 479
  • София
Здравейте ! Някой може ли да ми каже откъде да купя специален шоколад за котки ? Казаха ми, че имало такъв. Благодаря предварително и весели празници !

Общи условия

Активация на акаунт