Любители на котки - Тема 168

• 33 647
  • 765
  •   1
Отговори
# 480
Дивчо отпуска зъби, но за него е игра и начин да покаже любовта си. Не знам дали има начин да го приуча да е по-гальовен. Но досега не е атакувал със зъби, нокти, когато съм отпусната или спя.
Малък е! Играе си! Радвай му се Simple Smile

# 481
  • София
Оказа се, че са техни - котило на 5-6 месеца. Чудни котета.Доста порасли са, за да се приспособят към апартаментски живот.
Възрастта е идеална за апартаментски живот. Наско, Боги и Кирчо бяха дори по-големи (около 7-8 месечни) и нямаха никакви проблеми. Рижко пък беше на 7 години, когато го прибрахме от улицата. Той е най-домашният и социален котарак, който съм имала.

Котето от снимката наистина е разкошно! Heart

# 482
  • София
Юхуу! Пристигна ни коледния подарък от зооплюс - шадравана за котки. Много е як и наистина е безшумен. Джинги още се страхува, но като ожаднее, ще се усети.
Кой взе?
Нашият започва да шуми (помпата) когато падне нивото на водата.

# 483
  • София, Лагера
Днес вкарахме Мюсли пак в болница... Въпреки яката е успяла някак да се сгъне и да ближе раната, в следствие на което тя се инфектира. Не е драма, но все пак искам да е под наблюдение. Ще я промиват редовно й ще й слагат инжекции АБ. Клиниката е много готина, Мюсли си има своя "гарсониера", както се изрази докторката. Ще си я взема на 2 януари. Надявам се дотогава да се е затворила съмсем раната.

Утроооо, вземи пухкавото коте, което показа Шарлот!

Юхуу! Пристигна ни коледния подарък от зооплюс - шадравана за котки. Много е як и наистина е безшумен. Джинги още се страхува, но като ожаднее, ще се усети.
Кой взе?
Нашият започва да шуми (помпата) когато падне нивото на водата.
Взех тази. Да, когато няма достатъчно вода, шуми, но като има е супер тиха. Но не шуми от помпата, а от самата струя на водата, която пада по-отвисоко (добре ли го обясних?)

Последна редакция: чт, 30 дек 2021, 22:00 от Ноеми

# 484
Горката Мюсли! Дано със старата година да свършат всичките ѝ премеждия и в новата година да е здраво и щастливо мъркащо животинче!

# 485
  • София
Взех тази. Да, когато няма достатъчно вода, шуми, но като има е супер тиха. Но не шуми от помпата, а от самата струя на водата, която пада по-отвисоко (добре ли го обясних?)
Добре го обясни.
Моят е безшумен, водата почти не се чува. Шуми леко когато падне нивото на водата (изпиват/изпарява).

Много ѝ се събра на Мюсли тази година. Дано проблемите остават в старата и през новата всичко да е наред.

# 486
Оказа се, че са техни - котило на 5-6 месеца. Чудни котета.Доста порасли са, за да се приспособят към апартаментски живот.
Възрастта е идеална за апартаментски живот. Наско, Боги и Кирчо бяха дори по-големи (около 7-8 месечни) и нямаха никакви проблеми. Рижко пък беше на 7 години, когато го прибрахме от улицата. Той е най-домашният и социален котарак, който съм имала.

Котето от снимката наистина е разкошно! Heart

Ая беше на 2-3 г. (според вет) като я прибрахме от улицата. Свикна на домашния живот - сега само яде, дриска' спи и дивее от време на време. Понякога като отворим вратата тя бяга надолу по стълбите във входа, а ние търчим след нея да я стигнем.

# 487
  • София
Днес с Блеки ходихме да видим и нахраним Чари.
Като се видяха двамата се побъркаха от радост (досега не съм ги виждала така да се гушкат и галят) и си говориха доста- падна едно мъркане в различни тоналности, докато се гушкаха 😻

А Блеки май погрешно разбра сигналите...

Скрит текст:
И двамата са кастрирани...

... и беше ступан 😁, но това не му попречи да се пробва пак и пак.

Чари ме заведе първо до паничките- да видя, че са празни.
Големият и глад обаче е за компания и гушкане 😻

# 488
  • София
А Блеки май погрешно разбра сигналите...
напоследък Оникс твърде усилено се пробва на Аш. Ще видя дали ще издържим до края на януари или ще резнем малинките по-рано.
На Аш не му пречи Simple Smile Ако Оникс много започне да го тормози се обръща и го хапе по ушите. А Оникс писка.

Синът ми реши да спи в хола. Аш беше легнал до него да спи, но синът ми се размрънка, че не може да се обръща. Смениха си местата с Оникс. В момента Оникс му е легнал на гърба и двамата сънуват 10ти сън.

Скрит текст:
Само с мен не искат да спят така. Спят в краката ми.
Има йерархия у нас, но все още не мога да я схвана Joy

# 489
Не знаех, че лазерчетата са толкова опасни!
😦😦😦
Ще го имам в предвид и ще заменям с любимите им ластички за коса 😁

Между другото днес се очаква истинска паника при Один, тъй като за 1ви път ще чуе пиратки и гърмежи. Бамби вече знае, а Меър е глух и само усеща тук-там движения и мърда носле.
Запасих се с масло от лавандула и ще капна на вратлето към 7-8ч, та дано премине малко по-спокойно НГ посрещане.

Някой ползвал ли е такова? Даже видях, че има и таблетки анти-стрес 😯🤔

# 490
Снощи бяхме на гости. Пред блока - градинка, а в нея - невероятен котак - дългокосмест черно и бяхо - малък Феликс. Опашката вертикална - 15 см. диаметър. Идва в краката, гушка се и преде. Заоглеждах се и единствено ми хрумна да попитам в близко заведение. Оказа се, че са техни - котило на 5-6 месеца. Чудни котета. Гледат си ги. На полусвободен режим са. Готови са да дарят на сериозни хора.

Та, Утро, ако би взела подобен - ще му е добре в гараж. Доста порасли са, за да се приспособят към апартаментски живот. Опитах да снимам, но в тъмното, докато сработи светкавицата, той - на половин метър встрани. Ще кача най-неразмазаната снимка.

Благодаря, но не! Гаражът е компромисен вариант и никак не е хубаво място за живот - самотно  и изолирано. Томито беше прибран там, защото беше много болен, милия. И да се пази от жегите лятото и дъждовете есента. И аз го пусках всеки ден, когато времето позволяваше.
Котките трябва да си имат истински дом и истински хора до себе си, с които просто да са заедно.
Дано този хубавец от снимката да си намери такива!
Вкъщи не мога да взема котка, защото имам голямо куче и ММ, който не иска котки...
Затова помагам на тези навън.

# 491
Ще си намери. За всеки има негово време.

За игра на  Терата изрязах отвор в кошче от Юск, обърнах с дъното нагоре и застлах "юрганче". Велика радост. Вмъква вътре мишки, заиграва се с опашката си - неин недостъпен кът.

# 492
  • София
Ще го имам в предвид и ще заменям с любимите им ластички за коса 😁
и това не е ок. Гълтат ги.
Аш изяде две. И сега гледам да не се докосва до ластици.

Аз единствено съм използвала успокояваща каишка и имаше ефект при Аш.

# 493
  • София

Запасих се с масло от лавандула и ще капна на вратлето към 7-8ч, та дано премине малко по-спокойно НГ посрещане.

От първа страница на темата за отровното действие на лавандулата:
 https://sega.news7.eu/444627?fbclid=IwAR2B1kxr60eMepQsuxXK6IOp33 … NwCOBIRotmhTqqEug

Но все пак жената от статията е слагала системно и по много. Може в малки количества да е добре.

Весело посрещане на Новата година! cheers  Tada  santa2 

Последна редакция: пт, 31 дек 2021, 14:39 от Тaня67

# 494
  • София
Празник е... явно и животните го знаят или разбират...
🐀🐈

Скрит текст:
Плъхчето изглежда малко, болно, гладно- не се уплаши като го приближих (може и сила да няма да избяга).
Котето го дебне, но не го нападна

Приближи се, побутна го, подуши го- плъхчето се обърна, вдигна муцунка, изцвъркоти и продължи да хрупа хляба

Много странно и вълнуващо  преживяване...
Беше като урок, като послание- да сме смирени, толерантни; да приемаме различните, да живеем заедно.
Да се обичаме! ❤
Да бъдем добри!
Пожелавам си го!
Благодарна съм за това, на което станах свидетел!

Последна редакция: пт, 31 дек 2021, 17:18 от AnyHr

Общи условия

Активация на акаунт