Любители на котки - Тема 168

• 33 626
  • 765
  •   1
Отговори
# 510
  • Крайбрежен район
Честита Нова Година на всички котачета и техните стопани! TadaChampagneNature SparklesAnimal Heart Eyes Cat

Снощи при нас беше ужас, като на война. Имах чувството, че блока ще се срути. Лъкенцето се скри под леглото. Милото ми писанче много се уплаши. А така хубаво беше си задрямало. Relieved
Мислех си за милите  бездомни животинки в България, какъв ли ужас са изживели. Persevere Тук няма бездомни кучета, само някое и друго бездомно котаче. Зад блока имаме няколко котки, които храним, но днес не ги виждам никакви. Къде ли са се скрили душичките? Worried

Във вашия град как беше? Спокойно ли мина или имаше много гърмежи? Как се отрази на вашите любимци?
Питам, защото видях, че много от големите градове са се присъединили към инициативата на 4 лапи - "Без фойерверки на празниците".

# 511
  • Велики Преслав
Честита нова година на всички котко стопани. Желая ви здраве, щастие и късмет

Искам да ви попитам, сега има ли размножителен период за котките?

# 512
Честита Нова година и от мене и Мъри.
За съжаление в София единствено официалната заря липсваше. За сметка на по-голяма от предишни години непрекъсната пукотевица поне два часа. Като се прибирах по нощите почти ми прилоша - не можеше да се диша нормално и след спиране на гърмежите. Дори и не се виждаше добре.
Горките животинки.

# 513
  • София
Честита Нова година на котета и хора! Да е здрава и успешна!

За кастриране на женско коте - седем месеца не е малко, Мади е била на 5-6, дано са изпреварили първото разгонване. Никак не е дребна. Аз бих избрала Добро хрумване, макар да е и до лекар, но от Св.Антим имам лоши спомени, макар и несвързани с кастрация.

И аз смятам, че официалната заря е капка в морето от цялата пукотевица, която залива татковината. По-добре по-строг контрол върху пиратки, бомби и подобни първобитни радости, пък две минути заря на едно място ще се преглътне. Във ФБ  ми излизат множество обяви за намерени или изгубени кучета заради гърмежите...
Мади се притесни по едно време и къде, къде да се скрие - под масата Rolling Eyes

# 514
Васил, първо Честит Имен Ден! Със здраве да си носиш името!
Не знам дали им е размножителен период, но моят 9-месечен котарак е разгонен. Периодично ходи и мяука жално. Засега не маркира, но определено му се промени  мириса на урина.
 В срещуположния апартамент на нашия има един египетски сфинкс, който не знам дали е мъжки или женски, но тези дни го чувам и той/тя да мяучи.
В тази връзка се бъзикаме в къщи какво ли ще се получи ако омешем нашия британец със Сфинкса? Гола дебела котка??😜

# 515
  • Бургас
Честита Нова година!
Здраве и късмет на всички!
Васко,и всички именници,весел празник,здраве и късмет!

При нас гърмеше много!
Харко не се плаши,може би защото в нашия район с повод и без повод има често заря,а може и заради една гръмотевична буря,беше малък,тогава го гушках и го успокоявах.

Моите приятели,които храня, обаче,са били в паника.Съседка ме е виждала с тях  и ми каза.Днес не се показаха,поне аз не ги видях.
Sad Sad Sad

А на някои хора им е смешно и коментират,че и на 6ти май няма да има заря,за да не пропадне лятото на комарите,че нямало да се скача за кръста,за да не се плаши рибата...

# 516
  • София
За съжаления подозренията ми се потвърдиха - Фрея е разгонена Sad Има ли някой кстрирал толкова малка женска? Тя няма и 7 месеца още, ще спре ли да расте, ако я кастрираме? То не че имаме избор, де...
Насочили сме се към тези две клиники Добро хрумване и Свети Антим, като по-вероятно е да е в първата, някой има ли мнение за тях или пък препоръки за друга? Също да дадете съвет за какво да питаме, от какво да се интересуваме?
Не е малка. Боги я кастрирах на 6 месеца. При женските се чака да достигнат някакво тегло, а не възраст. Обикновено се бърза, за да се изпревари първото разгонване. Имай предвид, че когато разгонването не приключи с бременност, често интервалът без разгонване е много кратък. Ще трябва да побързаш.

От Добро хрумване съм доволна, но имай предвид, че оставят котето 24 часа в клиниката. Затова предпочетох да кастрират Боги другаде. Заведохме я сутринта и я взехме в края на работния им ден. Имаха достатъчно време да я наглеждат, а през нощта вече беше у дома. Не мисля, че някой стажант, даващ дежурство ще се грижи колкото мен. Wink

Това, което е важно - разрезът трябва да е малък (1,5-2 см) със саморазграждащи се конци. Обикновените упойки вече са достатъчно добри, но ако желаеш може упойката да е инхалационна (не навсякъде я предлагат). Предварително се подготви да ѝ направиш боди в случай, че се ближе повече от нормалното. Яка не съм слагала никога. Мисля, че трябва само при големи разрези и непослушни котки, които си дърпат конците.

Искам да ви попитам, сега има ли размножителен период за котките?
Май има нещо такова, защото Наско непрекъснато преследва Преслава. И двамата са кастрирани. Simple Smile
Честит имен ден!  Tada

# 517
Честита Нова година, мили котколюбци. Грижете се все така всеотдайно за своите любимци и за бездомничетата. Вие бъдете много здрави, щастливи, обичани и ценени.
На Васко и на всички именници, честит празник.
Моят Блеки е още при баба, ама на село едва ли е било страшно. Днес се чухме, не каза да е имало сътресения.
Аз сега нали съм във Франция, тук е забранено да се гърми. Само общината прави заря, която трае 5 мин. Тази Нова година ми е втора тук, предната нямаше други гърмежи, освен тези в полунощ, тази година обаче имаше.
Както и други споменаха, по-добре да забранят пиротехниката от обикновените граждани. Зарята на общините е най-малкия проблем.

# 518
  • София
Насочили сме се към тези две клиники Добро хрумване и Свети Антим, като по-вероятно е да е в първата, някой има ли мнение за тях или пък препоръки за друга?
Мога да ти дам координатите и на клиниката, в която кастрираха Аш. В "Света троица" са (близо до кръстовището на Габрово и Сливница, зад сладкарница Неделя).
https://www.facebook.com/royalvetbg

Телефонът, който е даден е на главният лекар.
087 611 2150 - Иван Додовски
0876150112 - Тома (другият лекар. Фамилията му не я знам. Той спаси Оникс)

# 519
  • Велики Преслав
Много ви благодаря за пожеланията. Страхотни сте 💖

# 520
Не е малка. Боги я кастрирах на 6 месеца. При женските се чака да достигнат някакво тегло, а не възраст. Обикновено се бърза, за да се изпревари първото разгонване. Имай предвид, че когато разгонването не приключи с бременност, често интервалът без разгонване е много кратък. Ще трябва да побързаш.

От Добро хрумване съм доволна, но имай предвид, че оставят котето 24 часа в клиниката. Затова предпочетох да кастрират Боги другаде. Заведохме я сутринта и я взехме в края на работния им ден. Имаха достатъчно време да я наглеждат, а през нощта вече беше у дома. Не мисля, че някой стажант, даващ дежурство ще се грижи колкото мен. Wink

Това, което е важно - разрезът трябва да е малък (1,5-2 см) със саморазграждащи се конци. Обикновените упойки вече са достатъчно добри, но ако желаеш може упойката да е инхалационна (не навсякъде я предлагат). Предварително се подготви да ѝ направиш боди в случай, че се ближе повече от нормалното. Яка не съм слагала никога. Мисля, че трябва само при големи разрези и непослушни котки, които си дърпат конците.
Щом в Добро хрумване оставят котето толкова дълго... май отпада. Мерси за насоките, ще ми се да е с такава упойка и конци, да.
Мога да ти дам координатите и на клиниката, в която кастрираха Аш. В "Света троица" са (близо до кръстовището на Габрово и Сливница, зад сладкарница Неделя).
https://www.facebook.com/royalvetbg
Мерси! Тази даже ни е и горе-долу близо, ще им звънна в понеделник

# 521
Честита да е 2022г. 🎉Бъдете здрави вие,семействата ви и мъркащите топчици!🍀

При нас имаше пукотевици от съседните блокове и къщи но Арчи не се е крил,обикаляше  гледаше като пушкан заек 👀😄 но нищо особено. Вкъщи пукнахме 2-3 конфети май изяде 1-2 хартиени бяха.

# 522
Честита 2022 г.
За купувачите на катерушки пускам линк - цените са конкурентни спрямо тези от магазините, транспортът е безплатен до офис на СПИДИ, а аз си уговорих среща с тях и получих катерушката на удобно за мен място, като много държаха да получа касов бон. Сглобена е вече (същата като от картинката). При отваряне на "всички обяви от този потребител" излизат и други модели.
https://www.olx.bg/d/ad/katerushka-za-kotki-siva-120-sm-bezplatn … GmKO6I#787e49d87b
Диспенсърът за храна (макар за кучета) е също добър.
https://www.olx.bg/d/ad/avtomatichna-hranilka-za-kucheta-CID339- … i.html#8f1d45a456
Този, който закупих от "Стефанов", става за вода, но не и за храна - зрънцата затлачват изхода и не достигат паничката. Не съм взела диспенсъра (беше в друг склад), но го харесах.

Последна редакция: нд, 02 яну 2022, 06:37 от Шарлот

# 523
  • София
Шарлот, харесаха ми дърветата. Спира ме "максималната товароносимост".

Досега не бях обръщала внимание на фактора тегло. Освен, че искам високо дърво, то трябва да е и за слончета Simple Smile
За една котка са идеални, но като кацнат двама...
Снощи ги мерихме. Дъщеря ми беше притеснена дали не са отслабнали докато бяхме в чужбина Simple Smile
Аш - 5.200, Оникс - 4.200
Тя е доволна. Аз още като се прибрахме ѝ казах, че Оникс е пораснал, а Аш не е отслабнал Joy

Оникс е на същите килограми, които е бил Аш на неговата възраст, но визуално изглежда по-дребничък. Може би защото Аш има повече мускулна маса.

Още не сме решили какво ще купуваме на момъка за рождения му ден, а той наближава.
Има да дояжда бебешка суха храна, така че скоро няма да купувам за големи. А и после не знам как ще ги разделям по време на хранене Joy

# 524
Има едно дърво с три опори (съответно е по-скъпо), което беше за по-интензивно натоварване. Аз избирах според височината - целя да отклоня мацата от мераците й да стига корниза и не биваше катерушката да служи като средство за достигане до там. В същото време исках да може, лежейки, да наблюдава през прозореца - седи с часове и разглежда / дебне птички. Стабилно е това, което купих. Прие го с недоверие, но вързаният пимпон реши нещата в полза на дървото.

Последна редакция: нд, 02 яну 2022, 11:12 от Шарлот

Общи условия

Активация на акаунт