Любители на котки - Тема 168

• 33 607
  • 765
  •   2
Отговори
# 540
Red Soul, с още едно коте ли си се сдобила? Нещо съм изпуснала. А уж повече чета, отколкото пиша.
Какво е? Бенгалец като на Ан Мари ли?
Ако е така, май се е сдобила с коледно-новогодишен подарък бенгалче, без да се похвали в темата.
И аз за това се зачудих.

# 541

За много години!

# 542
За много години! Здраве, топлина и много уютни моменти с нашите любимци!

Ето ги двете кокони .
Много моля за съвет и мнение относно кастрацията. Ветеринарите при които ходим твърдят, че кастрацията се прави след първото разгонване. Информацията, която намирам в нета обаче е различна от това.

# 543
Нашия вет казва слодното:
"При женските е след 6-7 ти месец. При мъжките след 9ти."
Нашите котаци:
Бамби е кастрирана още при първи симптоми на разгонване.
Меър е кастриран след 9та година.
Один изчакваме да се поразвие още малко, а и е още на 8м. Колкото може повече ще изчакаме, но започне ли да маркира-кастрираме.

# 544
  • София
И аз знам, а и такава информация намирам, че за женските е добре преди първо разгонване от гледна точка намаляване на риска от някои заболявания. Отделно, че ако се разгони и влезе в серия, ще е много по-трудно да се уцели удобен момент за процедурата.

# 545
Ако можете, действайте преди разгонването , първо, защото май е по-добре за животинката (по-малък е риска от развите на рак по-натам), второ, за да имате мир, ние вече 5 нощи не сме спали. Ужасно е, тази нощ се пречупих и пробвах предлаганите в мрежата техники за акупресура, помогна, около 2 часа беше тишина. Според мен и тя се мъчи, коремът ѝ е подут и твърд като барабанче, получи разтройство и на 2 пъти вече ака извън тоалетната. По план мислех февруари да я кастрираме, но сега в момента, в който мине, ще я водим.

# 546
Това с разстройството и подутото коремче няма нищо общо с разгонването.

Стиснете по едни палци за моята Джеминка! Disappointed Relieved Да се прибере вкъщи жива и здрава! Че иначе ще означава най-тъжния край на старата година за мен... Pensive

# 547
  • София
И аз знам, а и такава информация намирам, че за женските е добре преди първо разгонване от гледна точка намаляване на риска от някои заболявания. Отделно, че ако се разгони и влезе в серия, ще е много по-трудно да се уцели удобен момент за процедурата.

Точно така. Женска котка е най-добре да се кастрира през петия месец, за да може да се улови периода преди първо разгонване. Защо е важно, няма да се разпростирам сега, в нета има изобилие от статии по тази тема. Влезе ли котката в шестия месец, всеки един ден може да се разгони. Може да запишете час и тя да се разгони дотогава. А разгонена котка не се оперира поради риск от кръвоизлив. Освен това, разгонят ли се, много често влизат в серийно разгонване, което означава, че тя много лесно ще навърти 5-6 цикъла на разгонване, вследствие на което се губи главната полза от кастрацията на котичката - противораковият ефект. Едната ми котка е кастрирана на 4 навършени месеца, сега кара 12-тата си годинка, да чукна на дърво, здравичка е, порасла е много голяма - 5,500 кг, изобщо няма никакви негативни последици от кастрацията. Не е и дебела, просто е много едра. Другата ми мацинка, Машенка, я кастрирах тази есен на 5 месеца, също няма абсолютно никакъв проблем от кастрацията. Затова, заради собственият ми опит, мога само да препоръчам такова ранно кастриране.

# 548
Дивчо расте като гъба. Днес бяхме на док. Станал е 1.600кг., а каква мишчица беше като дойде. Пак обезпаразитяване и първа ваксина. Държа се геройски, въпреки, че трепереше целият. Накрая хъска заплашително на доктора..
Аминка, вече официално си му кръсница. Записах го Дивино. Все пак някога ще спре с дивотиите и ще е само прекрасен. Благодаря ти от сърце!
Стискам палци за Джеминка и се моля да те усмихне Heartpulse

# 549
  • София, Лагера
Много моля за съвет и мнение относно кастрацията. Ветеринарите при които ходим твърдят, че кастрацията се прави след първото разгонване. Информацията, която намирам в нета обаче е различна от това.
Точно на тази вълна съм и аз. Тази нощ... просто не спах. Пудинг обикаля цяла нощ и мяца. Не млъкна! Как не прегракна! Сутринта в 9:00 се чух с док и с кървясали очи се отправих към клиниката. Прегледаха я, няма как сега да се кастрира сега поради риск от усложнения при операцията, но поне й сложиха инжекциа хормони, за да се успокои. Ще я кастрираме след 1-2 седмици. При нас проблемът е, че не знаем точно на каква възраст е Пудинг, защото е взета от улицата и защото е дребна. По зъбен статус е на около 6 месеца, ама е дребна като бебе.
Дойде при нас 1400 гр преди 3 седмици, вече е 1900 гр. Прилича на въшка, с едно голямо дебело тумбаче. Не е фина грациозна маца, а трътлесто такова, като таралежче.
Иначе, не спейки тази нощ, четох. На много места кастрират женските рано, преди 5ти месец. Попитах ветката и тя ми каза нещо много интересно: когато женските котки се кастрират рано, в по-напреднала възраст не могат да си контролират урината и се напишкват. Поради липса на някакъв хормон и сфинктерите не успяват да се контролират добре (както и при много възрастните жени). Дори ми каза, че има пациент кученце, кастрирано на 2 мес, което в момента е на около 2 години и вече се изпуска.

Иначе пак тичах и в другата клиника, където лекуваха Мюсли. Раната й секретираше, та я водих да я видят. Оказа се, че е остатък от лекарство, не секрет. Ама паника да има... Stuck Out Tongue Winking Eye

Цял ден по клиники днес... и съм си сипала винце сега... Наздраве!
(барем винцето ме приспи, че докато подействат хормоните ще има мау-мау-мау цула нощ...

Ааа, тази нощ открих в нета някакво ужасно котище, направо ме е страх като го гледам! Ориенталска котка...

Скрит текст:

Последна редакция: пн, 03 яну 2022, 21:34 от Ноеми

# 550
Руснаците много им се радват на ориенталците. И като запитат "не е ли очарователна" започваш да се чудиш в един свят ли живеете. Видът им се приближава до иконографското изобразяване на демоните. Мен също ме ужасяват.

Терка е леко неуправляема напоследък - не мяука, но не се гали, хапе и подскача от всяко помръдване. Чудех се дали не е нещо като ПМС и при нея. И нейната възраст е неясна. Прецениха, че е на 2 м., когато я взехме, у нас е два м. - т.е. минимум 4 месечна е.

Аминка, има ли новини? Нали заричахме и орисвахме да няма повече изгубени котета? Можем ли да помогнем, да устроим хайка за откриване на малютка?

# 551
  • София
Здравейте ! Понеже знам, че на котките са й слабо място бъбреците искам да попитам какво друго освен вода и течна храна може да даваме на нашата кастрирана котка(включително и някакви хапчета ) ? Засега нямаме оплаквания или лоши показатели, но имах котка на 19 години , която почина от бъбреци и знам , че с това шега не бива. Благодаря предварително !

# 552
  • София
Здравейте ! Понеже знам, че на котките са й слабо място бъбреците искам да попитам какво друго освен вода и течна храна може да даваме на нашата кастрирана котка(включително и някакви хапчета ) ? Засега нямаме оплаквания или лоши показатели, но имах котка на 19 години , която почина от бъбреци и знам , че с това шега не бива. Благодаря предварително !
Ако предишната ти котка е живяла 19 години, по-скоро аз бих поискала информация как си я гледал и с какво си я хранил Simple Smile

# 553
Не мисля че слабо място на всички котки са бъбреците. И аз изгубих 18 годишен котарак от бъбречна и чернодробна недостатъчност, но проблема тръгна от разранено око. Тогава тръгнахме по изследвания и му откриха тези проблеми.

Бегинс беше апартаментна котка, без ваксини, некастриран. Ядеше всичко - суха храна, мокра, човешка. През неговия живот в дома се смениха хора, имаше приходящи за кратко котки. Винаги е бил обичан, гален, глезен. Любовта и че не е уличен го запазиха толкова дълго жив. Винаги на ръце, много говорене.

Ето го:

Звездичка е от 3 години. И още ми липсва въпреки двамата кюмюри дето ги имам. Усещаше хората и беше МОЯТА котка. Много снимки изгубих из стари телефони и ме е яд.

П.П. Лека нощ от Феликс!

# 554
Сега ни стиснете много големи палци! Вет отваря в 9. Confounded

Общи условия

Активация на акаунт