Графики на БТ - коментари

• 37 222
  • 430
  •   2
Отговори
# 315
Привет, denis!

Ето ме отново и този месец, би ли коментирала таблицата ми до момента. Дали е имало овулация? Изследванията са от вчера-14.05.
Скрит текст:
Estradiol (Естрадиол)      753.00   pmol/l   -фоликулна 45.4 - 854; овулаторна 151 - 1461; лутеална 81.9 - 1251
Progesteron ( Прогестерон )      36.800   nmol/l   -фоликулна 0.18 - 2.84; овулаторна 0.38 - 38.1; лутеална 5.82 - 75.9

Здравей!
Имало е О., но според мен, О. е била на 18/19 ден от МЦ и 7-ми ден след О. е 26-ти ден от МЦ, което е 15.05.
Тези приложения не определят много точно деня на О. защото в средна стойност включват и стойности с инцидент, а при определяне средни нива, напр. за ФФ, ЛФ... те не се включват.
Както и да е. Имало е О., но не може  видим до какъв пик достига Прогестерона.
Иначе графиката е добре. Не си болна нали? Мериш в един и същи час, +/- 30 мин., напр. от 6.30 до 7.30часа?!

Благодаря ти. Не съм болна, меря е сутрин около 8:30ч  или +/- 15-20 минути преди или след. Тези, които са отбелязани, че са мерени в различно време са между 7:30 и 8:00ч

# 316
Здравей Денис , пускам и сегашната си графика да кажеш мнение , въпреки че се разболях точно покрай овулацията и не знам до колко е точна така .Започнах да пия
добавките , които ме посъветва

# 317
  • София
Здравей Денис , пускам и сегашната си графика да кажеш мнение , въпреки че се разболях точно покрай
Скрит текст:
овулацията и не знам до колко е точна така .Започнах да пия
добавките , които ме посъветва
Здравей!
На 12/13 ден от МЦ може да е имало О. При боледуване, на БТ не може много да се вярва.
В друго ли отбелязваш дните, когато си била болна?

# 318
Да 11-13 ден са простуда на 10 безсъние в първите дни са други неща

# 319
  • София
Да 11-13 ден са простуда на 10 безсъние в първите дни са други неща
Точно в дните на О. Simple Smile
Да видим какво ще се случи следващите дни с графиката.

# 320
Здравей Денис , ето и графиката този месец. За съжаление пак съм отбелязала простуда около овулацията въпреки това по теста и температурата изследвах и хормони ма 7-ми ден от предполаганата от мен такава и съм доста притеснена от резултата. Очаквам мнението ти

# 321
  • София
Здравей Денис , ето и графиката този месец. За съжаление пак съм отбелязала простуда около овулацията въпреки
Скрит текст:
това по теста и температурата изследвах и хормони ма 7-ми ден от предполаганата от мен такава и съм доста притеснена от резултата. Очаквам мнението ти

Здравей!
Имало е О. , но според мен е била на 13/14 ден от МЦ - Прогестерон на 21 ден от МЦ.. може и затова все още да е нисък.
ТСХ е висок - при опити и желание за бебе, трябва да се държи около 1.0.
Високият ТСХ може да е причина за по-високите нива на Пролактина, а по-високите нива на Пролактина, потискат синтеза на Прогестерон - друга причина за по-ниските му нива.
Високите нива на ТСХ и Пролактин, пречат и на самата О. - потискат я и т.н.

# 322
Здравей Денис , ето и графиката този месец. За съжаление пак съм отбелязала простуда около овулацията въпреки
Скрит текст:
това по теста и температурата изследвах и хормони ма 7-ми ден от предполаганата от мен такава и съм доста притеснена от резултата. Очаквам мнението ти

Здравей!
Имало е О. , но според мен е била на 13/14 ден от МЦ - Прогестерон на 21 ден от МЦ.. може и затова все още да е нисък.
Високият ТСХ може да е причина за по-високите нива на Пролактина, а по-високите нива на Пролактина, потискат синтеза на Прогестерон - друга причина за по-ниските му нива.
С хашимото съм , когато забременях първия път беше над 3 , след редовни режими и диети го поддържам така , за сега ендокринолога ми препоръчва да не приемам хормон . Каква да е следващата ми стъпка ? Какво да изследвам , да посетя ли специалист , ако да какъв?

# 323
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:

Здравей!
С хашимото съм , когато забременях първия път беше над 3 , след редовни режими и диети го поддържам така , за сега ендокринолога ми препоръчва да не приемам хормон . Каква да е следващата ми стъпка ? Какво да изследвам , да посетя ли специалист , ако да какъв?
Ако си в Хипофункция, това провокира Хашимотото., но както прецениш - ти си решаваш.
Консултирай се с Ендокринолог от/или, който работи с клиника по репр. медицина.

# 324
Скрит текст:
Скрит текст:

Здравей!
Ако си в Хипофункция, това провокира Хашимотото., но както прецениш - ти си решаваш.
Консултирай се с Ендокринолог от/или, който работи с клиника по репр. медицина.
Много благодаря за бързите отговори. Ще потърся такъв ендокринолог

# 325
Здравейте!
Меря си бт за първи път с часовник и приложение. (Не знам доколко е точно).
Днес ми е 14 ден от цикъла и бт е паднала с 1.6.
Това нормално ли е?
Досега се е покачвала / падала между 0.4 - 0.6.
Благодаря!

Последна редакция: вт, 02 юли 2024, 21:17 от Mimird

# 326
  • София
Здравейте!
Скрит текст:
Днес ми е 14 ден от цикъла и бг е паднала с 1.6.
Това нормално ли е?
Благодаря!
Здравей!
Дай да видим графиката

# 327
Здравейте!
Скрит текст:
Това нормално ли е?
Благодаря!
Здравей!
Дай да видим графиката

Това е графиката от приложението…ако може да се разбере нещо.

# 328
  • София
Скрит текст:
Здравейте!
Скрит текст:
Това нормално ли е?
Благодаря!
Здравей!
Дай да видим графиката
Това е графиката от приложението…ако може да се разбере нещо.
Нищо не се разбира. Най-общо, може да си пред О.
Ползвай на Зачатие, ФФ или друго в което всяка една стойност бързо да се вижда ( 36.2, 36,6, 36,4...)
Когато се разчита графика, всяка една стойност е важна и се смята малко и на ум, търси се разлика и т.н. ( сложно е). Всяка стойност, зависи от естрогена и прогестерона и човек трябва да си представя и какво се случва,  на база тяхното съотношение. Всеки един ден от МЦ е важен, особено във ФФ, около О. ... тя показва как нарастват фоликулите и т.н.
Или гледаш една графика - но, какво виждаш?!, е най-важното Simple Smile
Да "видиш" само, че е имало О. е най-елементарното, важно е да "видиш" и ако има проблем, поне според мен, разбира се.

# 329
Може ли да попитам нещо Simple Smile

За пръв път следя БТ.
Измервам я с дигитален термометър точно в 06:30,като нямам ставане поне 4часа преди това. По тези данни досега може ли да се констатира нещо?
На мен все ми се вижда ниска тази температура. Вие какво мислите?

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 06:44 от Moonmama91

Общи условия

Активация на акаунт