Валенсия- 2

• 43 222
  • 753
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте, взехме си билети за август и мислим да съчетаем и Бенидорм и Валенсия. Как е времето тогава за почивка? Четох, че много хора си вземат онлайн билети за различните места за посещение. Толкова големи опашки ли стават пред касите. Чудя се кое да посетим от градът на изкуствата във Валенсия. Дали ще са интересни на децата -на 8 и 6 години, останалите места извън океанографик-хемисферик и другото?

# 301
Зависи кой период през август. Естествено, че няма как със сигурност да се знае, но месеците юли, август, че и юни, ги дават много задух и жега. Всеки препоръчва септември месец, даже и за морето.
Като задължителни ги слагам Биопарка и Океанографика. Другите може и да ги изключите.
Не бих купувала предварително билети за посещение.
Бях направила един план, наложе се да го попроменим и според момента решавахме къде и какво да правим. Щеше да ми е супер притеснено, ако имахме билети и дати. И малко се обезмисля идеята. Отделно, най-много да се прецакате с парите, ако не успеете. Аз лично не виждам смисъл.

# 302
Август е най-топло+голяма влага или се потиш постоянно навън през деня, ако не си на брега на морето.

# 303
  • Mediterraneo
Август е адът. Няма такова усещане. За 8 години тук, така и не съм свикнала. Излизаш от банята и вече си мокър от влагата. Не препоръчвам посещение баш през август. И да, опашките навсякъде са огромни. В тематичните паркове в Бенидорм местни няма юли и август Simple Smile всичкото е туристи. А Terra mítica, Aquaa natura, Aqualandia не са за изпускане.

# 304
А как е транспорта на Бенидорм със съседните градчета-Дения, Гандия, Ла нусия,? В смисъл чудим се къде да отседнем в Бенидорм за да хващаме лесно автобус за където решим? Има ли място там на плажа, което да е с бял пясък?

# 305
Аз съм била седем-осем пъти в Испания и винаги август. През юли обикновено започват практикантите и ги обучавам, та няма как. Пробвах тази година за юли, но пак не ми се получи, та ще сме от 29-ти юли нататък Nature Sunny

Решихме да не си даваме зор и да останем две седмици. Ще редуваме един ден разглеждане, един ден плаж. Smiley Чудя се за кола под наем, но няма да е за целия период, може би по дни, ще го измислим.

# 306
  • Mediterraneo
А как е транспорта на Бенидорм със съседните градчета-Дения, Гандия, Ла нусия,? В смисъл чудим се къде да отседнем в Бенидорм за да хващаме лесно автобус за където решим? Има ли място там на плажа, което да е с бял пясък?
Съседни на Бенидорм не са, само Ла Нусия, но там транспортът е нула. Към Дения/ Гандия има влак, но не съм запозната. Плажната ивица на Бенидорм е огромна, дълга, широка и с бял хубав пясък. Алтеа, Албир са с камъни.

# 307
  • София
https://www.tramalacant.es/en/
Тук проверете за разписания

# 308
А да ви попитам понеже самолетът пише, че отлита от София 18:15 ч,а пристига в 20:50 ч., това какво означава, колко часа реално ще е в Испания,за да си направим сметката с какво ще се придвижим до хотела. През август дали автобусите се движат до по-късно? В бордните карти пише ли от кой терминал в София се тръгва?

# 309
  • София
Часът на пристигане е по местното време. Щом пише 20.50, то в толкова. Испанско време. Всичко се движи, и сега, и през август.
Уиз се обслужват от Т1.

# 310
Не знам кой ден се пада кацането, но имайте предвид, че неделя И транспортът е орязан. Simple Smile Това също ми беше много странно. Вместо да работят всички линии, като за почиващи и обикалящи хора, то денят е почивен и за някои автобуси.
А сега се замислям дали и метрото им не започваше от по-късно в неделя.... Thinking

# 311
  • Mediterraneo
В неделя не работят и магазините, така че нормално да е орязан транспортът.

# 312
О, това е много полезна информация. Записвам се да ви чета редовно, реших си казуса със самолетните билети, остана само хотел, но вече започвам по малко да събирам информация, за да си направя ориентировъчна програма.

# 313
Ние се чудим дали да отседнем край плаж Малвароса. Дали е добре там. Пише, че има редовен транспорт до навсякъде. Искам да попитам понеже разгледах доста места за настаняване, и много нямат тераси, да не говорим да си простират прането. Не видях и сушилни да пише, че се предлагат, като си изперем някоя дреха къде се предполага, че ще я сушим или хавлии и бански от плажа:blush:

# 314
Точно там не. Този квартал не се води хубав и безопасен. По-добре около Центъра или около Океанографик. Ние бяхме близо до Гъливер.

Общи условия

Активация на акаунт