Валенсия- 2

• 43 258
  • 753
  •   1
Отговори
# 360
Директните влакове между Барселона и Валенсия (Torre Oro, Euromed, регионални) сезонни ли са? Опитвам се да видя опции за края на ноември, но ми дава само два влака с прекачване в Мадрид, което не е много ОК. Или е твърде рано още за резервации?

# 361
  • София
Твърде рано е.

# 362
Аз искам да попитам на някой налагало ли се е да ползва европейска здравна карта или застраховка в Испания? ЕЗОК дали важи за стоматолог?

# 363
Bonobus струва 2 евро картата +4.25 за 10 пътувания. Suma10 ако ще ползвате от и до летището от 10 евро може да се ползва за автобус и за метро(трамвай). Ако от летището си хванете такси, тогава само за града си купете Suma10 от 4 евро +1 евро картата от картон, 2 евро от пластмаса.
В Испания стоматологичните услуги, не влизат в здравното осигуряване. Ако ви се наложи по-спешност ще трябва да си платите. За спешна медицинска помощ, ще ви я окажат във всяка болница безплатно (без частните болници).

# 364
А дали във Валенсия има компютърни клубове за да се чекираме за полета на връщане и да разпечатаме бордните карти?

# 365
  • Mediterraneo
Locutorio търсете, най- често се държат от пакистанци. Нещо като мини маркет със стоки плюс 3-4 компютъра с интернет. Има и книжарници, които предоставят подобни услуги.
Не съм сигурна, че ви трябва разпечатана бордна карта. Но не съм летяла отдавна от Валенсия. Сега в събота ще летя, но вътрешен полет, до Балеарските острови. Да каже някой, летял наскоро.

# 366
Не ви трябва разпечатана бк.
Просто уиз не издават мобилни, а във вид като за десктоп.
Важното е да си направите увеличена екранна снимка на баркода на бордната карта и да не е орязан.
Аз така минах преди година и нещо.
На летището си има скенери за мобилни карти и другите компании си ги издават.

# 367
Нашата ваканция наближава Heart Eyes Има две неща, които още не съм уточнила - може би от темата някой ще успее да ми помогне.

Децата много искат да отидем до Aqua Parc Cullera. Ще отседнем срещу Mirador de la Música и ще трябва да се придвижим очевидно с автомобил. По-евтино ли ще ни е да ползваме такси или ще е по-добре да наемем кола? Кои таксита за дълги отсечки ползвате и дали сте доволни?

Водните излети, които намирам, са масово с катамаран, дали има с яхти/ корабчета? Има ли частни излети с моторни лодки, които включват и шофьор? Начална и крайна точка да е Валенсия.

# 368
За сефте чувам за този аква парк, хем съм ходил до Cullera за дневна разходка, когато живеех във Валенсия едно лято.

Не видях особено добри мнение, явно не е нищо особено.

С такси ще е сериозна цифра 100%, това са 45км в посока, да не говори, че на връщане не знам от къде ще се намери такси.

За мен е безсмислено да се ходи само заради парка до там.

Ако все пак се държи за такъв парк, в пъти по-добре са в Бенидорм или в по-близкия AQUARAMA  в Benicasim

# 369
Ние ще посетим аквапарка в Бенидорм , но се чудим дали него или по-малкия аква натура.. За този и аз не съм чувала

# 370
Много благодаря, не бях видяла Aquarama Hug В Бенидорм сме били в Акваландиа, много е хубаво.

# 371
Със сигурност не трябват разпечатани бордни карти, последна информация от петък.
За Aqua Parc Cullera в Карфур раздават едни талончета за отстъпка, двама влизат на цената на един билет. Ако искате мога да дам няколко кода.

# 372
Със сигурност не трябват разпечатани бордни карти, последна информация от петък.
За Aqua Parc Cullera в Карфур раздават едни талончета за отстъпка, двама влизат на цената на един билет. Ако искате мога да дам няколко кода.
За полета от Валенсия до България с wizzair ли става въпрос?

# 373
  • Mediterraneo
Ние ще посетим аквапарка в Бенидорм , но се чудим дали него или по-малкия аква натура.. За този и аз не съм чувала

Aqualandia е за по- големи деца, атракционите са такива. Aqua natura е по- спокойно, с повече място за почивка и по- умерени да ги кажа атракциони. Преценете си според възрастта на децата, с деца до 10 години не си заслужава солената такса на Aqualandia, няма да се възползвате от всичко.

# 374
За Aqua Parc Cullera в Карфур раздават едни талончета за отстъпка,
Много благодаря. Децата явно са били получили от приятелчета такива ваучери и така се създаде тази идея. На нас обаче ще ни е явно по-удобно като логистика да отидем до Aquarama.

Общи условия

Активация на акаунт