Валенсия- 2

• 43 211
  • 753
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Зависи и колко ви е багажа, може да си го носите. По-назад в темата съм ви пуснала места, в които можете да си оставите багажа в шакфче за съхранение. А може и ако наемете Arbnb да се уговорите да го вземете по-късно. Вижте колко багаж ще имате и къде ще ходите последния ден. Според мястото измислете варианти. А и зависи дали сте с деца. Щото с деца и багаж из града до вечерта ще ви дойде в повече.

# 676
А как стои въпросът с плащанията? Аз съм свикнала основно с карта да се разплащам навсякъде. Но такси (пристигаме по нощите, неудобство на Райън, но на нас не ни пречи), мога ли да плащам с карта или да предвидя достатъчно кеш?

# 677
Навсякъде може с карта. Имайте и в кеш, по-спокойни ще бъдете.

# 678
Сити такса искат ли хотелите във Валенсия, че никъде не срещнах мнения за това?

# 679
  • София
Навсякъде може да плащате с карта, както и на много малко места има ограниченията, които тук срещаме за плащане на сметка минимум 5Е примерно. За това не се притеснявайте.

# 680
Че сте проверили при оператора и нямате задължения! Попитайте на чие име е това задължение, кажете че сте подали сигнал в полицията (най-добре и го направете) Едва ли ще Ви изслушат и до края.

# 681
  • Пловдив
Че сте проверили при оператора и нямате задължения! Попитайте на чие име е това задължение, кажете че сте подали сигнал в полицията (най-добре и го направете) Едва ли ще Ви изслушат и до края.
Ели, това май е за др.тема ...или...? Simple Smile

# 682
Извинявам се, да! Simple Smile
Моля, модератор да изтрие!
Хубав ден 🍀

# 683
....Насочвам се да е някъде около Океанографик ...
@фаастък Ние бяхме във Валенсия през януари в апартамент много близо до Океанографик. Сигурно защото беше извън сезона, домакина ни каза, че ще почиства апартамента на другия ден и може да напуснем, когато поискаме. В коментарите в Букинг четох и за други случаи, в които хората са си оставяли багажа в апартамента след като са го освободили. Предполагам, че и на други места има такава възможност.
Иначе апартамента е това: Art and Sciences view luxury apartment

# 684
В тази връзка, не точно по темата, Предвид вечерния ни полет, помолих собственика на апартамента да ни позволи да напуснем жилището вечерта срещу някаква допълнителна такса и той се съгласи като блокира датата на нашето напускане в букинг.
Така ще си ползваме рационално последния ден и ще си ходим и на плаж.
Има хора и хора.

# 685
  • София
Собствениците знаят, че има търсене на такава услуга за багажа, масово е и проявяват разбиране.
Нашият хост ни предложи направо да си оставим багажа в дома му в деня на излитането. Каза, че го предлага на всички, защото имат нужда хората. Беше си много удобно и ни спести едни 15 евро.
По-нагоре съм дала и линк към нашия апартамент, прекрасен беше.

Последна редакция: чт, 15 фев 2024, 14:40 от jasmin tisane

# 686
Благодаря, аз вече съм букнала, сега ще се свържа със собствениците да попитам за багажа каква е опцията. Ако не-ще си го оставим в някоя от багажните клетки.

# 687
Здравейте, колко се радвам да открия тази група!
Преди месец-два случайно попаднахме на евтини билети за Валенсия (450лв отиване и връщане за 5 членно семейство) и веднага ги взехме. Запазих и нощувки в airbnb в кв. Русафа, точно до парка Гъливър.
Имам едно сериозно колебание и трябва да го реша най-много до края на седмицата, защото до тогава канселирани на нощувки е безплатно, надявам се да ми помогнете. Запазили сме за 6 нощувки. С 3 деца сме на 12, 9 и 1.5год, заради малкото не може да препускаме прекалено, въпреки че ще е в количка.

Планът ми е следния - кацаме в 12ч, отиваме до квартирата, след което разходка до Катедралата, Арената за бикове, парк Гъливър. Втория ден - Океанографския парк, вечерта Стария град - кули Серантос, някой и друг площад, музей на керамиката си харесах. Третия - биопарка, след него разходка с колелета по протежение на парка и чак до морето (Може ли да вземем колелета от биопарка, които да не върнем там, а да оставим до квартирата, има ли такава услуга? Но ще ни трябва и столче.) Четвъртия - музей на изкуствата, пада се неделя, та може и някои от безплатните музеи, за които сте писали. Петия рано сутрин взимаме кола под наем, за 2ч30мин отиваме до порт Авентура, там спим последните две нощувки, а последния ден сутрина се прибираме във Валенсия и директно отиваме към летището, полета е в 15:30 за София.

Чудя се дали няма да е някакво много голямо препускане, дали времето ще ни стигне или да си караме бавно и лежерно 6 нощувки, 7 пълни дни само Валенсия, а друг път да мислим за Барселона. Истината е, че там ми се ходи без деца, а и не знам дали скоро пак ще ми се ходи в Испания като има толкова много други страни, които не сме посетили още.

Сега и този замък от предния пост много ми хареса, но ако решим за нещо със сигурност трябва да пропуснем увеселителния парк. Какво бихте ме посъветвали, някой правил ли е такава гимнастика?

# 688
За Валенсия ако е в сезона и е съчетана с плаж, 7 нощувки е много добре. Няма нужда да препускате.
Но ако е засега, ще са ви много седем дни.
Ако искате вземете след кацане кола от летището и идете до Порт Авентура с децата за първите два дни, а после се насладете на Валенсия.
С малки деца освен Биопарка и Океанографик няма нужда от други музеи. Разходките са достатъчни.

# 689
Забравих да уточня. За края на март, началото на април. Няма да става за море, а и не сме с тази нагласа. За музеите си мислех поне да влизам с големите деца, а баща им с малкото да изчакат на някоя площадка. Те като цяло са любознателни и би им харесало си мисля, поне на един-два. Музеят на изкуствата не е ли подходящ за деца, някъде бях чела, че е нещо като музейко.
Но предложението да го завъртим на обратно също ми харесва.

Последна редакция: вт, 20 фев 2024, 23:00 от Raffaella_

Общи условия

Активация на акаунт