Валенсия- 2

• 43 202
  • 753
  •   1
Отговори
# 210
  • Mediterraneo

Ужасно съм разочарована обаче, че нямам мобилни данни, според младежът от Водафон, в роуминг испанските оператори не поддържат мобилни данни ...
Няма такова нещо.

# 211
На Йетел съм. За първи път ми се случва да нямам мобилни данни. За първи път ще купувам интернет карта в Европа и съм шокирана. Звънях два пъти на оператора в България, казаха ми че се случвало. Да си сменя ръчно мрежата и да хванем друг оператор. Не става. Днес ходих във Водафон, никой не говори английски, освен един младеж дето ми каза да си купя карта за интернет и , че нищо не може да направи. Честно казано само това ми вгорчи почивката, всичко друго е супер. Мъжът ми и той е на Йетел, имаше мобилни данни, после и неговите изчезнаха. Не сме ги свършили, просто от роуминг оператора. Имаме още два дни, и много забележителности, които искаме да видим, няма да стане без интернет. Майната им на десетте евро, но имат офис в един мол, доста далеч от мястото където спим и хич не ми се ходи, а ако този дето знае английски не е там, не ми се мисли. В шок съм от тия испанци, ние българите сме свикнали да ни обиждат, че сме прости и мързеливи, но аз лично младежи по на двайсет, трийсет години, които да не говорят английски не познавам. Тук е егати и офертата да срещнеш англоговорящи, а уж туризмът им е основен отрасъл.
Тарталета, в момента съм във Валенсия, казвам ти какво ми се случва. Нямам интерес да лъжа, когото и да било.

# 212
  • Mediterraneo
Аз не казвам, че лъжеш, а че младежът те е излъгал Simple Smile. Майка ми стои по 3 месеца тук, винаги си е ползвала мобилни данни в роуминг.

# 213
  • София
Много странно. Ние се върнахме в неделя. Аз съм на А1, на нямах никакъв проблем с роуминга и мобилните данни. Испанския оператор беше Водафон. Също така навсякъде говориха на английски. Дори и някой да не знаеше, бяха супер отзивчиви и намираха говорящ или ни показваха. Валенсия ми става от любимите градове и с удоволствие ще се върнем пак

# 214
Навсякъде , където бях - музеи, ресторанти, изложения, паркове, не срещнах човек, който да не говори английски.
Валенсия ми е в списъка на топ 3 градове. Много любим, много ме зарежда.
Изключително добре уреден, впечатлих се от инфраструктурата, от приятните хора, хареса ми как масово спортуват! Привечер все едно целият град се изсипва в паковите пространства и специалните алеи за това и се джогва, прави се фитнес на открито, танцува се и пр.
Пълно е с велоалеи и удобства за колоездачи, за скутери и пр.

# 215
Дами, днес в крайна сметка си купих карта за интернет, най-изгодно е на Водафон, 25 мб за 10 евро. Ходих и в Ориндж, но въпреки, че съм в тяхната мрежа, казаха че нищо не могат да направят по въпроса с мобилните данни. Английски не говорят, но някак се разбрахме. Та интернет имам и проблем с градския транспорт никакъв. Общо взето смятам, че и друг човек може да срещне моите проблеми, та смятам че постовете ми са полезни.
Днес видях всичко, което бях набелязала: кулите Серанос, Катедралата и Копринената борса, La Lonja. Накрая остана време и за парка Гъливер. Парка го затварят в 17, 20, часа, но е много забавно, и аз се пързалях.
Бордните карти за връщане от Валенсия задължително трябва да са принтирани. Температурата е около 15 градуса, много е слънчево и приятно. Определено става за туризъм през зимата Валенсия. Даже лицето ми изгоря, толкова е силно слънцето.
За три дни видях всичко, което бях планирала. За утре обмислям да ходя на Марината. Има ли крайбрежна улица? Не съм проучвала, защото не бях сигурна дали ще успеем да разгледаме всичко.
Валенсия е супер подходяща за екскурзия с деца, на практика основно по детски забавления ходихме, така че е супер оферта, когато има някаква ваканция за три, четири дни.
Има ли някакви карти за градския транспорт за един ден. Ние си купихме за 24 евро от летището за 72 часа, но утре вече няма да са валидни. С тия карти дават отстъпка по 10 % от аквариума и Биопарка. В катедралата не влязохме и не знам дали щеше да има отстъпка. Ходих и в Ботаническата градина, днес беше безплатно, не е нещо особено, но има много красиви, големи кактуси.  Ако ви интересува нещо, питайте. Аз не съм от хората, които се прехласват. Валенсия я слагам в топ пет от най-забавните градове, в които съм била и най-подходяща за туризъм с деца.

# 216
  • София
Това с бордните карти е и така и не е така. Пътувахме в неделя и минахме всички проверки с мобилна бордна карта на телефона. Имаше и доста други пътници като нас. Никой не ни е питал или казал нещо. Единствено за по сигурно си направихме и скрийншот само на баркода.
Ние си взехме 72 часова карта само за метрото за 12 евро +картата, защото с метро деца до 10 години пътуват безплатно и на нас ни беше най-изгодно. Бяхме се настанили в апартамент много близо до станция колон и пътуванията ни се получиха много удобно. С малки деца беше добре, особено трансфера от до летището.

# 217
Благодаря за полезната информация на всички.
Само дали ще може да споделите къде бяхте отседнали, ако може с линкове и отзиви за мястото? Hug
Търся апартамент в хубав и спокоен (от гледна точка на сигурен) квартал, с добра транспортна мрежа. Ще обикаляме предимно детските атракции Simple Smile

# 218
  • Russe, Ruse, Bulgaria
TEREZA83, картата за метрото важи ли за пътуване от и до летището и може ли да се ползва от повече от , човек?

# 219
  • София
Важи. Ние си купихме картите на самото летище на входа на метрото. Картата е индивидуална. Тъй като детето пътуваше безплатно, минавахме заедно през бариерите със символ майка и дете. Те са и по-широки.
Ние бяхме отседнали в https://www.booking.com/hotel/es/flats-friends-tetuan.en-gb.html … =total&type=total&
Като локация е супер. В непосредствена близост има карфур, пекарна с вкусни закуски, мол и спирка на метрото - colon. На не повече от 10 мин с деца до площада с катедралата и 15 мин до пазара им. До океанографик пътувахме със трамвай 10. До зоопарка с метро. До апартамента имаше и много хубава детска площадка. Jardins de la glorieta.
Като недостатък мога да кажа, че в апартамента беше една идея студено, ако ходите сега, но с прекрасна тераса за лятото . Може би и душ зоната беше малко стара, ако държите на това. Може би и една идея шумно събота, защото е на централна уличка и вечерта минаваха компании младежи.
Апартаментът е напълно оборудван с всичко.

# 220
Ние спахме във flat friends torres del quart..местоположението е много удобно.
Днес ходихме в paseo maritimo..това е пешеходна зона на плажовете. Има барове и ресторанти, пих сангрия и ядох паела. Следващата ваканция във Валенсия смятам да я прекарам изцяло на плажовете. В края на септември, когато водата е още топла, а децата са на училище.
Може да направя едно изключение за един музей, но нищо не може да се сравни с плажа и сангрията.
Возихме се и на двуетажен автобус. Valencia turistic bus. Това също е оферта за прекарване на ваканцията. Картата струва 20 евро и важи 24 часа. Оставя те на всички туристически места, слизаш, разглеждаш и пак се качваш на автобуса. Казах на шофьора, че утре си тръгваме и сме се качили само заради детето и той ни даде билети по 10 евро, за местни. Въобще испанците са мили хора. Преди това една дама ни подари маски, защото нямахме..със сигурност ще се върна някои ден във Валенсия, заради плажовете. Безкрайни са.

# 221
Бях от 24.09 до 01.10 четири дни във Валенсия и четири дни в Барселона. И разходки, и плаж...Препоръчвам. Валенсия е любим град и може би предпочитан за живеене, но Барселона ми е още по-любим.

# 222
Барселона преди ми беше в топ три любими градове заедно с Амстердам и Дубай. Сега не знам къде да класирам Валенсия. В смисъл в Барселона съм била последно преди десет години и честно казано вече спомените ми се губят. Миналата година бях в Истанбул, там също много ми хареса, основно заради храната, много беше вкусно, след това в Кавала, в която също се влюбих. И сега ги нареждам така: Дубай, Валенсия, Кавала, Истанбул и Барселона.
Исках да ви кажа още нещо, което много ме впечатли в крайбрежната улица: paseo maritimo. Когато ходите в посока пристанището, хотелите стават по-луксозни. Има един Las arenas, много луксозен и обстановката наподобява крайбрежната улица в Кан. Когато тръгнете в обратната посока, сградите става по-мизерни и започва да ми наподобява Куба. В Куба не съм ходила, но така си го представям. Въобще на мен лично от цялата почивка, това място ми хареса най-много .
Може би наистина Валенсия би заместила родината, но все пак ще ми липсват спа басейните и ски пистите...така че май си обичам бг повече от всичко на света. Иначе тук има всичко, което бих искала от живота, безкрайни плажове, Жарди де Турия, която на практика опасва целия град и безкрайни велоалеи.

Последна редакция: ср, 01 фев 2023, 22:04 от christina1980

# 223
  • Mediterraneo
И СПА басейни има Simple Smile

# 224
Другото, което ме впечатли във Валенсия бяха жените. Всяка втора жена тук е супер модел. Всички спортуват, телата са им изваяни, изключително поддържани коси. Никъде не съм срещала толкова красиви жени, даже възрастните дами са като модели. Била съм и в Париж, вярно беше отдавна, но нито там, нито в Милано, жените не са ме впечатлявали толкова. Явно наистина тук животът на жените е хубав, щом се грижат така за себе си.
Това, което не ми направи добро впечатление, че в ресторантите няма меню на английски. В това отношение сме доста по-напред.

Общи условия

Активация на акаунт