Валенсия- 2

• 43 199
  • 753
  •   1
Отговори
# 270
  • София
много интересни разкази !
Някой с препоръки за морска почивка в района на Валенсия и да се съчетае с разглеждане на града ?

# 271
С коя компания летите най-евтино до Валенсия? С wizzair ми излизат много скъпи билети за есента.

# 272
  • София
С коя компания летите най-евтино до Валенсия? С wizzair ми излизат много скъпи билети за есента.
С Раянеър до Барселона и от там най-евтино с автобус, ако гониш цената. Alsa е автобусната компания за която знам, но може да има и други, разбира се. Техните цени са доста добри. При ранна резервация можеш да постигнеш и добра цена с влак или самолет, разбира се, но няма да е толкова ниска, колкото автобуса.

# 273
  • EU
Сръбските авиолинии също имат добра цена, ако се купят по-рано. Полетите им са от София, смяна на Белград. -airserbia.com Може да видите за вашите дати.

# 274
Здравейте, обмисляме почивка във Валенсия за периода 4-8 май, с дете на 2 години. Топло ли ще бъде вече, изчетох цялата тема, но хотелите, които са написани са заети за тези дати, в сайта  на букинг най-изгодно ми излизат места за настаняване около плажа, а като прочетох тук се отказах от тези места. Доста скъпи ми излзат билетите около 1380лв. и искам поне да намеря изгодно място да се настаним. Дайте ми някакви предложения, за пръв път ще пътуваме с детето извън България и ми е доста притеснено.

# 275
  • София
В почти същата ситуация съм и аз - не мога да намеря прилично място за спане, което не е около плажа и не е на цената на 1 бъбрек....Явно лека полека започва сезона и местата са се запълнили.
За 3 нощувки се интересувам, после продължаваме към Мадрид.
Ние сме с голямо дете на 12г, но пак си е притеснително - няма как да се настаним където и да е....Не очаквах такива цени на апартаменти, хотелите даже не смея и да ги погледна.
Повече от 400-450 евро за 3 нощувки не ми се дават, но явно не ми е ок бюджета

Последна редакция: вт, 18 апр 2023, 11:27 от Josepha

# 276
Със сигурност ще е топло. В началото на март беше 30 градуса всеки ден.
Хотелите и апартаментите са скъпи, да. Гледайте да е около центъра.
Плажът е кофти зона. Избягвайте я.

Здравейте, обмисляме почивка във Валенсия за периода 4-8 май, с дете на 2 години. Топло ли ще бъде вече, изчетох цялата тема, но хотелите, които са написани са заети за тези дати, в сайта  на букинг най-изгодно ми излизат места за настаняване около плажа, а като прочетох тук се отказах от тези места. Доста скъпи ми излзат билетите около 1380лв. и искам поне да намеря изгодно място да се настаним. Дайте ми някакви предложения, за пръв път ще пътуваме с детето извън България и ми е доста притеснено.
Аз бих изчакала малко да порасне детето и да си струва да дам много пари за такава екскурзия. Много ходене си е, за да видите максимално много, а с него, дори и с количка, няма да ви е супер удобно. Пък и то няма да има спомени. Бих отишла някъде в БГ за наполовината пари, пък по-натам Валенсия. Казвам го от личен опит Wink

# 277
  • София
Аз планирах и резервирах една разходка 29 септември до 15 октомври. Барселона - Валенсия - Мурсия - Гранада - Кордоба - Севиля - Ронда - Малага.
Спя в хостели, предоволен съм от цените, съпоставими са със средноевропейските.
Ще пътувам с автобуси между градовете. Цените на влаковете са високи, а нямам достатъчно път за да си заслужава купуването на национален пас.
Купих Барселона - Валенсия за 5 евро, Гранада - Кордоба за 6 евро и Кордоба - Севиля за 3 евро. Другите за момента не съм - няма такива цени за тях и за конкретната дата. Компанията е Алса. Знаете ли дали редовно пускат промо цени или ако вече са стандартните, то няма вероятност да ги намалят?

# 278
За алса - моите наблюдения са, че са на алгоритъм за заетост и вдигне ли се цената,  няма сваляне.

отделно пък, някои курсове си остават на ниската цена до края.

ползваме предимно кола под наем, така че това да откъслечни наблюдения, не настоявам

веднъж изпуснахме евтиния бус /беше толкова към 7 евро, нищо болезнено/ и се наложи да се качим на следващия за около 12 евро - разликата в салоните на автобусите беше огромна. Казвам го само като вариант, ако е по-дълго пътуването си струва да се плати малко повече за комфорт. Сравнението на автобуси е по стандартни цени, разбира се. Намаления са добре дошли при всеки случай.

# 279
  • Mediterraneo
Влаковете също правят големи намаления. Купувала съм билет за Аликанте - Мадрид със скоростния влак за под 20 евро два месеца преди пътуването.

# 280
Здравейте! Ще пътуваме до Валенсия и тъй като сме за малко само, бихте ли препоръчали хубави местенца за хапване? И за закуска, обед и вечеря ми е въпросът. Никога не сме били в Испания и много се вълнувам 🥰 Гледах в гугъл мапс вече за ресторанти, но те всички изглеждат готини, затова ако има някой да сподели от първо лице ще съм много щастлива!

# 281
Ние вечеряхме в ресторант Fum de Llum на ул. Carrer del Comte d,Altea. Там има много приятни ресторантчета с вкусна кухня. Вечерята с включен алкохол е около 30 евро на човек.
За закуска и във Валенсия, и в Малага хапвахме в техните пекарни Granier, където има много хубави закуски, портокалов фреш и кафе.
Кроасан, фреш и кафе около 5-6 евро.
На обяд ядохме паеля. Валенсианската паеля е известна и се предлага навсякъде.

# 282
# 283
  • Mediterraneo
За закуска във всяко кафене се предлагат тостади- препечени франзели с настърган пресен домат, хамон серано, някакво сирене, риба тон. Или с масло и мармалад. Тостада, кафе и сок има сутрин абсолютно навсякъде.
И да, валенсианската паея е известна, няма как да не се опита баш във Валенсия.
Препоръки за ресторанти и заведения са излишни, повече от всичко има точно заведения на всяка крачка. Потопете се в атмосферата, далеч от баш туристическите места.

# 284
Цоп и аз тук. Купих билети за Moto GP в края на ноември и се оглеждам вече за логистиката. Нощувките са скъпи, ще го преживея. На отиване вероятно ще хванем директния полет на Уиз от София, но връщането ми е магия, гледах доста варианти с прекачване, тъй като искам да летим обратно в понеделник (Уиз летят във вторник) и цените са космически спрямо останалите дни (естествено, всички ще искат да се приберат след състезанието). Не се бях сетила за варианта с Ер Сърбия и автобус до Барселона, със сигурност ще ги проверя и тях. За 2 дни струва ли се да се бутаме избирателно в музеи или по-добре просто да се разходим из града неангажиращо? Разбира се, зависи и какво ще е времето, но ми се иска да имам някакъв предварителен план.

Общи условия

Активация на акаунт