Валенсия- 2

• 43 206
  • 753
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Чудя се дали няма да е някакво много голямо препускане,
Леко препускане ще е програмата ви. Не е неизпълнима, дори добре си я направила, но за мен е излишно препускане. Предложението, което ти дадоха да обърнеш нещата и да идете първо до Авентура и после из града е добро. Като цяло нещата си ги измислила добре. Градът е добре устроен за малки деца и е приятно за разходки. Относно колелата - точно до Биопарка не се сещам,
но има и друг вариант - от Биопарка минавате през парка до спирка Турия. https://www.valenciabikes.com/en/ тук имат и бебешки столчета, така пише в сайта им, може да им пишеш или прозвъниш. Разстоянието пешеходно от Биопарка ви е близо 2 км през парка (казвам за ориентир.) до тези от линка. НО сигурно децата ще са капнали, та едва ли след Биопарка ще им се върви до там, за да ги вземете, знам ли. По близко до Биопарка рент а байк с бебешко столче, аз поне не се сещам. Иначе из целия град има valenbici, които се вземат и се ползват из целия град и се оставят не там, от където си го взел, а където има стоянка близо до теб. НО това е градска услуга и нямат бебешки столчета. Иначе като цяло планът ти е добър, макар и леко амбициозен. Но винаги може да отпадне нещо, за да ви е по-спокойно.

# 691
  • София
Забравих да уточня. За края на март, началото на април. Няма да става за море, а и не сме с тази нагласа. За музеите си мислех поне да влизам с големите деца, а баща им с малкото да изчакат на някоя площадка. Те като цяло са любознателни и би им харесало си мисля, поне на един-два. Музеят на изкуствата не е ли подходящ за деца, някъде бях чела, че е нещо като музейко.
Но предложението да го завъртим на обратно също ми харесва.
Ако имаш предвид музея на науката, който е до Океанографик, да, подходящ е за големите деца (защото има и музей на изящните изкуства в центъра на града). По-интересен е от Музейко, който е твърде детски според мен.
Иначе и аз мисля, че програмата ви е голямо препускане, особено пък с дете на 1.5 г. Океанографик трябва да се разглежда в отделен ден, не да се съчетава със Стария град, кули и т.н. Много е голям и красив и аз не бих го претупвала, децата ще са впечатлени. Ние стояхме от 10 ч. до затварянето в 18 ч. и пак имаше още какво да обиколим. Вътре може да се хапне и цял ден да не се излиза. Билетите са скъпи, но си струват и трябва да се види всичко детайлно.

Кола ако ще вземате, действайте с предварителна резервация, защото ние опитахме на място и излезе доста по-скъпо.

# 692
Да, объркала съм ги, музея на науката имах предвид.
Разходката с колелета веднага може да отпадне, щом ще е трудно да намерим столче, а и количката ще бъде в нас сега като се замисля. Винаги може единият родител да се върне пеша с количката, а другият да покара с големите ако искат, ще го мислим на място. Не ми се усложнява толкова, и без това е леко фул програмата.
За жалост билетите за порт Авентура имат 200е разлика ако обърнем плановете, защото ще се падне четвъртък-събота в този вариант, а в първоначалния е понеделник-сряда (поне аз си мисля, че това е причината, но има сериозна разлика в цена на вход и хотел), така че ще го оставим така. Първи ден след пристигането ще опитаме да разгледаме максимално неща на центъра и стария град, а после имаме 3 пълни дни  за океанографик, биопарк и музей на науките. Друго няма да планирам, ако останат време и сили ще имам списък с идеи за кратки вечерни разходки.
Благодаря! Simple Smile

# 693
Здравейте! В края на април ще посетим Валенсия. Пристигаме с вечерния полет на Уиз и се притеснявам как ще се придвижим от летището. По разписание пристигаме около 22 ч. в петък, но си имам едно наум, защото Уиз често имат закъснения, особено при вечерните полети, а и може да се замотаем с багажа, намирането на спирката и купуването на билети. Та въпросът ми е има ли обществен транспорт след 23 - 23:30 ч., а ако се наложи да ползваме такси, коя фирма е най-добре и трябва ли да извикаме такси или ползване каквото има на летището? А има ли Болт или  Юбер?
Другият ми въпрос е къде е по-добре да се настаним в този случай - около парка Гъливер или в Беникалап? Това са ни опциите за момента, защото по центъра е прекалено скъпо.

# 694
  • София
В 20.45 ч. тяхно време пристигате /21.45 българско/. Така че спокойно - имате време за всичко - придвижване с ГТ, настаняване, вечеря. Няма нужда от такси, метрото стига навсякъде и е изключително удобно.

# 695
По разписание пристига в 21:50 ч. местно (а не българско) време. Надявам се да успеем да се придвижим с метро или бус 150, но предпочитам предварително да съм наясно с опциите за по-късен транспорт 🙂
Някой знае ли нещо за бус 150N? За него прочетох тук

но не срещам никъде другаде такава информация (цитираният линк в другия форум не се отваря). Съществува ли изобщо?

# 696
  • София
Понеже казахте, че сте с Уиз, реших, че ще ползвате вечерния неделен полет, който е от 18.20 часа бг време и пристига в 20.45 валенсианско време. Ние летяхме с него, затова съм убедена в часовете на пристигане.
Ако е друг полетът, извинявам се, може да греша.

# 697
Полетът е в петък, както посочих вече във въпроса си, защото разбрах, че има разлики в транспорта различните дни 🙂

# 698
Divi_86 имаш опцията за метро и ако квартирате ви е далече  от автобуса, по - добре него да ползвате по това време  имай едно на ум, че може полета да го сменят. Миналата година летях по същото време и точно тогава се сменя разписанието с лятното им не стига, че отмениха полета ни, ами и полетите окола датата станаха от вечерни сутрешни в 6 ч. което пък от друга страна беше супер защото пък имахме повече време.

# 699
Колко време преди полета го смениха? Ние първо бяхме резервирали полети до Аликанте и мислехме да сме първо там и после във Валенсия, но промениха полетите и затова резервирахме полети до Валенсия и ще ги посетим в обратна последователност. Надявам се да няма повече промени.

# 700
Сега погледнах кога е било - февруари към края и понеже предложената дата от wizz не ми допадна се обадих и исках друга дата и бяха ок.  добре, че имаше свободни дати и на апартамента та и условията бяха такива, че допускаха промени. Мисля, че до края на месеца трябва да са си изяснили, но човек нищо не знае.

# 701
  • София
Здравейте, за пръв път отиваме до Валенсия след 2 седмици.  Доста неща научих от темата, безкрайно благодаря на всички,  които отговарят толкова подробно и търпеливо! Имам една чуденка за картите за транспорт.  Ще взема една АВ+ и отделно трябва да взема една само А, за из града? Тоест 2 отделни пластики, нали правилно се ориентирам? И друо искам да питам- има ли такса за сядане на маса в заведенията,  както е в Рим например?

# 702
  • Mediterraneo
Не е прието да има такса за сядане в заведенията.

# 703
Не е прието да има такса за сядане в заведенията.
В Аликанте бяхме в ресторант, в чието меню си беше записано че има такса 2 евро на човек за сервиз. Наистина беше изключение.

# 704
В Испания на много места, цените са по-високи, ако се седне отвън примерно, на места има до три цени, на бара, на маса вътре и третата е навън.

Общи условия

Активация на акаунт