Лято в Албена 2022 г.!

• 51 367
  • 749
  •   1
Отговори
# 615
Изключително много разтегнахте темата с тази вода......не е ли по добре да си го коментирате на лични? Ако не харесвате Албена, то защо сте в тази тема?
Нека се фокусираме върху пресни отзиви за хотелите, споделяйте кой вече е бил на почивка и как е тази година.

Аз харесвам Албена и съм резервирал за това лято, но и въпросът с водата е много важен, нали децата ни се къпят в нея. Моето притеснение е друго, не колко е стара пречиствателната станция, а може ли да има ядрени вещества вследствие войната в Украйна, например потъна най-големият руски крайцер "Москва" и като нищо може да е имал на борда ядрени бойни глави. И какви гадости от мините може да са отишли във водата. Украинските пристанища са на около 500 км. То ясно, че никой няма да може да отговори. А периодът на полуразпад, т.е.ако има ядрено замърсяване, е стотици години.
На фона на това притеснение наличието чат-пат на отпадни води е абсолютно бял кахър. Между другото водата на Албена и Златните винаги е била много чиста. Пречиствателната станция на Балчик е съвсем модерна, последно поколение, с много дълбоко заустване, а теченията, както отбеляза някой, са от север на юг, така че откъм Балчик идва съвсем чиста вода, та това ми е най-малкият проблем. Последиците от войната не знам и от тях ме е страх.

Последна редакция: пт, 24 юни 2022, 18:46 от Татко Мецан

# 616
В Сенди бяхме 2019. Леглата са много широки и горното е на високо, но е с нисък парапет. Децата бяха на 5 и 8. Страх ме беше да не паднат. Аз се качих едно нощ горе, но беше ужасно задушно.

# 617
  • Русе
:yum:https://pronewsdobrich.bg/2022/06/24/hotel-ralitsa-v-albena-shte-stane-klub-kalimera-investitsiyata-shte-e-3-mln-leva/?fbclid=IwAR2GrKAci11yQj4lNim2fQnFcMQTFORoXWWuHoe6gS_5oUatdYgA_9yK524
Хубава новина, но цените ще саааа.........Laughing Който ще ходи в Ралица Супериор да побърза:yum:

# 618

Стана ми интересно... Какви са тези начини? Може да ми ги пишеш и на лични, ако сметнеш за необходимо. Основния проблем на албенската ПС е, че вече не може да получава средства и по линия на ЕС. То не, че някога е получавала. Имаше варианти през община Балчик и Добрич, но пропаднаха. А тя иска много пари, дори и за основен ремонт. Само дълбоководното заустване което тя няма е на космическа стойност.
[/quote]
За последно пиша по този въпрос, защото не следва да спамим темата. Да, реконструкцията на ПСОВ - Албена и дълбоководното й, дълбоководното на Балчик и реконструкцията на ПСОВ - Каварна, до преди месеци все още имаха щанс да получат финансиране по Оперативна програма "Околна среда", чрез проекта на ВиК - Добрич, оператор на станцията дори и в момента. Тази възможност се пропусна, т.к. собственика на Албена АД междувременно спечели дело срещу община Балчик за придобиване на пречиствателната станция, която някога е била част от приватизационната сделка. Така тя вече е частна собственост, а ЕС предоставя безвъзмедна финансова помощ единствено за публична собственост или чрез публично-частно партньорство, т.е. Албена АД да съфинансира проекта. Е, не се случи. ВиК Холдинга също не намериха средства за съфинансиране, защото Кирето Петков не разреши на Гроздан Караджов, като принципал на Холдинга и ни ВиК - Добрич да преодстави съфинансиране. Така проекта си остана само на хартия. За технологичните процеси на ПСОВ може да се консултираш с някой ВиК инженер.

Последна редакция: пт, 24 юни 2022, 22:48 от fatalina

# 619
Днес се върнах от Албена, водата беше кристална, рядко съм виждала такава в България изобщо. Разбира се не мога да говоря за състава, не бих се учудила като цяло доста си съсипахме природата и продължаваме. А и да чукна на дърво, никога не съм хващала такъв вирус или не съм разбрала, просто си мия нон стоп ръцете, нз дали е заради това.

# 620
  • В.Търново
:yum:https://pronewsdobrich.bg/2022/06/24/hotel-ralitsa-v-albena-shte-stane-klub-kalimera-investitsiyata-shte-e-3-mln-leva/?fbclid=IwAR2GrKAci11yQj4lNim2fQnFcMQTFORoXWWuHoe6gS_5oUatdYgA_9yK524
Хубава новина, но цените ще саааа.........Laughing Който ще ходи в Ралица Супериор да побърза:yum:
Линка не е добре споделен и не се отваря. Какво пише?

blue_eyez, по това време на лятото навсякъде водата е много чиста.

# 621
Огледах снимките на Амелия на Ивелина Панайотова, сега предполагам че са от преди отварянето, всичко е много яко, сушилките (за хавлии, бански и тн) опция ли са , каква е идеята за сушене на тия ми ти плажни аксесоари ?

# 622
Може ли някой да ми даде телефона на хотел "Калиакра бийч"? Искам да заявя ранно настаняване. В сайта албена.бг пише, че трябва да се обърна към администратора на хотела. В петък пробвах да се свържа с кол център, безуспешно.

# 623
Може ли някой да ми даде телефона на хотел "Калиакра бийч"? Искам да заявя ранно настаняване. В сайта албена.бг пише, че трябва да се обърна към администратора на хотела. В петък пробвах да се свържа с кол център, безуспешно.
Това са телефоните на саита им. https://albena.bg/bg/kaliakra-beach

# 624
Бих искала да споделя един пресен случай само информативно-семейството на моя колежка се връща от море в Гърция миналата седмица и детето (на 4г.)хванало тежка ротавирусна инфекция там ,протичаща с повръщане,диария,тежко обезводняване и дори е било хоспитализирано в София с опасност за живота,но за щастие вече се оправяло детето.Искам да доуточня,че е било даже ваксинирано с ротавирусната ваксина преди 3 години,когато се правела тази ваксина и въпреки това заболяването протекло тежко.Това е още един пример,който потвърждава ,че човек може да се зарази със стомашно-чревни инфекции не само по нашето Черноморие,но и по моретата в чужбина.Където и да отиде човек не трябва да си мисли,че е застрахован от такива неща

# 625
  • СИ
За последно пиша по този въпрос, защото не следва да спамим темата. Да, реконструкцията на ПСОВ - Албена и дълбоководното й, дълбоководното на Балчик и реконструкцията на ПСОВ - Каварна, до преди месеци все още имаха щанс да получат финансиране по Оперативна програма "Околна среда", чрез проекта на ВиК - Добрич, оператор на станцията дори и в момента. Тази възможност се пропусна, т.к. собственика на Албена АД междувременно спечели дело срещу община Балчик за придобиване на пречиствателната станция, която някога е била част от приватизационната сделка. ...

И аз пиша за последно макар, да не е точно спам. Водата в морето е важна тема така или иначе.
Виждам, че четеш вестници. Нищо повече. Не знаеш как стоят нещата в действителност. То не ти и трябва. Албена са хитреци, които не обичат да плащат. А пречистването на отпадни води е скъпа и обикновено губеща дейност. Не виждам в скоро време как могат да подобрят нещо, защото това иска много милиони. А със сезон от два месеца трудно се покриват инвестиции в подобни съоръжения. Това е общ проблем за повечето приватизирани комплекси и хотели покрай морето.

# 626
  • Русе
Линка не е добре споделен и не се отваря. Какво пише?

blue_eyez, по това време на лятото навсякъде водата е много чиста.
https://pronewsdobrich.bg/2022/06/24/hotel-ralitsa-v-albena-shte … hte-e-3-mln-leva/

# 627
  • Северо=Западналия край
Някой ползвал ли е карта за многократно влизане/излизане с автомобил по време на престоя? Така и не разбрах от описанието дали се заплаща допълнително тази карта. В обясненията първо пише, че се плаща на входа при издаването и, а после накрая пише, че не се изискват допълнителни такси.

# 628
Да , взехме си такава карта от бариерата. Колата беше на автогарата и шесте дни. На излизане последния път платихме.

# 629
  • Северо=Западналия край
Да , взехме си такава карта от бариерата. Колата беше на автогарата и шесте дни. На излизане последния път платихме.
Питам конкретно за картата за многократно влизане/излизане плаща ли се допълнително? За таксата паркинг ми е ясно. Въпроса е да можем да се движим(преминаване, не паркиране) по време на престоя без да се таксува на всяка бариера

Общи условия

Активация на акаунт