Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 42

• 73 398
  • 723
  •   1
Отговори
# 645
ОРИГИНАЛНИТЕ МАКОВИ КИФЛИ ПО БДС ОТ 1966 Г.

Скрит текст:
Марчева, от къде намираш мак. Отдавна искам да си купя за погачите ми и не намирам.

Малко снимки от пикник, който правихме с приятели на 02.01.2022г. В местност до ВЕЦ Тъжа, над село Тъжа, община Казанлък. Времето беше супер и се разходихме сред гората да пекнем мезета, да хапнем и пийнем на въздух.

# 646
Мак, сусам и т.н.
от всички павилиони/магазини за ядки - на пазара - Женския

# 647
Фаталина то не пикник ми банкет било 😁

Брюкселско на грил тиган

Пици

# 648
Мак съм виждала в Кауфланд. Едно време правехме "сладки" от бисквити Закуска (две бисквити се слепват с шипков мармалад, изчаква се час да омекнат, режат са на 4 триъгълника, като всеки се потапя в разтопен шоколад и се овалва в маково семе), които бяха много вкусни. Подсетихте ме за тях.

# 649
  • София
Скрит текст:
Маково семе си купувам от Метро, стои при сладкарските консумативи, в плик около 1/2 кг е. Пресипвам го в кутия/буркан и задължително се съхранява в хладилник през цялото време на съхранение, иначе гранясва.

# 650
Снощната вечеря.

Хубав ден! Бъдете здрави!

# 651
Снощната вечеря и от мен, нещо като пилешко роле със сос от сирена, и гриловани аспержи с беконче

за довечера ще са хамбургери с домашни питки и телешки бургери, снимката е стара, но храната ще е същата Smiley

# 652
Много вдъхновяващи вкусотийки видях.
От мен една торта: Кето лешникова торта без печене

# 653
  • При децата ми
Разкошни снимки видях!:heart_eyes:

От мен:

Супа от свинско месо със зелева чорба. Направо от тенджерата, но нямах време за снимане, а и телефонът ми не прави хубави снимки. Много вкусна!

Печена тиква, също от тавата.Smiley

И тиквеник, преди да го сложа да се пече:

# 654
Снощната вечеря и от мен, нещо като пилешко роле със сос от сирена, и гриловани аспержи с беконче
..
за довечера ще са хамбургери с домашни питки и телешки бургери, снимката е стара, но храната ще е същата Smiley

Огладнях рязко Grinning
С каква плънка са ролетата? А за сосът нещо по-подробно? А за хлебчетата? Grinning
Благодаря предварително!

Последна редакция: ср, 19 яну 2022, 15:36 от bubanka

# 655
  • София
Наденичка и направих 5-минутни кексчета, и докато се съмняваха(забравили са,че съм им правила и преди) се оказаха изядени, със сладко от къпини отгоре.

# 656
..

Огладнях рязко Grinning
С каква плънка са ролетата? А за сосът нещо по-подробно? А за хлебчетата? Grinning
Благодаря предварително!

Няма плънка рулото, това са паржоли от бут, намазах всяка с подравки, каквито ти душа иска - черен пипер, малко розмарин и мащерка, зехтин, завих, забодох с клечки да не се развие и готово Simple Smile
А соса е малко тип изчисти хладилника, парче чедър, едно оранжевичкаво ама не му помня името, топено сирене малко, кашакавал настъргах ги и със течна сметана в тигана.
За хлебчетата обаче ще трябва да питам майстора, че нямам никаква идея какво и как бърка Laughing

# 657
Най-обикновената бисквитена торта с розов крем, приготвих за десерт днес. Макар класическа, рецептата има и своите тънкости за чудесен резултат. 😋🍰🥄👩‍🍳
https://---shoretner923-3GO6eMD

Скрит текст:
От понеделник големият ми син е с позитивен тест и сега сме под карантина. Чувства се добре и го разбра случайно при правене на тест, за да отиде на работа. Дано отмине така леко, без изявени симптоми.🤗

# 658
# 659
Банички с извара в оризови кори

Пене от конджак

Салата зеле и моркови

Общи условия

Активация на акаунт