Псоас синдром/ хипертрофия на ляв псоас

• 484
  • 1
  •   1
Отговори
/Здравейте,
Бихте ли ме посъветвали как да процедирам при псоас синдром. Бях около 2 години без диагноза и обиколих доста медицински специалности, стигнах даже до гастроентеролози, гинеколози, ортопеди и невролози в началото, правих доста изследвания.
Наскоро ми се установи хипертрофия на ляв псоас на ставна ехография, който е 2,3см, и е 2 пъти по-голям от десния. Аз продължих да си ходя на работа и да спортувам. И от няколко месеца съм със засилени болки и започнах да търся отново причината.
Болки в слабинната област, около ингвиналната гънка, около таз. става, при прав стоеж и продължително ходене, от няколко месеца усещам и компресия /болка на органите - при определени движения.
Понякога болките са остри и доста плашещи.
Даже на едно място ми предложиха лапароскопия- имала съм нещо, което не се вижда на ямр. Не се съгласих.
Гинеколозите отричат проблем, гастроентеролозите също, нямам дискова херния и патология на таз. става до момента.
Какво е най-удачно да се предприеме при такова състояние.  Преди няколко дни ми откриха тази хипертрофия, четох доста по темата, но тъй като е по-рядко срещано, не получих от специалистите при които бях достатъчно информация какво да предприема.
Другото, което се сещам е, че имам постоянно увеличен д-димер. Другите ми изследвания са ок.Може би пропускам част от информацията, но това са основните неща.

# 1
Здравейте Лазарина,
Моят проблем много напомня на вашия.
За съжаление аз още не съм стигнала до диагноза.

Ще ви бъда много благодарна да споделите къде правихте ставна ехография.
Благодаря предварително.

Поздрави
Татяна Ганчева
0885 809 229
tagancheva@yahoo.com

Общи условия

Активация на акаунт