Бихте ли ме посъветвали как да процедирам при псоас синдром. Бях около 2 години без диагноза и обиколих доста медицински специалности, стигнах даже до гастроентеролози, гинеколози, ортопеди и невролози в началото, правих доста изследвания.
Наскоро ми се установи хипертрофия на ляв псоас на ставна ехография, който е 2,3см, и е 2 пъти по-голям от десния. Аз продължих да си ходя на работа и да спортувам. И от няколко месеца съм със засилени болки и започнах да търся отново причината.
Болки в слабинната област, около ингвиналната гънка, около таз. става, при прав стоеж и продължително ходене, от няколко месеца усещам и компресия /болка на органите - при определени движения.
Понякога болките са остри и доста плашещи.
Даже на едно място ми предложиха лапароскопия- имала съм нещо, което не се вижда на ямр. Не се съгласих.
Гинеколозите отричат проблем, гастроентеролозите също, нямам дискова херния и патология на таз. става до момента.
Какво е най-удачно да се предприеме при такова състояние. Преди няколко дни ми откриха тази хипертрофия, четох доста по темата, но тъй като е по-рядко срещано, не получих от специалистите при които бях достатъчно информация какво да предприема.
Другото, което се сещам е, че имам постоянно увеличен д-димер. Другите ми изследвания са ок.Може би пропускам част от информацията, но това са основните неща.