БАЗЕДОВА БОЛЕСТ ТЕМА 13

• 30 531
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
  • Бургас
Cesari,няма как,когато се разбутат хормоните,и коремът страда.
Пак само подуване и малко наддаване на тегло не е толкова страшно нещо.Хапвай каквото ти се хапва.

# 91
Anna120, поздравления за резултатите!
Моля, да споделити как нормализирахте стомаха? Аз съм с активен Базед в момента (2 епизод)  и от както се активира отново (след 4 години в ремисия) имам проблем със стомаха. Каквото и да хапна, корема ми се подува много, наддадох на тегло (6 кг за около година), въпреки че ежедневно спортувам и внимавам с храната. На 2 таблетки пропицил съм и 25 мг Еутирокс.

И аз съм така. Докато пия Пропицил/Метизол положението е много зле - задържам вода, наддавам килограми, с постоянен запек съм. Хем не ям сладко и тесто от години и тренирам всеки ден. Мъка...

# 92
Аз нямам толкова наблюдения от пропицила, но тирозола определено ми действа по добре... По принцип съм на него, само в началото на бременността бях на пропицил. Исках да ви попитам тези, които от дълго време сте с Базед, не ви ли съветват за отстраняване на жлезата. Аз тъкмо щях да я махам и забременях... Страх ме е.. Някои познати казват, че най накрая са започнали да живеят отново нормално, от както са без жлеза, но други трудно могат да се похвалят със същото... Не знам, като дойде момента за махане, как ще съм

# 93
Аз нямам толкова наблюдения от пропицила, но тирозола определено ми действа по добре... По принцип съм на него, само в началото на бременността бях на пропицил. Исках да ви попитам тези, които от дълго време сте с Базед, не ви ли съветват за отстраняване на жлезата. Аз тъкмо щях да я махам и забременях... Страх ме е.. Някои познати казват, че най накрая са започнали да живеят отново нормално, от както са без жлеза, но други трудно могат да се похвалят със същото... Не знам, като дойде момента за махане, как ще съм

Ами...аз от 30 г. я боря тази работа Simple Smile Още на 16 г. бях, когато ме диагностицираха с базед. Няколко години се лекувах с хапчета неуспешно, забременях, родих и малко след това базедът отново избухна с пълна сила. Даже около врата жлезата ми беше като яка, увеличи се сериозно. Оперираха ме, тогава не стоеше въпросът дали, видимо си беше сериозна работата. След операцията докторът каза, че част от жлезата се е срастнала с мускулите на гърба. Живях си почти 15 г. щастливо, бях в ремисия. Ех, чуден живот - без сърцебиене, без нерви, екстра, като нормален човек. Преди няколко години жлезата отново се активира . Докторите казват, че не е махнато достатъчно. Това е положението.
Сега се изнервям вече, защото продължават няколко години с хаповете, макар, че ефект от тях има само докато ги пия. Ходя в ендокринологията и всеки месец с направление ме приемат за по 1 ден. Чакам 4 часа за прием, пускат изследвания и си продължавам с хаповете. Докога така?!?! Писна ми, честно.
Още като се активира жлезата преди няколко години и при първия доктор, който отидох му казах - вижте, тая работа с хапчетата не стана преди години, сега какъв е шансът да сработи?! Давайте да ме режете и да се приключва. Не пожелаха, първо да опитаме с хапчета казаха. Опитваме.... Sad

# 94
Сега, след 9 години с Базед определено бих казала, че е трябвало да я махна още след втората - третата година, както съветват, явно има защо, може би щях да си спестя доста неща.

# 95
  • Бургас
Или съм изчакала прекалено много,или наистина не знам и аз защо,но без никаква жлеза,даже и без повечето паращитовидни,се задъхвам,потя,имам сърцебиене,слабост в мускулите,безсъние...

Екстри след премахването на жлезата са екстрасистули,суха и атопична кожа на лицето,болки в ставите,подагра,омазнен черен дроб,високи холестерол и триглицериди...И невероятна умора.
И аз чаках да заживея истински,толкова бях ентусиазирана,толкова се надявах да съм по-добре...
В една група "Живот без щитовидна жлеза" има доста хора,които не се чувстват съвсем ок без жлеза.

Честно казано една година бях в ремисия и мога да кажа,че това ми беше най-хубавата година след раждането и разболяването изобщо.
Де да бяха останали всичките ми заболявания в дълбока ремисия...

# 96
Еми ето няколко мнения, винаги е така, знам, че всеки организъм е различен просто ми е интересно има ли нещо общо, къде е разковничето да има толкова голяма разлика. Имам познати майка и дъщеря... Едната се роди просто наистина живее, а другата си е жив труп 100 болести след махането на жлезата.... Не знам... Ще видим, като родя как ще съм, но сигурно ще я махна... Защото и така не се чуствам добре... Паник атаки ,едва 40кг закрепвам, видима е вече жлезата, тревожност и както по горе споменахте... Всеки месец направления-чакаш, преглед-чакаш, боцкане, ехографи, мнения, мнения, лекари... Лудост е... То и след това ще продължи, но се надявам в някакъв момент да е по рядко

# 97
  • Бургас
Ами...не знам,дано при теб са ок нещата.
За съжаление преди операцията нищо не се знае.
Аз и сега си ходя всеки месец на изследвания,ТСХ се движи в доста по-широк диапазон,отколкото беше с Базедовата болест.Едната ми вена(от която малко по-лесно вземат кръв),е направо с дупка на кожата над нея(личи си,че е бодено сигурно 100+ пъти),другите вени не пускат кръв,има случаи и по 3 и 4 пъти да пробват да ми вземат,не и не.

Преди години бях станала 38 кг.
Сега пък,след операцията, и 103 кг съм виждала да показват кантарите.
Ясно е,че не са нормални килограми за 163 см ръст и двете стойности,ясно е,че е на хормонална основа.
Нито можех преди да кача кг,нито сега да отслабна,напълнях изключително много още след хистеректомията...
Гадост общо взето.

И при мен беше станала ужасно плътна жлезата,като яка беше,не можех да лежа по гръб,душеше ме.
Сега мога да лежа по гръб,но пък не мога да ходя бързо,задъхвам се заради увредената гласна връзка.

Аман от болести и чудесии,медицината е на много ниско ниво,нищо почти не може да се излекува напълно(освен бактериални инфекции и травми донякъде),махат органи на поразия...

# 98
И аз съм на мнение, че махането на орган не е решение, а е от трън на глог, но това е положението. Дотам е стигнала медицината. И аз като Мама Вики, след години с Базед, съм си мислела - ами ако се бях оперирала още на старта на заболяването, както беше споменал проф. Христозов, дали нямаше да си живея нормално, но това няма как никой да гарантира. Трябвало е така да стане.
Съгласна съм с теб, Миме. Малко неща се лекуват в днешно време. Повече се приемат лекарства да потискат нещо, да се добавя нещо липсващо, отколкото да се лекува дадено заболяване. И с хипертония, с Базед, с Хашимото, с диабет и т.н. Все тая.

# 99
  • Бургас
Ето,аз час и половина поне съм пълен инвалид,трябва да лежа.
С този пулс изобщо не мога да дишам.
Почти всяка сутрин е така,ужасно ми е трудно да тръгвам рано за работа,а в момента се налага:

Изобщо не ми предлагат никакво решение за излекуване,не знаят защо пулсът е такъв при нормално ТСХ и ми дават Конкор.Ако не е достатъчно 1/2,тогава още 1/2.
На практика нямам ли Конкор,съм загинала.
Изобщо не съм доволна.

# 100
Много ускорен, да. И кръвното е високо.
Твоят хемоглобин висок ли беше, Миме? Май беше висок, като моя. Ако е така, това би обяснило кръвното и пулса.

# 101
  • Бургас
Много ускорен, да. И кръвното е високо.
Твоят хемоглобин висок ли беше, Миме? Май беше висок, като моя. Ако е така, това би обяснило кръвното и пулса.
Бил е и към горна граница,но последно беше около 130,съвсем в норма.
Защо дава отражение върху пулса?Не знам,а и да попитам лекар,съм повече от убедена,че ще каже,че всичко е ок с хемоглобина,нямам анемия и не е там причината.

Не мога с този пулс нищо да правя.
С Конкор пада до 90.
Пак не мога да ходя бързо,да спортувам,зачервявам се при усилие,дори при продължително вървене.
А в жегите и Конкор не помага.
Потресена съм от случващото се,Христозов беше казал да търся кардиолог и гастроентеролог,защото калият ми или е на долна граница или под нея.
Кардиолог каза да спрат диариите.Да,искам го от сърце и душа и аз.

# 102
Миме, аз май се обърках. Кръвното скача при висок хемоглобин, пулсът при нисък.

# 103
Миме, аз май се обърках. Кръвното скача при висок хемоглобин, пулсът при нисък.
Така е. Аз по себе си съдя. В момента нали съм с анемия. Кръвното ми е ниско  ( не че се оплаквам 😀 ), а пулсът ми е все висок, 90-100. Миме, при теб причина за високия пулс явно е съвкупност от много фактори. Дай боже все пак да се намери основния проблем и да се почувстваш по-добре. От сърце ти го желая.
Аз започнах от около две седмици да пия омега 3 рибено масло, селен цинк и витамин Ц, масло от вечерна иглика и сутрин по 5 капки вигантол в лъжица ленено масло. А, и вечер по 2 супени лъжици прясно смляно ленено семе в кисело мляко с мед. Разбира се желязото с фолата също. Мисля да започна пак и магнезий. Опитвам се да си върна малко енергията, че съм дроб и ако мога да намаля малко холестерола и триглицеридите. Ще видим. Всичко съм си го самопредписала, но то са само добавки.

# 104
Омега 3 и тя не сваляше ли кръвно? Помня че разрежда кръвта.
Приятел скоро почна да я пие за холестерола + за черния дроб, заедно с холин и инозитол.

Общи условия

Активация на акаунт