БАЗЕДОВА БОЛЕСТ ТЕМА 13

• 30 512
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
Ами в Стайкови при младата ендокриноложка може,не знам за София.

За мен са еднакви ендокринолозите.
И Христозов Варна ме отсвири,а уж много доволни има от него.
Първо да съм оправела червата.
Ами няма как да стане, алергична съм към поддържащата терапия.

Спираш го този Метизол/Тирозол,аз имах ТСХ 15 и нещо,когато се наложи да го спра.И се молиш да не се активизира пак жлезата,да се е кротнала за едно 50-60-70 години.

Казаха ми и за Цветанка Макенян / дано не бъркам името/ - тя ендокринолог , мъжа и кардиолог. Единствен минус - не работи по каса.Определено жлезата не се е кротнала обаче- такива бодежи и аритмия имам, освен всичко ме мъчи и зверски глад..наистина не знам какво да правя

# 616
  • Бургас
Мекенян работеше в Сити Клиник,имам много добро мнение за нея,макар да не съм ходила аз лично.
Майка ми е ходила,говорила е и за себе си,и за мен.

Това е идея,мога да я посетя и аз.
Евентуално и с нея да обсъдя своите проблеми.

# 617
# 618
Здравейте с ниско ТСХ съм и Т4 и Т 3 в норма. Трак ми е в норма и лекарите казват, че не е Базедова, а автоимунен тироидит. Но аз имам всички симптоми-потене, сърцебиене, виене на свят и т.н Как мислите възможен ли е Базед?

# 619
Ако няма лекарства, не знам какви ще ги къдрим. Щом е проблем в производството, то и в други държави няма да има.

Гергана, ще се проследи и ще се разбере. При ниско Тсх - симптомите са очаквани.

# 620
Здравейте! Пия Тирозол 3пъти по 2 и Пропранолол 2пъти по 10мг.  Тирозола ми е изписан за 2 месеца 3*2 и на третия 2-2-1 и чак тогава контролен преглед. Не е ли много дълъг този период.
От Варна съм, ходих при д-р Ключкова. Някакви препоръки  и мнения.

Последна редакция: сб, 15 окт 2022, 20:11 от more to

# 621
Откога си на тази доза? При някои хора идва много тази доза за този период, а при други не. Всеки е различен. Аз бих си писнала Тсх и Фт4 когато стане 1 месец от прием на дозата и ще се види накъде вървят нещата. Хубаво е щом си на 3х2 хапчета да пуснеш пълна кръвна картина (гледат се левкоцитите да не паднат под долна граница) и чернодробни Асат и Алат.

# 622
От две седмици. Лекарката ми каза да не правя изследвания, но се притеснявам. Като чета тук вашите истории, ще трябва. Само се чудя по телефона ли да я информирам или на място, че е трудно с часовете, или да търся друг лекар. Моля за мнения за Варна.
На 22години съм.
От началото на приема на лекарствата ACAT-46   ALAT-62
FT4-69,97 TSH-0,005
Левкоцити-5.93

Последна редакция: нд, 16 окт 2022, 16:20 от more to

# 623
И аз съм с ниско тсх и пия Тирозил. Бихте ли ми казали какви са вашите симптоми?

# 624
More to, утре може да идете да проверите левкоцитите. Аз като започвах лечението, правих на 10 ден, само левкоцити  и после на 20 ден, левкоцити + асат и алат.
А за асат и алат, ако референтната е до 40-41, при по-малко надвишение при мен, при започване на лечението с тирозол, ми бяха изписали хапчета и за това. На 20 ден ми бяха влезли в норма асат и алат и ги спряха.
 Ако нямате достъп до ендокринолога, с личната да говорите да изпише.

Последна редакция: нд, 16 окт 2022, 19:56 от stasha_s

# 625
gergana016 Умора, треперене, много силен косопад, ускорен пулс
Моля, препоръчайте лекар за Варна, който да следи заболяването ми.

Последна редакция: пн, 17 окт 2022, 12:00 от more to

# 626
Точно като вас съм, но ТРАК ми е в норма и казват, че не е базед. Пия само Тирозол. Как се справяте с умората? Едва ходя на работа. А косата ми капе с шепи, вече не знам какво да правя.

# 627
  • Бургас
С косопада ми казаха,че няма как да се справя.Няколко дерматолози посетих, ендокринолозите вдигаха рамене.
Голяма част изпада след хистеректомията, другата голяма част от косата загубих след премахването на щитовидната жлеза.Не се възстанови:

С умората също не открих начин за справяне,особено ако 12 часа съм била на работа,се прибирам на 4 крака и просто лягам.Няма как да готвя,чистя,пазаря след работа.

# 628
Ох, не е нормално това- да не мога да си сготвя, да си видя детето като хората. Карам ден за ден. Какъв беше вашият проблем, за да премахнат щитовидната

# 629
  • Бургас
Базедова болест.
Разбира се,че не е нормално.
Много дами и с други заболявания са ми споделяли,че близките им(най-вече родителите) помагат за децата.
На мен се налага да ям и специално приготвена храна,имам явно непоносимост към глутен.
Изобщо е мъъъка и лекарите казват,че така ще е,това е положението.

Общи условия

Активация на акаунт