БАЗЕДОВА БОЛЕСТ ТЕМА 13

• 30 513
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
Сещам се за аптека Промахон, която е на Кулата. Защо не попитате там ? https://www.aptekapromahon.com/ От там съм си взимала неща, които ги няма в България. Мисля, че пращаха с куриер и по вайбър комуникирахме с жената.
Пробвах да напиша метизол, тирозол, тиамазол- "вашата заявка не съответства на продукт"
Виждам предимно козметика, витамини, добавки- нищо с рецепта.

# 601
Направо се свържете по вайбър и там ще ви кажат има или не.

# 602
Здравейте и от мен отдавна не бях писал.  Преди месец бях пуснал тсх  и фт-4.  
Резултатите са тсх - 0,99 определено тази нула не ми хареса..  Фт - 4  13.65.. Скоро живо,здраво пак ще си направя тсх.. В началото на Септември месеца минах на Офталмолог  откри някакви леки проблеми с очите ,но  нищо конкретно само ми казаха,че ако някога нося очила щели да бъдат от по скъпите и т.н. В последствие ще разбера за какво иде реч.  Другото което забелязах с течение на годините като че, ли костната ми плътност е понамаляла с годините усеща се,че нямам много стабилитет.. От време на време се появяват и базедовите симптоми. Сега конкретно от вчера както си ядях нормално усетих,че се подувам.. И от един път стомаха ми се разхлаби отделно,че започнаха и някакви вълни топли,студени вълни. И какво да видя стомаха ми се разхлаби и то доста. Говорих с личната лекарка, ендото казват ми ,че имало чревни вируси и т.н. Мислех да не е нещо от храната  определено Ориз от Лайфа едва ли ще опитам отново..  До преди това бях си взел Антибиотик Амоксиклав който пиех заради синузита близо цял месец  ме мъчи тоя синузит какво ли не опитах едва сега се оправи. Но, за сметка на това стомаха пък се разхлаби. Личната ми препоръча да пия  Хидрасек но, се отказах от него..  Био - гая пробиотика също ми се видя не много добро.. Ендото ми препоръча да опитам Про - Комбо май на него ще се спра.
Отделно личния лекар ми препоръча ми Тазектан таблетки 500 - мг  не знам колко е добро това ако някой го е пробвал нека напише някое мнение.   Общо взето това е при мен Поздрави!

# 603
Ангелов, ти се появи 🙂
Добре са хормоните. Нулата да не те притеснявя. И Т4 е добре. Едно разстройство също може да ги побутне. Ще ги пуснеш пак по-нататък, ама засега са екстра.
Чревното е вирус някакъв, да. Минах го преди седмица. Без температура. Само диария.
Аз пробвах първия ден с Ентерол саше, както е описано на опаковката. Пият се две наведнъж и ако има изхождане, след всяко по 1 саше. Понеже не спря, на втория ден забърках 1 ч. л. брашно с 2 оцет и 20 мл вода и това имаше моментален ефект. Но понеже е добре ден поне да се гладува, направих го, като от сутринта пих 5 вида илачи- чаша чай от шипки, чаша чай джоджен, чаша вода от варени моркови, чаша оризова вода и чаша вода от варени ябълкови кори. Чак вечерта се захранвах с измислена супа от варени моркови, картофи, съвсем малко червен лук, лъжичка зехтин и щипка сол. Такива супички помагат.
На следващия ден отново вода, оцет и брашно еднократно, 2 прахчета смекта изпих. Пак ядох от супата, малко печен картоф и изкиснато сирене. Така продължи и третия ден- 20 мл вода, ч. л. брашно, 2 ч. л. оцет, 1 ентерол и всичко приключи.
За 3 дни 3 кг вода изхвърлих (- 3 кг на кантара), но не се обезводних. Просто бях много гладна 😂
За всеки случай още 2 дни карах на варени картофи, варено пилешко филе, печен хляб и изкиснато сирене и всичко мина.
Вкарах пробиотик с хубаво кисело мляко, вместо с таблетки хапчета. Получи се. Това беше изненадата за мен.
Прочетох във форума, че при диария дават кисело мляко и бях изненадана. Като знам колко иначе се отричат млечните.
Понеже след диарията малко ме посви гастрита, то точно млякото ми помогна.
Започнах с половин чашка кисело мляко. Малко покъркори стомаха, но се успокои като подъвчих дъвка. Вечерта пак малко кисело мляко и така за още 2-3 дни всичко отмина.
Опитай с Ентерол (дрожди, пробиотик), Смекта (глина), чайчета- джоджен, оризова вода, вода от моркови и хубав оцет с брашно и малко вода. И след няколко дни- хубаво кисело мляко. Има и пробиотично. Това са по- природни средства, които не спират от раз диарията, но действат в пъти по-добре за възстановяване на чревната флора, отколкото с химия просто да те запушат.
Иначе, при мен диарията започна първо с втрисане. Цялата се тресях от студ и последва направо диария.
Ако мислиш, че причина за твоето разхлабване е антибиотика, Про Комбо е добър. Пила съм го. Хубаво е 2 седмици да попиеш. Недей повече.

Аз от пролетта си сложих очила. Направих си обикновени за 55 лв с рамка и кутийка 😂
Нищо особено, но си виждам супер с тях. Ползвам ги като шофирам и ако гледам филм със субтитри вечер. В една оптика ми ги направиха, като каза докторът да ги слагам само ако не мога да се справя без тях.

Последна редакция: сб, 24 сеп 2022, 06:37 от Merelenda

# 604
Да и при мен диарията започна с леко втрисане всичко много бързо започна без да усетя.
Гледам поне около 2 - литра вода да пия поне така ми каза личната лекарка.  Днес уж малко по - така се чувствам ,но все още не съм в топ кондиция добре,че поне имам Дуспаталин от 200 - мг поне помага за болките. Клеевата тинктура също върши работа доколкото бях ,чел има доста витамини.
За пробиотика се чудя като цяло една камара са тези пробиотици но, все ще се спра на някой.
Помня преди време Медилакта ми вършеше доста добра работа, но доколкото знам май този пробиотик го няма..
Да чувал съм това за брашното и оцета определено  явно помага. В моя случай дори когато колита само ме дразни пийна малко Клеева тиктура и всичко се тушира даже ми се е случвало и да ме затегне та, после се налагаше да прибягвам до доматите с цел разхлабване но, определено това не бих го  препоръчал..
Смятам живо, здраво към есента тоест Октомври - Ноември да наблегна на витамините миналата година
Витамин А - ми вършеше добра през зимата. За Б - 12 е ясно и без него не може особено като знам,че със сигурност стойностите са ниски при мен. За Д - от време на време   приемам и то в количества.
Като цяло гледам на намаля приема на някой витамини да нужни са,но май е хубаво човек да си дава почивка от тях. Само едно не може да разбера   дали има някакъв начин човек с нашето заболяване да направи имунната си система по - силна?

# 605
Те (докторите) май не искат да я подсилваме, че се активира автоимунното. Тоест, имунната ни атакува щитовидната като чуждо тяло. Грешка в Т клетките нещо.
Но знаеш- клеева тинктура, витамини- може. Просто запълваме липсите в организма.

Според алтернативната медицина, по-горното схващане е грешно. Според нея боледуваме именно, защото имунната ни система е слаба. А за здрава имунна система са важни стомахът и червата и се набляга на тяхното лечение, защото ако те са добре, то с храна ще приемаме и усвояваме всичко нужно и няма да се налага да пием някакви свръх добавки и да ядем суперхрани, за да подсилваме имунната.

# 606
  • Бургас
Само да ви вмъкна,че Хидратин алфа е незаменим при диарии.
И мен ме боли корем тези дни,но ядох бухти с кисело мляко и филии с доматено пюре и сирене...Аз от бебе съм си имала непоносимост към млечни,глутен също открих,че не ми понася.А ми се ядат точно такива храни.

# 607
Да като цяло знам,че никак не е препоръчително да приемаме разни неща които стимулират имунитета.
 Обаче се чудя едно с какво мога да повлия на костната ми система както споменах и преди. От може би 4 - години някъде забелязвам следните неща: Пукане на ставите усещане на слабост в китки, колене, гръб рамене и т.н.  Сякаш нямам стабилитет по - едно време си мислех,че ми се струва нещо ,но определено хич не си въобразявам.
Знам,че Базеда с времето може да направи така,че човек да има намалена костна плътност или да отключи  Остеопороза с течение на годините.  За Витамин Д - ясно ,че е нужен точно за това. Ендото ми вика,че нямало как когато човек е в ремисия щитовидната да причинява подобни работи ,но определено не беше сигурен отговора от нейна страна. Но, както и да е смятам да обърна внимание на това което описах.  Относно колита все още съм на диета до вчера   на моменти  чат, пат усещах някакви студени и топли вълни неприятен вирус си е това..
Относно костната плътност не знам тези продукти на  Допел Херц струват ли си изобщо?
Мислех това скоро време да си купя ,но се замислям? https://subra.bg/bg/covid-19-bg/antivirusni-produkti/doppelherz- … an-x-30-tabl.html
 Четох някъде,че за да се усвой витамин Д - трябвало и Витамин К тепърва има да проучвам някои неща.
Това е от мен Поздрави!

# 608
Не съм на ТИ с добавките, но по-добре нещо такова.
https://shop.bodyconstructor.com/5360-Essence-Nutrition-Magnesiu … in-K-i-vitamin-B6

Магнезий, Д, К2, В6. Без калций. Ти си млад. За правилно усвояване на калция трябва магнезий, Д3, К2 и А витамин, според различни източници.
Във форума има теми за добавки. Може да потърсиш. Имаше и една тема за съвети от ВВ Тийм относно добавки, спрямо физическо състояние.

# 609
  • Бургас
Ангелов,иди да си направиш изследване на костна плътност и да се успокоиш.
При възрастни хора(над 65)се случва да се развие остеопороза,освен това при мъже е рядко срещано явление.

На 40 съм,с тотална хистеректомия преди повече от 10 години вече, премахната щитовидна жлеза,пия Л Тироксин,приемала съм много пъти и за дълъг период кортикостероиди.
На изследване на костна плътност на бедрена шийка и гръбначен стълб излиза нормална костна плътност, наистина отива към жълтата зона,но била нормална,вече на китка и пета остеопения,но лека.

Вече ще правя такова изследване след 5-6 години,омръзна ми през две години.
Докторът каза,че дебелината е компенсаторен механизъм,не знам кое е по-зле,да си 100 кг без остеопороза или с нормално тегло и с остеопороза.И двете състояния не са нормални и носят доста рискове.
А болки в стави и кости имам до побъркване.И...лекарите мълчат и гледат да ме разкарат като чуят за алергиите ми.

# 610
Възможно ли е от ЩЗ да усещам главата си като изтръпнала, едно точно като изтръпване и мравучкане отгоре в главата?

# 611
  • Бургас
Възможно ли е от ЩЗ да усещам главата си като изтръпнала, едно точно като изтръпване и мравучкане отгоре в главата?
Да,увеличава се някакво налягане...
Всякакви неприятни усещания може да има.
Ако прекаля с Л Тироксин ме болят очните ябълки и главата над челото

# 612
Здравейте, да се включа и аз с един бабин илач при диария: 1 чаена лъжичка нишесте се разтваря с вода в една супена и се пие, ефективно е. Аз през повечето време съм в другия спектър - затегнато състояние, та там са ми усилията Laughing. В момента в Рамус има пакетно изследване на В12 и Д за 29 лв. до края на м.септември, а пакетното изследване за TSH,  Ft3 и Ft4 е 25,60 лв.

# 613
Здравейте! При мен е такава каша, че дори не знам за този форум ли съм.Така... за има няма 4-5мес. наведнъж се натрупаха психическо натоварване, невъзвратима загуба, която за да преодолея работих без почивка 3 месеца, отново стрес, пак стрес и накрая сутрин не можех да стана от леглото от болки в тазовите кости и ходех като ударен самолет от високо кръвно / за него знам от 3 години но било и то на стресова основа!?, но  си вземах хапчетата, ама  стана неконтролируемо/. И тръгнах по лекарите - първо рентген на тазови кости - всичко е ок, после гинеколог - МЦ от 7-8 мес. си прескача както си иска - ама все пак съм на 53.5г и според мен е нормално - но не , според гинеколога дължи се на друго. И хайде  кръвни изследвания - оказа се че  нямам TSH / под обхвата на измерване / ,ТF4  малко - с една единица над нормата , кардиолог- според него се дължи на проблемите с ЩЖ. Отивам на ендокринолог- предписват ми тирозол 3*2*5мг и си ги вземам чинно, след 10 дни намалям  2-1-2 на ден според предписанието. И като се почна- кръвното пак извън контрол /180-105 /, вие ми се свят и ми се гади, очите парят/ама работя цял ден на РС/, забравям. Викам си -дай да се тествам пак и TSH 21.39 !?, ТF4- 9.7 !? - т.е това дето го нямах сега е 5 пъти над нормата, а това дето бе малко завишено сега е с 4 единици под нормата..Звънкам на еднокриноложката - тя ме отсвири / следобеда преди уикенд/, днес пак звънкам - да съм спирала тирозола...Сега съм на контролен преглед на 10.10 и ще се мисли какво ще се прави.Според колегите да съм ходела в София , че тук в Бургас нямало лекари за такъв висш пилотаж като работа на жлезите и само  експериментирали с мен. Та моля помагайте - моя шеф ме насочна към проф. Захариева/ той има ИР/, друга към доц.РАйков /Варна/ .. а аз още не мога да осъзная какво се случва и при кой да търся помощ

# 614
  • Бургас
Ами в Стайкови при младата ендокриноложка може,не знам за София.

За мен са еднакви ендокринолозите.
И Христозов Варна ме отсвири,а уж много доволни има от него.
Първо да съм оправела червата.
Ами няма как да стане, алергична съм към поддържащата терапия.

Спираш го този Метизол/Тирозол,аз имах ТСХ 15 и нещо,когато се наложи да го спра.И се молиш да не се активизира пак жлезата,да се е кротнала за едно 50-60-70 години.

Общи условия

Активация на акаунт