БАЗЕДОВА БОЛЕСТ ТЕМА 13

• 30 519
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
  • Бургас
Т4 над норма ли е?Колко му е референтната стойност?
ТСХ е ок,даже не е около 1,а уж 1,5 някъде е перфектна стойност.
Вече над 2,5 говорят понякога за лека хипофункция.
ТАТ МАТ и ТРАК в норма-всеки ендо ще каже,че няма проблем.
Въпреки че на сина ми ТСХ е 4,20 при норма 4,20 да кажем,всичко друго е ок и казват вече две детски ендо,едната професор,че всичко е наред.

# 586
Всичките 7 ендокринолога, които посетих ми обясниха, че махането на жлезата е крайна мярка и не се препоръчва преди да се е опитало всичко друго ( особено при нереждали жени). Аз не страдам от безсъние, с помощта на витамините - селен, витамин Б, витамин Д, магнезий. Изключване на вскякава захар освен в чистата й форма в плодовете, спиране на консумацията на пилешко месо освен от една единствена месарница. Спрях да ям навън храни, освен салата (не знам какъв е произхода на месото, мазнината и Т.н. продукти, които използват). Намаляне на кафето до 1 на ден. Приемане на добавка с билки (която регулира цялостният организъм). С тези неща и с пропицила - положението се владее. Трябва да започна да правя дълги детокс режими, но все отлагам.

Предстоят срещи с доц. Конова. Вредни или не, вливания трябва да има. Тази комисия за която говорихте каква е? Защото по това, което четох, просто са скъпи, иначе никоя от жените не е била при комисия - около 5 часа са вливанията, между 300 и 400 ампули. Трябва ендокринолога да е разрешил. Когато се правят опити за бебе или има няколко спонтанни аборта, има високи НК клетки, има висок ТАТ и МАТ - след тези вливания, нещата са се нормализирали.

# 587
  • Бургас
Но това са скъпоструващи лекарства,за да се отпуснат на хора с автоимунни заболявания (колит,артрит),се минава на комисия и лекарствата са безплатни.
За ТАТ МАТ и т.н. нямам идея как става,нито цената ми е ясна,но са доста скъпи ампулите.Ако една е 1000/2000 лв,300 и 400 правят непосилна сума.
И освен това подтискат силно имунната система,така се намалява риска от отхвърляне на плода и безкрайно се увеличава риска от всякакви заразни заболявания,рак, неведнъж хора на биологично лечение са споделяли,че са развили туберкулоза.

На мен ми обясняваха,че ако една жлеза не се "излекува" до година и нещо и / или пак рецидивира,се премахва.
Не знам,може би вече има данни за доста проблеми при хора с отстранена жлеза и се изчаква ли?
Направо е кошмар тази работа.

# 588
В клиниките за репрудоктивно здраве не съм ходила все още, тъй като трябва да мина през доц. Конова като за начало. Но това е терапията, която тя прилага, когато организма прави реакция. Опитвам се да се свържа с жени износили бебе с Базедова Болест, но уви.
Аз родих първото дете когато бях с базедова болест и съжалявам за това. Беше минало близо година от лечението когато забременях .. но не бях изследвала трак по време на бременноста... предполагам е бил положителен все още.После детето ми (момиченце) беше на 4 години когато отключи и тя базед, след прекарано вирусно заболяване.. няма дс влизам в подробности за кошмара през които преминавам.. !Преди 3 години се оперирах и премахнах жлезата.. след това забременях отново и сега имам бебе 4 месеца. През цялата втора бременност бях на еу тирокс.. всеки месец следих хормоните и според мен това е по добрия вариант.. Успех ви желая

# 589
Бих поела всеки риск за себе си, за да имам детенце. Ампулите са към 12 лв бройката. Но и пари ще дам, колкото са нужни. Така или иначе ги давам на лекари, които вдигат рамене и за двете ми загубени бебета казват "ами случва се, никога няма да разбереш защо" Simple Smile не ме устройва този отговор и няма да се примиря с него.

# 590
  • Бургас
Е,никого не го устройва отговорът,че не знаят,не могат и/или не искат да му помогнат.

Пожелавам Ви успех в това начинание,да имате детенце.
Не се отчайвайте,още на 11 -12 годишна възраст имах кръвоизливи,киста на десния яйчник,явно ендометриална,премахнаха ми почти целия десен яйчник.И казаха,че вероятно деца няма да имам.Имам син,след раждането му много се влошиха при мен нещата,на 29 годишна възраст ми се наложи тотална хистеректомия...
И не спирам да съм безкрайно благодарна,че имам дете.

Az55555, вероятно гените и вируса са причините за отключване на болестта при детето.Дано имате късмет и тя да се стабилизира.Прегръдки на Вас, дъщеричката и бебока!

# 591
Здравейте,

Имам повишен Т4 24,55 от норма (12-22) и T3 почти на горна граница. Миналата година лятото пак отново имах косопад и рязко понижаване на тегло при стойност Т4 - 15 (от същата норма). След това, няколко месеца по-късно започнах да се задъхвам, кожата ми се промени, цикълът ми стана по-кратък, очите ми започнаха да стават по-сухи.

Леко увеличена жлеза с ''дискретни дифузни промени в структурата'. Така е написал Начев. иска да ме изследват за синфром на Рефетоф, но това е чак след месец и половина ... а аз едвам функционирам. Имам две малки деца, едвам успявам да ги гледам.

Тат, Мат, Трак, Тсх в норма. Занижено ми е Вит Д (започнах вигантол да пия).

От всичко, което прочетох до сега си вадя заключение, че имам тиеротоксидоза с неизяснен произход.
Почти постоянно ускорен пулс, замайване, слабост в мускулите, косопад, проблемна кожа, тремор и изпотяване, главоболие ( а аз не съм от хората, които често ги боли глава, да не кажем хич), нервната ми система реагира много остро на най-малките стимули, това никога не е било.

Не знам и аз вече при кого да отида, че да предложи лечение ...

# 592
Пробвайте да запишете час при проф. Пандев в София. Той е хирург, но много добър диагностик. Аз бих потърсила и неговото мнение.

# 593
Здравейте,

Имам повишен Т4 24,55 от норма (12-22) и T3 почти на горна граница. Миналата година лятото пак отново имах косопад и рязко понижаване на тегло при стойност Т4 - 15 (от същата норма). След това, няколко месеца по-късно започнах да се задъхвам, кожата ми се промени, цикълът ми стана по-кратък, очите ми започнаха да стават по-сухи.

Леко увеличена жлеза с ''дискретни дифузни промени в структурата'. Така е написал Начев. иска да ме изследват за синфром на Рефетоф, но това е чак след месец и половина ... а аз едвам функционирам. Имам две малки деца, едвам успявам да ги гледам.

Тат, Мат, Трак, Тсх в норма. Занижено ми е Вит Д (започнах вигантол да пия).

От всичко, което прочетох до сега си вадя заключение, че имам тиеротоксидоза с неизяснен произход.
Почти постоянно ускорен пулс, замайване, слабост в мускулите, косопад, проблемна кожа, тремор и изпотяване, главоболие ( а аз не съм от хората, които често ги боли глава, да не кажем хич), нервната ми система реагира много остро на най-малките стимули, това никога не е било.

Не знам и аз вече при кого да отида, че да предложи лечение ...

Идете на ревматолог за всеки случай.

# 594
  • Бургас
На кардиолог,ако пулсът се качва над 110?
ТСХ пада бавно.
Ако е тръгнала да функционира прекалено активно жлезата,след месец и половина ТСХ трябва да се понижи.
Вероятно затова лекарят преценява чак след този период да Ви извика.
Гадно нещо е зле функционираща или липсваща жлеза.

# 595
Вчера пак нямаше тирозол в една аптека. Жената каза, че от 2 седмици им давали отказ. Вие намирате ли?
Аз съм се позапасила, но вчера забравих сутринта да изпия хапа и на път за работа влязох в една случайна аптека да запълня пропуска. Е, нямало! Метизол че нямало, нямало, ама и тирозолът взе да изчезва? Честно, писна ми!
Ще ходя да пусна едни контроли, че не съм вече не помня от кога, а нещо пак много ми пада коса, пак не спя като хората.

# 596
Преди седмица купих тирозол от каваренска аптека Марешки.

# 597
Минах през кварталните аптеки, нямаше, отказ. Там, дето най-често влизам аптекарката ми даде една, последната, някой си я бил поръчал и тя я пазила някое време, пък не си я взели. Случайно попадение. Никой не може да каже колко ще продължи дефицита, та ако имате дълго да пиете, позапасете се.

# 598
Сещам се за аптека Промахон, която е на Кулата. Защо не попитате там ? https://www.aptekapromahon.com/ От там съм си взимала неща, които ги няма в България. Мисля, че пращаха с куриер и по вайбър комуникирахме с жената.

# 599
  • София
Вчера в аптека ми казаха - производствен проблем, поне до края на месеца...

Общи условия

Активация на акаунт