БАЗЕДОВА БОЛЕСТ ТЕМА 13

• 30 503
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
Доставиха ми Тирозол от Турция.
След 1месец и 10 дни на Тирозол 3*2 изследванията ми са следните
FT4-10, 61
TSH-0, 021
FT3- 5,18
Не успявам да се свържа с Ключкова. Как мислите, трябва ли да се регулира приема на Тирозол
Сериозно обмислям да сменя лекарката. Но при коя да отида

Последна редакция: ср, 09 ное 2022, 19:14 от more to

# 676
Тсх не е отлепило от нулата, но Т4 и Т3 са паднали. Може да се намали дозата, но доктор трябва да каже с колко.

# 677
Merelenda , Благодаря. Утре директно ще отида в кабинета, без час. 

# 678
Не знам във Варна кой при кого ходи. Аз ходех при доктор Райков. За него се чака. Ако искаш да запишеш час и да се прехвърлиш- виж на първа страница в първия пост координати.
Преди масово посещаваха д-р Олга Сарджева, проф. Христозов, д-р Райков. Чувала съм за д-р Николова (май така беше фамилията) в МЦ Младост и д-р Артин Магардичян пак в Младост. От последния има много доволни.

# 679
Днес бях при лекарката, без час. Защо съм правила изследвания без да ми каже, но като видя резултатите ми намали Тирозола от 6 на ден на 5 таблетки. Е, не е много , нооо все пак ги пия от 1 месец. И важното за мен е, че иска да ме види пак след 1 месец за изследвания. Сега съм по-спокойна.

# 680
Една таблетка е нищо работа. Ако не се чувастваш ок ще подраниш с изследванията. Засега ТСХ-то не мърда, ама може от раз да мръдне. То при всеки различно. Аз с 4 таблетки за месец и половина отидох в другата крайност. Не е драма голяма, ама понякога от "предобряне" на нещата ние си патим. Доктори са, но не разбраха, че не при всеки назначените лекарства действат по един и същи начин. За мен е безотговорно да ти наблъскат 6 хапчета и да ти кажат ела след 2 месеца.
Някои за месец полудяват яко с хормоните, а другите за 5 месеца не помръдват. Различни сме.

# 681
Пускала съм на 20 дни при етапа на титриране на дозата. Толкова била продължителността на цикъла на синтез на една "партида" от-до.

# 682
И аз недоумявам как при 6 хапчета на ден ще ти иска контрола на 2 месеца, при мен първата контрола при същата доза беше на 10-тия ден, вече не помня щитовидните как бяха, но чернодробните ми бяха зле и веднага ги коригира  на 4 на ден и ми предписа добавка за чения дроб.

# 683
Даже не е точно на втори месец, а третия да мине на 5 таблетки и след третия да отиде на преглед. 🤐

# 684
Ще се повторя вероятно ,но на 6 таблетки в началото  направих изследвания на 2 седмици при неколкократно повишение на хормоните в началото.  Намалиха дозата  още на първия месец,последваха 4 таблетки за 2 седмици,после 3 и т.н.Т.е нужно е да се следят по-често хормоните и стандартнните схеми не винаги са удачни.По учебник добре,но  е много индивидуално.Съвета ми е по-често проследяване и второ мнение при необходимост .

Последна редакция: нд, 13 ное 2022, 07:00 от dRipLa

# 685
Здравейте, момичета!

С хашимото съм, открито май месец тази година. Пия хормон, изследванията от 02.09 са следните:
fT3       5.90       pmol/l     3,1-6,8   
TSH    0.005       uIU/ml     0.27-4.2   
fT4      22.40       pmol/l     12,0-22,0
Мислех, че съм се предозирала и намалих дозата на хормона. Доста трудно напасвам дозата.

Днес пусках изследвания отново и са следните:
fT3       3.96       pmol/l     3,1-6,8   
TSH   3.73       uIU/ml     0.27-4.2   
fT4       15.03       pmol/l     12,0-22,0   
TSH-рецепторни антитела  1.64       IU/l     до 1,5 IU/l

TSH-рецепторни антитела са леко над границата? Това означава ли, че имам и Базед?

# 686
Не е задължително. Понякога при Хашимото има леко повишен ТРАК. В редки случаи, но се откриват.
Сега пак може лееееко да се пипне дозата хормон и след още месец проверка само на ТСХ.
ТРАК може да се провери пак след 6 месеца, ама нека да се кротнат хормоните и ТСХ да не потъва надолу.

# 687
Здравейте, има ли тук жени, които са износили и родили бебе докато са имали и лекували Базедова Болест?

Информацията ми е много ценна, защото освен Базеда - ми откриха и Тромбофилия. Имам два спонтанни аборта и не искам да минавам през това повече - затова отчаяно събирам информация. На читав  ЕНДО занимаващ се с бременни с Базед не съм случила досега - всички ме пращат под ножа.. да я махам.. Сякаш това ще ми реши проблемите.

# 688
Имаше, ама не пишат много отдавна. Аз на някои и никовете забравих. Ще е трудно, но може да пробваш да ровиш в по-старите теми и да им пишеш, ако са активни още във форума.
За тромбофилията какво ти предписват?
Аз откакто съм с Базед съм с висок хемоглобин. Пиех преди наттокиназа/натаспин. После спрях, сега пак пия.

# 689
Аз бях бременна и родих с базедова болест.. второто ми дете е след операцията и бих препоръчала това като вариант.. ще пиете еу тирокс и ще следите хормоните.

Общи условия

Активация на акаунт