БАЗЕДОВА БОЛЕСТ ТЕМА 13

• 30 510
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
Откога си на тази доза? При някои хора идва много тази доза за този период, а при други не. Всеки е различен. Аз бих си писнала Тсх и Фт4 когато стане 1 месец от прием на дозата и ще се види накъде вървят нещата. Хубаво е щом си на 3х2 хапчета да пуснеш пълна кръвна картина (гледат се левкоцитите да не паднат под долна граница) и чернодробни Асат и Алат.

аз съм от тези хора ... дори след като се оказа, че тази доза за мен е отрова и след като я спрях, THS достигна 34...а FH 4 падна на 8.8, защото имало натрупване. Нещата не бяха на добре и .... взех си багажа и отидох до София в болница за ендокринни болести  при доц . Томова - според нея това което съм пиела направо е прецакало ЩЖ- направих и ехография  при доц. Начев - беше доста по цветист... И двамата ми предписаха  поне 1месец без лекарства  за ЩЖ  -  да вземам само лекарства за кръвно и  билкови добавки и ако заработи отново жлезата ще е прекрасно. Днес първи проверочни изследвания  TSH -11.1, FT4 -12.21  - т.е първото е паднало 3 пъти за 12 дни , а другото е в норма,  е в долната граница ...Ами продължавам - спазвам диета - без глутен и зелеви растения -захар и газирано аз и без това не пия/ям/, и силно ограничаване на млечните изделия до 1-2 лъж кис. мляко и сирене през ден колкото кибр. кутийка. С две думи съм на зеленчуци , плодове , месо , яйца  и веднъж пробвах безглутенов хляб но не ми хареса , та сега съм на оризовки  и се моля нещата да се оправят

ПП когато чух че ще има проблем с Тирозола(още като го вземах) - купих две опаковки ... едната така и не е отворена . Ако някой има  нужда, да пише ще му я изпратя

Последна редакция: ср, 26 окт 2022, 12:56 от tky

# 661
Ще се регулират нещата. За месец ще спадне доста, даже може и да мине пак в хипер жлезата. Но наистина, много е индивидуално в началото, и да се изписват дози 3х2 за 2 месеца е прекалено много. Дори ние лаиците знаем това. И дори и да се започне на 3х2, хубаво е поне след 2 седмици да се направи проверка и да се намали дозата.
И да - има хора, които и с такива дози трудно отлепват от нулата, но затова трябва следене.

Имам Тирозол аз. Бях взела кутия да имам резерва за 50 дни, ама не знаех още, че е спрян. И понеже съм на село, бях взела от съседен град да имам, че ми е по-трудно със снабдяването с лекарства и после ви прочетох, че имало проблем с него. И видях коментара на stasha_s и щях да питам да пращам и изключих. Чак гузно ми стана днес като се сетих, понеже съм в града и се присетих за тирозола, и че някой търсеше.

От близо седмица ме души яко гушата и вдигнах кръвно, въпреки хапчетата за кръвно. Все едно някой ми е седнал на гърдите и ми е стиснал гушата. И една нервност и стягане в челюстта и главата. Блъска яко и ми играе тялото. Абе като в хипер. Спасявах се с допълнителен прием на хапчета за кръвно и чайове. Да живее маточината и лавандулата! Satisfied Днес малко ме поотпусна. Горната граница няма 130, а долната около 80.  Може и с МЦ да има връзка, че то и егн-то не е малко, но може и със сезона и смяната. То всяка година май тоя филм октомври и пролетта го играя. С аномалии в МЦ и кръвно, душене и лудуване на жлезата.

Последна редакция: ср, 26 окт 2022, 13:45 от Merelenda

# 662
Аз намерих тирозол от познати на познати. По аптеките в моето населено място, все още няма.
Иначе и аз съм с душене и нервност от няколко дни, пък как блъска сърцето да не казвам. Едва стоя на работа, значи от жлезата може да е, че се чудех защо се чувствам така, като изключим сърцето, хем не е особено напрегнато на работа в момента.

# 663
И аз малко се успокоих. От няколко дни имам тежест в гърдите, задух, кръвното ми 130/80 и ми е нервно, дишам като риба на сухо. Явно е от жлезата, чак мислех да ходя на пулмолог

# 664
Много са ценни вашите отговори. При мен антителата за завишени, трак е в норма и уж не е базедова, но аз не мога са си,стъпя на краката , постоянно гадене, разтройство и нощно потене. Утре ще си пусна и глюкоза и захар, както ме посъветваха. А на работа ми е истинска мъка да издържа.
Не разбирам защо се мъчите. На мен като бях така 2019-та ми даваха болнични. Бях ужасно отслабнала, спях лошо едва 2-3 часа, пулсът ми беше много висок, кръвното също, да не говорим за разтройството, гаденето и нервите. Не си представям как щях да се справям ако трябваше да работя. Не се е налагало да искам болнични, даваха ми.

# 665
Защото не се оправям вече месеци. Как да съм все в болнични? Как се справихте със ситуацията вие? Аз сега съм само на Тирохелп тъй като хормомите са в норма, но антителата са си ми високи.

# 666
  • Бургас
Аз не се справих,заради многото болнични бях освободена от не едно работно място.
И това се случва и уж е възможно да кандидатства човек за ТЕЛК.Но за Базедова болест имах само 0%,макар да пишеше рвцидивираща Базедова болест.Това е за съжаление положението.
Антителата спаднаха едва след премахването на цялата жлеза.

# 667
Айдън Мустафов отваря оздравителен център в Бургас
https://www.facebook.com/groups/1906719996274119/permalink/3313257828953655/
Във Варна кабинетът му беше в кварталния мед център, но така и не го посетих.

И оферта от Omed

https://www.omed.bg/bezplatno-obshch-kholesterol-triglitseridi-i … mc_eid=729a6ec135

# 668
  • Бургас
Ехеее...колко хубаво.
Някак съм приела,че този човек може да ми помогне.
Ще го потърся.

# 669
Защото не се оправям вече месеци. Как да съм все в болнични? Как се справихте със ситуацията вие? Аз сега съм само на Тирохелп тъй като хормомите са в норма, но антителата са си ми високи.
4 месеца бях в болнични. При мен ft4 беше много над горна референтна, по спомени при горна 22, при мен беше 49, а tsh - 0,005, нещо такова. Не знам как му се е струвало на моя ендокринолог, но ми даваше направление и от комисия така 4 месеца си останах в къщи. Нямах проблем на работата, разбираха ме. После сама напуснах същата работа защото си внуших че от стреса там съм се разболяла, но знае ли човек . Така че сама си прецени. Много зависи от вида работа дали може да се отсъства толкова. Аз съм благодарна много на моя ендо за тези болнични. Така ми даде възможност да се възстановя. При мен много бавно се повлияха показателите.

# 670
Здравейте, да ви споделя как се справих с липсата на Тирозол. Закупих онлайн аналогичен препарат Unimazole 10 mg от аптеката в Гърция - Промахон. Струва 2,42 Евро 60 таблетки (с доставката излиза около 5 Евро). Нямам никакви сттанични ефекти от това лекарство, а от Тирозола не можех да спя и имах сърцебиене (не типичното за болестта). Ако се интерсувате, пишете ми.

Последна редакция: пт, 28 окт 2022, 22:44 от etaniel

# 671
Аз да питам от къде се снабдявате с Тирозол? Имам хапчета за още няколко дни, а по аптеките и складовете, няма.
Здравейте, да ви споделя как се справих с липсата на Тирозол. Закупих аналогичен препарат Unimazole 10 mg от аптеката в Гърция - Промахон. Струва 2,42 Евро 60 таблетки (с доставката излиза около 5 Евро). Нямам никакви сттанични ефекти от това лекарство, а от Тирозола не можех да спя и имах сърцебиене (не типичното за болестта). Ако се интерсувате, пишете ми

# 672
Здравейте отново... понеже съм отскоро в чата,но кой е Айдън Мустафов - линка ме прехвръля в някаква ФБ група......

# 673
Има ли в групата някой, който е изключил глутена от храненето си и е усетил подобрения в симптомите на болестта? Ако да, след колко време? Благодаря

# 674
Вече има Метизол по аптеките явно, поне в Медея има.

Общи условия

Активация на акаунт