БАЗЕДОВА БОЛЕСТ ТЕМА 13

• 30 574
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
More to аз бях на тази доза ,но правих контролни изследвания на 2 седмици и намаляваха дозите според резултатите.Дълго време посещавах д-р Сарджева,през месец май направих рецидив след 4години в ремисия не можах да се вредя с час при докторката и на случаен принцип избрах д-р Маринова .Доволна съм и не съжалявам,поне към момента следи внимателно заболяването,пуска изследвания при необходимост.

# 631
Здравейте, моите Ft3 и Ft4 са в норма, TSH ми е много ниско 0,02. Въпроса ми е възможно ли е от щитовидната жлеза да вдигам и кръвно например 130/80, 140/80 на 27г съм или да търся някъде другаде проблема и са отида на кардиолог?

# 632
Възможно е да. Какви други симптоми имате и поставена ли ви е диагноза?

# 633
Добър вечер на всички. Родих преди 3месеца, като отидох да раждам бях 59кг.излязох от раждането 51.И сега 3месеца по-късно въпреки, че се храня и имам апетит съм 41кг,като искам да подчертая, че вчера бях 43кг.,а днес 41..Не кърмя също така. Всички ми казаха да си взема час за еднокринолог, днес звъннах и тя ми даде час за 27,но каза още днес да си пусна пълен пакет за щитовидната жлеза. Резултатите ми излязоха, пратих ги и на докторката и тя ми написа "най вероятно се касае за Базедова болест, но все пак ела на преглед" .. Та объркана съм, качих и изследванията, някой, който е по информиран може ли да каже как са? Благодаря Ви предварително

# 634
  • Бургас
Дали е тиреотоксикоза,Базедова болест,ще трябва да се проследят след поне 40 дни пак същите хормони.
Ако ТСХ пада,а ФТ3 се вдига,има проблем.И моят проблем беше с ФТ3
Аз бях така след раждането.Имате ли други оплаквания?
Това с килограмите не е толкова страшно,зависи човек сутрин или вечер се тегли,колко е ял,посещавал ли е WC...
Ако е резултат от диария и/или повръщане рязка промяна в теглото,тогава е опасно.

# 635
Другите ми проблеми са, че станах много нервна, постоянно ми се плаче, не мога да спа и ръцете ми треперят доста.. Плюс пулса ми е около 110 120.
Дали е тиреотоксикоза,Базедова болест,ще трябва да се проследят след поне 40 дни пак същите хормони.
Ако ТСХ пада,а ФТ3 се вдига,има проблем.И моят проблем беше с ФТ3
Аз бях така след раждането.Имате ли други оплаквания?
Това с килограмите не е толкова страшно,зависи човек сутрин или вечер се тегли,колко е ял,посещавал ли е WC...
Ако е резултат от диария и/или повръщане рязка промяна в теглото,тогава е опасно.

# 636
С ниско тсх е нормално всички, което изпитвате. Изпотяване също, нерви, безсъние. Щом имате и бебе нещата съвсем се изострят. Ще се справите, сега тялото ви е изтощено.

# 637
  • Бургас
И аз не можех да спя,беше ад,защото бях и с малко бебе и на моменти ми беше много, много зле.

Съжалявам да чуя,че и друга жена след раждането е сполетяна от същата беда.
При мен при такива хормони казаха,че нищо ми няма,късмет,че сте попаднали на тази ендо.
Мен ме пращаха на психиатър,който слагаше диагноза"Следродилна депресия" и изписваше някакви АД,които помня,че не се вземаха при свръхактивна жлеза.Анафранил май беше това лекарство+Ривотрил+Флуанксол.
И така седем месеца.

# 638
Как се развиха после нещата. Аз сега съм с тсх 1 и ми е много зле, но ендокриноложката твърди, че не е за хапчета. Пия само Ципралекс за нервиге и замайването

# 639
  • Бургас
Ами съгласих се да се оперирам.
Цялата жлеза ми махнаха.
Подобрение има в съня.
Но като цяло сърцебиенето не е овладяно,продължавам да пия Конкор,вече съм стигнала 98 кг и няма отслабване,старите проблеми с колита не са изчезнали,нови проблеми възникнаха...
От сърце и душа пожелавам да ви се кротнат жлезите и да не се налага вече лечение.

# 640
djaniie, спокойно. Може да не е базед. Може да е постпартален тиреоидит. Даже много вероятно. Ще се проследи.
Щом не кърмиш имаш много опции за лечение.
Виж докато отидеш на доктор пий чай от маточина. Направи си не от пакетче, а листа маточина. Сутрин, вечер, когато те заблъска и си тревожна, нервна. Може и от лавандула, но и маточина.
Маточината много помага при Базед и хиперфункция. Успокоява и пулса, действа и на хормоните.

# 641
  • Бургас
И при личния лекар може да се отиде,за нещо успокоително.

# 642
Моля ви за съвет. При тези стойности нормално ли е да ми се гади и да се потя много, а ендокрииноложката казва, че в момента са добре.

# 643
По-скоро проследи захар и инсулин. Не би следвало сега чак такова потене да има. Не си в хиперфункция. Не е лято.
Такива симптоми може да са следствие също при проблем със захар и инсулин, които пък се разбутват на фона на Базедова болест и се успокояват (не при всеки), когато заболяването влезе в еутиреоидна фаза.

# 644
Аз да питам от къде се снабдявате с Тирозол? Имам хапчета за още няколко дни, а по аптеките и складовете, няма.

Общи условия

Активация на акаунт