За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 99

• 29 091
  • 762
  •   1
Отговори
# 300
По принцип ако е вирус, да, няма какво да се направи. Обаче ако е възпален апандисит?! Тези прегледи по телефона ясно, че са много модерни, но могат да струват прескъпо. А това, че не са се впечатлили от температура над 40 градуса единствено би ме насочило към друг лекар/клиника.

# 301
Станислава, да ви кажа честно няма значение колко ще дадете, защото в тези соли няма нищо... Алтернативна медицина, не е лекарство, никакви реални вещества не съдържа, реално няма никакво действие, съответно няма как и да се предозира, само са ви взели парите.

# 302
  • Пловдив
Да, всеки може да реагира по лични убеждения и преценка. Не съм паника, но се чувствам по- спокойно ако я прегледат  з а мое успокоение.
Често има инфекции на пикочни пътища, други неща освен вируси, предпочитам да я прегледат отколкото да се чудя и да се притеснявам в нас.

# 303
  • Германия
В никакъв случай, много съм доволна от педиатрите ни, нямам абсолютно никакво намерение да ги сменям. Просто тук не се изписват по една торба лекарства за щяло и нещяло.

Разбира се, става дума за вирус, не са бактериално инфекция. Също и не говоря за случаите, когата някои деца правят гърчове от висока температура. Става дума за банални вируси, които се преекспонират до небесата и се изпада в излишна паника.

В крайна сметка си наблюдаваме децата, трябва да сме способни да преценим колко е сериозно положението и какви мерки са необходими. Този възпален апандисит дали няма да боли? 🤨

# 304
Добър вечер мами.
Преди малко бяхме на преглед и лекаря ни каза че гърлото му е червено .
Да му даваме нурофен през 6 часа
Биозин спрей за гърло.
Биозин кидс сироп.
И ако утре има температура да пуснем пълна кръвна картина

# 305
Бързо да се оправяте, Танче! Flowers Four Leaf Clover

# 306
  • Пловдив
Моя беше с такава температура, заради червено гърло 3 дни, не му повлия температуропонижаващото. Допълнително лекарката го прати да го прегледат другаде + кръвна картина.
Свекърва ми и тя се възмущаваше, че не реагирам по никакъв начин на температурата...на 38.5 нищо не давам, като се вдигна още му давам, съответно не му действа вдига над 39.2-5, гушкаме се, играем...спадне по някое време и пак.
И за мен, ако си познаваш детето и общото му състояние, не виждам драма. Лекарката ни посъветва само, ако решим да правим бани за спадане на t°, то да е с вода около 37°

# 307

Днес ни беше първата ваксина ОБАЧЕ педиатърката каза по схемата от 3 шишенца по 3 хапчета... ММ ми каза че това за него е твърде много хапченца за 10мл вода. 
Не мисля че съм съла грешно ама той. Е хвърли в размисли
Та вие какво ще кажете
От 3 шишенца по 3 хапчета или..... Въпроса ми е към майките с бебе на 2 м и първа ваксина?
Хвърлихте ме в шок... не се занимавайте с тези неща, моля. В 2022 сме, не в 1722.

# 308
Бързо да се оправяте, Танче! Flowers Four Leaf Clover
Много благодаря за подкрепата.
Бъдете живи и здрави

Деси очевидно не се чувства добре.
 Преди малко му дадох нурофен.
Но явно я смъкаме за малко и после пак се покачва

# 309
  • Пловдив
Вечер го дебнех като вдигне и стане раздразнителен да го гушна и да му пусна песнички /така се приспива по принцип/. И да не му се спи реална, заради t° се унасяше по някое време. Често след като заспиваше температурата спадаше и сутрин пак се вдигаше към 5-6ч. Не съм му давала през нощта нищо.

# 310
Лекаря ни каза да даваме на малкия х 7,5мл Нурофен сироп.
Според вас това количество не е ли много.
На 14 месеца около 12 кг е

# 311
Соли за след ваксина🙄,е и аз давам соли но честно казано много не им вярвам.Сега давам една комбинация за имунитет,ще видим 🙂

На опаковката пише колко мл за колко кг погледнете👍 аз май давах по 5мл нямам спомен ама зависи от кг!

# 312
  • Пловдив
Аз давах Миг...но и там беше 5мл. макс 15 за ден. Реално е трябвало да давам под 5 защото детето не било с посочените максимални кг. по опаковка.

# 313
  • София
А превантивно 3мл Нурофен заедно със 150 мл АМ или трябва да има интервал от време?

# 314
На опаковката на нурофен сироп пише 5мл.
Аз малко се учудих лекаря като ни каза 7,5мл да му давам

Общи условия

Активация на акаунт