За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 99

• 28 962
  • 762
  •   1
Отговори
# 510
  • Пловдив
Ох като се започне с тази пластмаса...освен при PVC /което днес рядко се използва в хранителната индустрия, да не кажа изобщо/, едва ли има друг материал, който при рециклиране/създаване на продукт да отделя каквото и да било.
И не всеки PP се оцветява /ето показвам купичка и лъжичка ползвана ежедневно по няколко пъти на ден над 6 месеца/.

# 511
Тони, освен сребърна вода да капваш, друго не ми хрумва.
Абсолютно забранено е ползването на това при деца.

Някакво доказателство в подкрепа на това твърдение? Thinking

# 512
Тони, на нас сега ни изписаха един спрей Йалоклийн, може да го разгледаш. Аз също чакам да излезе секрет и не исках да слагам други капки, от които така или иначе никога не е имало ефект. Втечнява секретите и започва да си изтича през носа каквото има.

# 513
Тони, на нас сега ни изписаха един спрей Йалоклийн, може да го разгледаш. Аз също чакам да излезе секрет и не исках да слагам други капки, от които така или иначе никога не е имало ефект. Втечнява секретите и започва да си изтича през носа каквото има.

Неговия хем е запушен, ама хем и тече.. толкова запушен, че “връща” физ раТвор като капна от тубичката. Ох, пак ще се чудя при кой “специалист” да ходим.. аман…

# 514

Това, както и коларгол, причиняват тежки изгаряния на носната лигавица. И затова и "спира" хремата.
За да почне пак, и да трае с месеци. Плюс? ... и други "екстри", "букет" от тях.
Обикновени детски хреми не се лекуват с Коларгол, Виброцил, илачи, хомеопатия, сребърни "водички" и подобно.

Цитат
Тогава какво да се пръска в случая ?
Много е гадно това хем запушен,хем тече ..
Промивки правим, но със "Синус-Ринз" и то ако детето е над 2г.
За по-малка възраст се дърпат секрети с бебешка гумена помпичка.
Ако до 7 дена не премине- се дава антибиотик, по принцип.
Но има много варианти след 7-ият ден. Зависи от всеки конкретен случай.

Цитат
Много е гадно това хем запушен,хем тече ..
Това, и в повечето случаи, е резултат от изгаряне на нослето с колоидално сребро (Коларгол, сребърни водички и подобно) или с Виброцили и силни антибиотици.
Това причинява тежки увреждания на нежната лигавица и проблеми с нея- набъбва, отбъбва, запушено- след 10 мин тече като "чешма", след 10мин пак силно запушено, но без секрет.
Също, при деца на детска градина, повечето ринити са алергични- от там храните- например фамозното "ашуре" и подобно. Затова и са толкова упорити- и "блъскат лекарства в нослетата, и блъскат лекарства"- >> и никакъв ефект.

Последна редакция: нд, 09 яну 2022, 22:48 от Birdie

# 515

Това, както и коларгол, причиняват тежки изгаряния на носната лигавица. И затова и "спира" хремата.
За да почне пак, и да трае с месеци. Плюс? ... и други "екстри", "букет" от тях.
Обикновени детски хреми не се лекуват с Коларгол, Виброцил, илачи, хомеопатия, сребърни "водички" и подобно.
Тогава какво да се пръска в случая ?
🙄
Много е гадно това хем запушен,хем тече ...

# 516
  • София
Birdie, може ли медицинските изследвания за това? Че то само с тва писане, тия твои илачи, пещери и прочие вече писна на всички. Точен източник, не да вадиш от 10 кладенеца вода. Копи, пейст, линк?, проучване?, черно на бяло кой го е изследвал, кога?
Постоянно избягваш да даваш медицинските източници на твърденията си.

# 517
Birdie, може ли медицинските изследвания за това? Че то само с тва писане, тия твои илачи, пещери и прочие вече писна на всички. Точен източник, не да вадиш от 10 кладенеца вода. Копи, пейст, линк?, проучване?, черно на бяло кой го е изследвал, кога?
Постоянно избягваш да даваш медицинските източници на твърденията си.
https://www.webmd.com/vitamins/ai/ingredientmono-779/colloidal-silver

"...Колоидното сребро е минерал. Продуктите от колоидно сребро някога са били налични като лекарства без рецепта, но през 1999 г. FDA постанови, че те не са безопасни."

"...Вероятно неефективен за:
Подуване (възпаление) на носната кухина и синусите (риносинузит). Използването на назален спрей, съдържащ колоидно сребро, не работи по-добре от физиологичен назален спрей за намаляване на симптомите на синузит.

Простете, нямам абсолютно никакво задължение, да  търся ден и нощ инфо, за да убеждавам когото и да е било- ако се съмнявате в прочетеното? първо, ваше право си е, второ- нужно е вие да търсите информация, опровергаваща ме.

Ето откъде идва вашият Коларгол:
https://crb-kolomna.ru/lekarstva/kollargol-instruktsiya-po-prime … ena-i-otzyvy.html
естествено, пак руски идиотии... . 70% цели процента колоидално сребро- и когато детето се нагълта с това? какво става?? аргирия, това става... .

# 518
Аз ползвам само стери мар, и един много добър продукт на Olbas ( не знам дали ги има в Бг) за запушено носле.

# 519
А аз слагам капчици физиологичен разтвор превантивно... И яко дърпам с помпичката, когато има секрети

П.п - Сребърната вода наистина не е доказано ефективна...

https://www.childrenswellnesscenter.com/tag/is-colloidal-silver-safe/

Сайтовете са МНОГО.

# 520
  • София
Birdie, не е до конкретния пример само. А за всичко. Когато искаш да си полезен не идваш да казваш "това не се прави и точка", "това не е така и точка". Като медицинско лице си подкрепяй мненията с научните източници. Щом толкова нямаш време значи не е нужно да си на всяка манджа (коментар) мерудия. Иначе е тотално безсмислено цялото ти писане. Някой беше дал супер предложение да се обърнеш към екипа на сайта да ти направят една тема като експерт и там да те питат майките, които са ок с подходите ти. Така поне ще застанеш с името си и практиката, а не само с ник и чаршафи отговори да пълнят темата безсмислено.

Превантивно нищо не слагам в носа на бебе. Не виждам причина за това.

# 521
Бърди, Бърди, чели сме всички WebMD, че и други още. Съществена разлика има между това, което казваш и това, което пише там.

Преди да открият антибиотиците сребърна вода се е използвала за лекуване на доста неща. Ясно е, че къде успешно, къде - не. Ама не е нова практика. Да не говорим за 70-80те. Или пък за хората, които я пият. Как един не е хванал аргирия.

Има изследвания от 2020 за сребърната вода, които доказват, че работи доста добре върху грам негативни бактерии.
Като цяло обаче, не трябва да се използва продължително.
В конкретния случай го дадох като съвет на майката, която имаше ден до излизане на резултати и консултация с лекар. Няма да го капе до другата година и до абитуриентски бал на детето, че да хване аргирия...

Колко коларгол ми е накапан в носа, докато растях и за голяма изненада не ми е станал сив носа. Колко странно...

# 522
Бърди, като влезем в порочния кръг от капки за нос  после как да се измъкнем като децата явно се мъчат? От октомври насам са ни изписвали всички капки, които стават за деца + 3-4 вида антибиотични.  Ситуацията ни е като при Тони, нищо не помага. И какво трябва да се направи в случая при положение, че където и да идем пак ще кажат Назик и Тобрадекс....? Да, пуснала съм секрет, който не е готов още, но и да е имало бактерия не трябва ли да се е повлияла от Тобрадекс, Левофлоксан, Гентазон или Цилоксан ?

Олбас имам, но не ни вършат работа. Пробвала съм едни лепенки на Синулан с етерични масла, лепят се някъде по дрешката на детето. От тях май имаше повече ефект.

# 523
Ползвали ли сте дишащ топ матрак (аеро или нещо подобно), когато бебето започна да се обръща по корем?

# 524
Не сме ползвали. Когато започна да се обръща и купихме детски непромокаем килим и започна да стои на земята, защото имахме един лош случай ,в който беше на 4 месеца и падна от дивана.

Общи условия

Активация на акаунт