За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 99

• 28 962
  • 762
  •   1
Отговори
# 495
Танче, отговарям на въпроса ти от личен опит. На шест месеца дъщеря ми една вечер вдигна температура. Сутринта я водих при педиатърката, каза зачервено гърло. Не изписа нищо. Малката три дена вдига температура, давах само панадол вечер. На четвъртия ден се появи обрива зад ушите, след това по гърдите и така по цялото тяло, но температура нямаше. Писах във форума. Съфорумката VickyTaylor първа каза, че е розеола. Така се бях стреснала. Бяхме тръгнали за спешното, обаче ме успокоиха момичетата, че няма нужда. Сутринта бяхме при педи, потвърди че е Розеола. НИЩО не сме давали на детето. Обаче, при вас мисля, че не е това. Качвам снимка на дъщеря ми, как изглежда този вид шарка, за да сравниш с твоето дете.
Добро утро.
Пъпчиците започнаха да се появяват и по лицето.
Но и имам и друг въпрос.

Добре де розеолата не се ли появяват пъпчици по лицето на детето. Или само по телцето.
И възможно ли е  пъпчиците да станат повече
Отговорът е прост- ако обривът е излязъл СЛЕД 1-та доза антибиотик- от него е.
Ако обривът, в СЕГАШНАТА МУ ИНТЕНЗИВНОСТ, ВИД, И РАЗПОЛОЖЕНИЕ, се е появил ПРЕДИ да дадете изобщо антибиотика- е от, предполагаемата, розеола.
Ако детето има петна, и/или обрив зад ушичките- това е реакция към антибиотика.
Казахстан, Узбекистан и Турция произвеждат антибиотици? брей, брей, брей... прогрес.
Здравей.
Антибиотика гобяхме почнали от 6 ти вечерта.
Като на 7 ми плодължихме да го даваме .
На 8 ми вчера сутринта му дадохме Антибиотика. И към обяд ми направиха впечатление тези пъпчици.
Снощи не сме давали това лека защото педиатърката ни каза да него даваме тоест да се види дали е реакция от него...
Това е.Сега спинка

# 496
Нобел фарма е известна фирма и АБ от типа на азакс, аксеф и още много др лекарства като етодин, алора и прочие са на пазара отдавна, изписват се и се ползват, явно не сте запознат, но нали сме в простата България...

Аз също написах,че мисля, че е от АБ.

Не ми се навлиза в обяснения за професията ми, но има защо да ги пиша тия неща и спирам до тук, не ми е форума място за изява, нямам нужда 🤣

# 497
Моля ви помагайте. Вече не знам какво да го правя този нос. Много, много е запушен. Не може да яде, да спи… дърпам едни гъсти, жълто-бели сополи. Хърка адски много, но провто е много запушен. Инхалации се притеснявам да правя, защото ако е бактерия са не слезе надолу. Чакаме секрета. Пръскам с физ раТвор, дърпам и няма запулен си е. Днес с капкомера слагах от сместа на Назопюр , пак ефект никакъв.

# 498
  • Пловдив
Никога нищо не съм стерилизирала на детето. Ползвах при захранване най-обикновена пластмасова лъжица и купичка.

# 499
  • София

Изписано е ама кой да види!
По колко обаче... Немога да разбера от рецептата?

# 500
Моля ви помагайте. Вече не знам какво да го правя този нос. Много, много е запушен. Не може да яде, да спи… дърпам едни гъсти, жълто-бели сополи. Хърка адски много, но провто е много запушен. Инхалации се притеснявам да правя, защото ако е бактерия са не слезе надолу. Чакаме секрета. Пръскам с физ раТвор, дърпам и няма запулен си е. Днес с капкомера слагах от сместа на Назопюр , пак ефект никакъв.

На колко е детето, от кога е така и има ли консултация с УНГ/Педиатър?

# 501

Според мен пише за Biobalance baby+D3, а не отделно Вигантол. Веднъж на ден по 5 капки, сутрин на гладно, след 20тия ден ли пише не мога да разбера? Така го разчитам аз. Защо не попитате педиатъра? Аз като не съм сигурна пращам снимка да ми разясни, ако имам съмнение, че са ми дали нещо грешно примерно. ☺️

# 502
Тони, освен сребърна вода да капваш, друго не ми хрумва.

Последна редакция: нд, 09 яну 2022, 16:31 от sd.ad

# 503
Момичета здравейте.
Всичко е било от антибиотика.
Кога вече е наред Всичко.
Няма антибиотик няма обрив.
Но отпред на главичката на пилето е червено явно възпалено и правим промивка със смрадлика.
Иначе сме здрави.
Слава на господ бог всичко е наред.
Много благодаря и на всички.
Желая много здраве на вас и децата.

# 504
Тони, освен сребърна вода да капваш, друго не ми хрумва.
Абсолютно забранено е ползването на това при деца.

Цитат
Момичета здравейте.
Всичко е било от антибиотика.
Кога вече е наред Всичко.
Няма антибиотик няма обрив.
Но отпред на главичката на пилето е червено явно възпалено и правим промивка със смрадлика.
Иначе сме здрави.
Слава на господ бог всичко е наред.
Розеола зимата... хм... нищо, случва се и в най-добрите семейства.
Температурните детски екзантеми (обриви) са трудни за диагноза- всички сме се обърквали с тях. И то много пъти подред даже.
Но това е било чист сепсис от ангина, вероятно.

# 505
Танче, много се радвам, че бебо е по-добре. Дай Боже всички дечица да са здрави!

# 506
Това което търсите е - сребърна лъжица. Силиконовите лъжици и всякакви подобни пвц и други простотии са 1во излишни,2ро нехигиенични,3то не слушайте,че ще навредите на зъбите и венците на детето си,гарантирам с името си,че няма да е така. Сребърната лъжица,може да се стерилизира,няма да остават от пюретата всякакви цветове по нея и не вреди по никакъв начин на детето Ви. Успех в захранването. ☺
Здравейте, скоро ни предстои захранване. Искам да попитам какви лъжички и купички ползвате, които са подходящи за стерилизация на пара? Тоест такива, които няма да пускат вредни вещества, ако се нагреят. Също така дали пластмасовите бебешки шишета могат да се стерилизират с гореща пара без да изпускат някакви вещества... Тъй като до вчера ползвахме само уред за студена стерилизация с таблетки, но не знам дали топлата стерилизация е подходяща и за пластмасови, не само за стъклени шишета... Пише, че са BPA free, каквото и да означава това...

# 507
  • София

Според мен пише за Biobalance baby+D3, а не отделно Вигантол. Веднъж на ден по 5 капки, сутрин на гладно, след 20тия ден ли пише не мога да разбера? Така го разчитам аз. Защо не попитате педиатъра? Аз като не съм сигурна пращам снимка да ми разясни, ако имам съмнение, че са ми дали нещо грешно примерно. ☺️
А Biobalance baby+D3 за какво се дава,?

# 508
Пробиотик е.

# 509
Виброцил,Грип стоп сме пръскали ние, сякаш второто действаше 👍

Общи условия

Активация на акаунт