За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 99

• 28 982
  • 762
  •   1
Отговори
# 480
Дали някой има впечатления от този тип възглавници?

# 481
  • Германия
Танче, отговарям на въпроса ти от личен опит. На шест месеца дъщеря ми една вечер вдигна температура. Сутринта я водих при педиатърката, каза зачервено гърло. Не изписа нищо. Малката три дена вдига температура, давах само панадол вечер. На четвъртия ден се появи обрива зад ушите, след това по гърдите и така по цялото тяло, но температура нямаше. Писах във форума. Съфорумката VickyTaylor първа каза, че е розеола. Така се бях стреснала. Бяхме тръгнали за спешното, обаче ме успокоиха момичетата, че няма нужда. Сутринта бяхме при педи, потвърди че е Розеола. НИЩО не сме давали на детето. Обаче, при вас мисля, че не е това. Качвам снимка на дъщеря ми, как изглежда този вид шарка, за да сравниш с твоето дете.

# 482
Не препоръчвам такава възглавница, др майки също се чудеха, аз не съм, но реално нито е нужно, нито е полезно, децата сами ще се научат да се пазят с малко подкрепа и помощ и от вас.Безполезна е.

# 483
Танче, отговарям на въпроса ти от личен опит. На шест месеца дъщеря ми една вечер вдигна температура. Сутринта я водих при педиатърката, каза зачервено гърло. Не изписа нищо. Малката три дена вдига температура, давах само панадол вечер. На четвъртия ден се появи обрива зад ушите, след това по гърдите и така по цялото тяло, но температура нямаше. Писах във форума. Съфорумката VickyTaylor първа каза, че е розеола. Така се бях стреснала. Бяхме тръгнали за спешното, обаче ме успокоиха момичетата, че няма нужда. Сутринта бяхме при педи, потвърди че е Розеола. НИЩО не сме давали на детето. Обаче, при вас мисля, че не е това. Качвам снимка на дъщеря ми, как изглежда този вид шарка, за да сравниш с твоето дете.
Добро утро.
Пъпчиците започнаха да се появяват и по лицето.
Но и имам и друг въпрос.

Добре де розеолата не се ли появяват пъпчици по лицето на детето. Или само по телцето.
И възможно ли е  пъпчиците да станат повече

Последна редакция: нд, 09 яну 2022, 10:45 от bubanka

# 484
Танче, нямам против снимката, но има всякакви идиоти из форумите и интернет ...не знам да е ок да се пусне така снимката.

# 485
  • Германия
На снимката, която качи не видях да има пъпчици. Ако е розеола, ще са доста изразени. Незнам, дали могат да станат повече. По лицето почти нямаше малката. На третия ден от обрива почти бяха изчезнали.

# 486
  • Пловдив
Моля, изтрий снимката, никога не знаеш кой е насреща...
Нека не забравяме правилата за безопасно поведение в мрежата, особено когато става въпрос за децата ни.
Относно възглавниците - не виждам никакъв смисъл.

# 487
Аз също не бих сложила възглавница...
Може би ми идва една идея в повече..

# 488
Здравейте, скоро ни предстои захранване. Искам да попитам какви лъжички и купички ползвате, които са подходящи за стерилизация на пара? Тоест такива, които няма да пускат вредни вещества, ако се нагреят. Също така дали пластмасовите бебешки шишета могат да се стерилизират с гореща пара без да изпускат някакви вещества... Тъй като до вчера ползвахме само уред за студена стерилизация с таблетки, но не знам дали топлата стерилизация е подходяща и за пластмасови, не само за стъклени шишета... Пише, че са BPA free, каквото и да означава това...

Последна редакция: нд, 09 яну 2022, 11:12 от mariamp28

# 489
Ние използваме ето тези. https://www.roshko.bg/minikoioi-feeding-set-komplekt-za-hranene- … -silikon-6-m-rose   
Не съдържат фталати,латекс, pvc. Аз ги изварявам на котлона в тенджера и нищо им няма. Може да се използват и в микровълновата , в печката и ако имате и миална машина. 
Здравейте, скоро ни предстои захранване. Искам да попитам какви лъжички и купички ползвате, които са подходящи за стерилизация на пара? Тоест такива, които няма да пускат вредни вещества, ако се нагреят.

# 490
Не е нужно да се стерилизира при започнало захранване.
Иначе, мисля, че всички детски съдове са изработени от подходящи за нагряване материали. Четете етикетите.

Възглавницата е безумна. Според мен най- много да научи детето, че е ок да се хвърля назад, защото пада на мекичко.
Да не говорим колко ще е стресирано като му се сложи такова нещо на гърба.

# 491
  • София
Никога не съм стерилизирала приборите и чиниите на малкия. Или с Бочко препарата, или в съдомиялната директно. Прекалената стерилизация е по-вредна.
В началото ползвах на Кикабу термолъжички, после техни, но не термо. След 1г си мина на метални.

# 492
Стерилизирала съм само като ги купихме в началото и евентуално ако е имало нещо,което не мога да премахна с гъба за чинии.

# 493
  • Пловдив
Не съм стерилизирала прибори и за мен е ненужно. След 6тия месец спрях да стерилизирам и шишетата.
Иначе ние бяхме с комплект на Томи Типи, както и един бамбуков комплект с купа и лъжица.

# 494
Добро утро.
Пъпчиците започнаха да се появяват и по лицето.
Но и имам и друг въпрос.

Добре де розеолата не се ли появяват пъпчици по лицето на детето. Или само по телцето.
И възможно ли е  пъпчиците да станат повече
Отговорът е прост- ако обривът е излязъл СЛЕД 1-та доза антибиотик- от него е.
Ако обривът, в СЕГАШНАТА МУ ИНТЕНЗИВНОСТ, ВИД, И РАЗПОЛОЖЕНИЕ, се е появил ПРЕДИ да дадете изобщо антибиотика- е от, предполагаемата, розеола.
Ако детето има петна, и/или обрив зад ушичките- това е реакция към антибиотика.
Казахстан, Узбекистан и Турция произвеждат антибиотици? брей, брей, брей... прогрес.

Цитат
Здравей.
Антибиотика го бяхме почнали от 6 ти вечерта.
Като на 7 ми продължихме да го даваме .
На 8 ми вчера сутринта му дадохме Антибиотика. И към обяд ми направиха впечатление тези пъпчици.
Точно, вероятно, реакция към антибиотика... .
Обрива при розеола е така:

* преди последната температура, час, два преди да я покачи, започва обрив- по телцето, ограничен.
* след това следва последната температура
* след това, обривът "плъзва", тоест, СЛЕД ПОСЛЕДНАТА ТЕМПЕРАТУРА, СЛЕД СПАДАНЕТО И.

Реакциите към антибиотик са 24-48 часа след началото му- но, ако го давате на 12 часа, може и на 3-ият ден да реагира.
Внимание, бебета с 1,2,3 дена температура, от изпотяване, могат да имат разни по вид дребни кожни обриви. Нужно е внимателно гледане, за да се различи кое, какво е.

Последна редакция: нд, 09 яну 2022, 11:50 от Birdie

Общи условия

Активация на акаунт